• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Banaanikakku

Banaanileipä eli banana bread on nimestä huolimatta mehevä ja maukas kakku. Banaanikakkuun sopii erityisesti ylikypsät, hieman mustuneet banaanit. Tämäkin resepti vain n. 0,35€/annos*.
Banaanikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (80g)

Ainekset

12 annosta

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Survo kypsät kuoritut banaanit haarukalla. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita pähkinärouhe banaanien joukkoon.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja pähkinärouhe.
  3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia.
  4. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Valuta suklaa hieman jäähtyneen kakun päälle raidoiksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Banaanikakkuun voit käyttää ylikypsät, jo mustuneet banaanit. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua