Hyppää sisältöön
BanaanikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Banaanikakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Banaanileipä eli banana bread on nimestä huolimatta mehevä ja maukas kakku. Banaanikakkuun sopii erityisesti ylikypsät, hieman mustuneet banaanit.

    Ainekset

    12 annosta

    Kuorrutus

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 444 kJ / 344 kcal
    • Rasva
      15,3 g
    • josta tyydyttynyttä
      7,1 g
    • Hiilihydraatit
      44,2 g
    • josta sokereita
      26,2 g
    • Proteiini
      5,9 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Survo kypsät kuoritut banaanit haarukalla. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita pähkinärouhe banaanien joukkoon.
    2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja pähkinärouhe.
    3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 50–55 minuuttia.
    4. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Valuta suklaa hieman jäähtyneen kakun päälle raidoiksi.
    Vinkki! Banaanikakkuun voit käyttää ylikypsät, jo mustuneet banaanit.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (126 arviota)

    • Katruusa
      1 vuosi sitten
      Hirmuisen hyvää tuli. Tein tämän gluteenittomana. Vaihdoin vehnäjauhot kaurajauhoon. Tosin laitoin niitä vain n. 3 dl ja rasvaa 15 g enemmän, sekä lisäsin 3 rkl kaakaojauhetta ja vähän suklaarouhetta. Nam, nam 😊
    • Mummi Kempasta
      2 vuotta sitten
      Voiko jättää pähkinät pois, tai vaihtaa johonkin toiseen
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Mummi, halutessaan pähkinät voi jättää kokonaan pois tai korvata vaikkapa siemenillä, suklaalla tai kuivatuilla hedelmillä, kuten rusinoilla.
    • hellä
      3 vuotta sitten
      Erittäin onnistunut kakku. Itselläni ei ollut kuivakakku vuokaa joten tein tavalliseen pyöreään vuokaan. Banaaneja minulla oli vain n.400g mutta ei tuntunut haittaavan. Aijon todellakin tehdä jatkossakin.
    • Vinegar
      4 vuotta sitten
      Ei toiminut. Rakenne jäi veteläksi vaikka tein ohjeen mukaan. Ei jatkoon.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Vinegar, valitettavaa, että kakun rakenne on jäänyt veteläksi. Olisiko paistoaika voinut mahdollisesti jäädä hieman liian lyhyeksi? Paistoaika on aina ohjeellinen, koska uunien teho on vaihtelee. Kakun kypsyyden voi tarkistaa esimerkiksi coctailtikulla: jos kakun keskiosaan upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
    • Palaute
      4 vuotta sitten
      Hei. Helppo, mutta melkein palaan kakun. 40 min. - liian kauan. Kakku on ylikypsä ja TUMMA.
    • Viidalumia
      5 vuotta sitten
      Todella hyvää ja helppoa! Palastelen suklaan suoraan taikinaan, toimii myös niin mainiosti.
    • Leipuri
      5 vuotta sitten
      Onko banaanit punnittu kuorien kanssa vai ilman?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Leiprui, banaanien paino on laskettu kuorituista banaaneista.
    • Tiiukka
      5 vuotta sitten
      Ihanan mehevä kakku! Tein leipävuokaan ja kuorrutin valkosuklaalla. Täydellinen yhdistelmä banaanin kanssa.
    • Palaute
      6 vuotta sitten
      Minä RAKASTAN banaanikakkua
    • hyvä
      6 vuotta sitten
      runsas lukuinen tarjonta
    • Kotiäiti
      7 vuotta sitten
      Kakku oli hyvää, mutta hiilihydraatit on ilmoitettu väärin. Tein pienemmällä sokerimäärällä ja hiilihydraatteja oli noin 34 g/100 g.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Kotiäiti, välitän palautteesi eteenpäin.