Limetti-hedelmäkakku
Limetti raikastaa tämän kesäisen hedelmäkakun. Kokeile ja ihastu!
16 annostayli 60 min265 kcal / annos (150g)
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlperunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 2dlkevytmaitoa
- 2dlkuohukermaa
- 3rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1/2dlsokeria
- 2tlvanilliinisokeria
- 2rkllimetin mehua
- 1tllimetin raastettua kuorta
- 2tlk(à 227 g)Pirkka ananaspaloja
- 2banaania
Kostutus
- 3/4dlananastölkin lientä
- 1 1/2rkllimetin mehua
- 1/2dlvettä
- 2tlsokeria
Koristeeksi
- 1dlvadelma- tai mansikkahilloa
- 1tlk(425 g)Pirkka mangoviipaleita sokeriliemessä
- 1tlk(410 g)Pirkka päärynänpuolikkaita mehussa
- n. 200gvihreitä viinirypäleitä
- 1/2lvadelmia tai mansikoita
Kiille
- 2dlmangotölkin lientä
- 1dlhyytelösokeria
Reunoille
- 1dlPirkka hasselpähkinärouhetta
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe ja siivilöi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun noin 3 l:n kakkuvuokaan (Ø 24 cm). Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku jäähtymään.
- Kuumenna pinnoitetussa kattilassa maitoa, kermaa, maissitärkkelystä ja sokeria koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia. Lisää vanilliinisokeri, limetin mehu ja kuoriraaste. Jäähdytä. Valuta ananakset ja viipaloi banaanit. Kostuta banaaniviipaleita ananasliemellä tummumisen estämiseksi.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Pane leivinpaperisuikaleet kakkuvadin suojaksi kakun alle. Sekoita kostutusliemen aineet keskenään. Kostuta pohjalevy.
- Levitä pohjalle puolet limettikiisselistä, puolet banaaniviipaleista ja ananaspaloista. Kostuta seuraava levy ja täytä. Kostuta kansi. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli kevyen painon alla.
- Valuta ja viipaloi mangot ja päärynät. Huuhtele viinirypäleet. Levitä kakun päälle hilloa. Koristele hedelmillä ja tuoreilla vadelmilla tai mansikoilla.
- Valmista kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan mutta käytä veden tilalla mangotölkin lientä. Levitä kiillettä pullasudilla koristeille ja kakun reunoille. Painele reunoille heti pähkinärouhetta. Vedä suojapaperit pois kakun alta.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 150g100 g
- 265 kcal1 100 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja41 g
- Rasvaa9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi