Omenaruusut Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenaruusut

  • Annosmäärä20 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Omenaruusut ovat omena-kanelitäytteiset pullat. Käytä punaisia omenoita, jotta pullien ruusumainen täyte erottuu kauniisti.

    Ainekset

    20 kpl

    Pullataikina

    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    25 g
     
    hiivaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    kardemummaa
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    n. 7 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    100 g
     
    voita
    tai

    Omenatäyte

    2–3 (350 g)
     
    punaista omenaa
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Kanelitäyte

    n. 100 g
     
    voita
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Lisäksi

    20
     
    pulla- tai Amerikan muffinivuokaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 464 kJ / 350 kcal
    Rasva
    15,4 g
    josta tyydyttynyttä
    9,3 g
    Hiilihydraatit
    44,3 g
    josta sokereita
    16,4 g
    Proteiini
    6,8 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Vaivaa taikinaan jauhot vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

    Valmistele omenat. Leikkaa pestyt omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Leikkaa omenalohkot juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Kääntele omenaviipaleet sitruunamehun joukkoon kulhossa. Pehmennä omenoita mikrossa (900 W) noin 2 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmentyneet ja rullautuvat lohkeamatta.

    Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina puoliksi. Kauli 40 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä puolet pehmeästä rasvasta taikinalevylle. Ripottele pinnalle puolet sokeri-kaneliseosta.

    Leikkaa levy lyhyen sivun suuntaisesti taikinapyörällä 4 cm levyisiksi suikaleiksi. (Saat 10 kpl 4 x 25 cm suikaletta.) Levitä omenaviipaleet vierekkäin suikaleiden päälle ja rullaa suikaleet ruusuiksi. Nosta pullat pulla- tai muffinivuokiin pellille. Leivo toinen taikinapala samoin.

    Peitä liinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa 20–30 minuuttia.

    Voitele pullat munalla. Paista 225 asteessa 10–12 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Fredman pullavuoka 150kpl
      Hinta 2,59/kpl
      0,02/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (17 arviota)

    • AK
      2 vuotta sitten
      Mitä voisi laittaa omenan tilalle, kun meille ollaan kovasti allergisia omenille?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      AK, omenan voi halutessaan korvata esimerkiksi päärynällä.
    • Minni
      7 vuotta sitten
      Miten voisi korvata kananmunan taikinassa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Minni, reseptistä voi halutessaan jättää kananmunan pois.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei LeipuriHiiva! Pahoittelut siitä, että ohje on ollut epäselvä. Ohje on kuitenkin oikein: kun taikinalevy leikataan pitkältä sivulta toiselle pitkälle sivulle (eli lyhyen sivun suuntaisesti), saadaan ohjeen mukainen määrä pullia (kahdesta levystä yht. 20 kpl). Jos leikattaisiin lyhyeltä sivulta toiselle lyhyelle sivulle ja suikaleen leveys pidettäisiin samana, saataisiin suurempia pullia mutta vain reilut 6 kpl (25/4=6,25). Mukava kuulla, että ohje on muuten mieleesi!
    • LeipuriHiiva
      7 vuotta sitten
      Ohjeessa on virhe, mutta se on toisaalta tosi pieni. Mutta jos haluat saada isompia pullia ja vähemmän, tee ohjeen mukaan, mutta hieman kauemmin uunissa. Jos haluat pienempiä pullia niin leikkaa suikaleet PITKÄN sivun mukaan eli 40cm jaettuna 4cm eikä pitkän sivun mukaan. Muuten ohje oikein herkullinen!