• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Banaani-limettitäytekakku

Banaani-limettitäytekakku saa mehevyyttä banaanista ja makua kanelista ja kardemummasta. Kakun täytteessä maistuu raikas limetti.
Banaani-limettitäytekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 annosta
  • yli 60 min
  • 255 kcal / annos (100g)

Ainekset

25 annosta

Kakkupohja

    • 150gvoita tai margariinia
    • 1 1/2dlfariinisokeria
    • 2-3(n. 500 g)banaania
    • 2kananmunaa
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlkanelia
    • 1tlkardemummaa

Vuokaan

    • 1rklmargariinia
    • 2rklkorppujauhoja

Täyte

    • 4liivatelehteä
    • 2dlkuohu- tai vispikermaa
    • 2limettiä
    • 1prk(250 g)maitorahkaa
    • 1prk(250 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1-1 1/2dlsokeria

Pinnalle

    • 1limetin mehu
    • 2dlappelsiinimehua
    • 3liivatelehteä

Koristeluun

    • 2dlkuohu- tai vispikermaa
    • 1limetin raastettu kuori
    • (vihreitä viinirypäleitä, karambolaa)

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Sulata rasva. Sekoita rasvan joukkoon fariinisokeri ja soseutettu banaani. Lisää munat yksitellen ja vatkaa seos hyvin sekaisin. Sekoita kaikki loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kaada irtopohjavuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä ja anna sen jäähtyä täysin.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Raasta yhden pestyn limetin kuori ja purista molemmista hedelmistä mehu. Kuumenna limettimehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita rahkan joukkoon ranskankerma, sokeri, limetin kuoriraaste ja limetti-liivateseos. Lisää lopuksi joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma.
  3. Puhdista irtopohjavuoka, leikkaa pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja nosta pohjapuoli vuokaan. Levitä pohjalle puolet täytteestä ja nosta täytteen päälle toinen puoli kakkupohjasta. Peitä kakkupohja lopulla täytteellä ja nosta kylmään hyytymään.
  4. Anna kakun hyytyä hetki kylmässä ja valmista appelsiini-limettimehusta päälle hyytelö. Suikaloi tai raasta limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Sekoita kuumennetun limettimehun joukkoon kylmässä vedessä hetken liotetut liivatelehdet. Lisää joukkoon appelsiinimehu ja kaada seos kakun päälle.
  5. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele reunat vaahdoksi vatkatulla kermalla ja kookoshiutaleilla. Päälle voit halutessasi ripotella limettisuikaleita ja koristella lisäksi esim. vihreillä viinirypäleillä, karambolaviipaleilla tai ananaskirsikoilla. Vihje: Kakun voit hyvin pakastaa täytettynä ennen kiillettä ja koristelua.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 255 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia3,5 g
  • Hiilihydraatteja18,6 g
  • Rasvaa18,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille