Banaanikakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Banaanileipä eli banana bread on nimestä huolimatta mehevä ja maukas kakku. Banaanikakkuun sopii erityisesti ylikypsät, hieman mustuneet banaanit.
Ainekset
12 annosta
4 (600 g) | banaania tai |
1 dl (50 g) | tai |
100 g | voita tai |
2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
3 1/2 dl | tai |
1 1/2 tl | tai |
1 1/2 tl | tai |
1 1/2 tl | tai |
Kuorrutus | |
---|---|
1/2 levyä (à 80 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 444 kJ / 344 kcal |
Rasva | 15,3 g |
josta tyydyttynyttä | 7,1 g |
Hiilihydraatit | 44,2 g |
josta sokereita | 26,2 g |
Proteiini | 5,9 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Survo kypsät kuoritut banaanit haarukalla. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita pähkinärouhe banaanien joukkoon.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja pähkinärouhe.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 50–55 minuuttia.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Valuta suklaa hieman jäähtyneen kakun päälle raidoiksi.
Vinkki! Banaanikakkuun voit käyttää ylikypsät, jo mustuneet banaanit.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka banaaniHinta n. 0,30/kpl1,69/kg
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,15/kpl25,20/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan tumma suklaa 55% 80gHinta 1,99/kpl24,88/kg
- Chiquita banaaniHinta n. 0,37/kpl2,09/kg
- Pirkka luomu Reilun kaupan banaaniHinta n. 0,42/kpl2,39/kg
- Sallinen pekaanipähkinä 70gHinta 2,69/kpl38,43/kg
- Foodin pekaanipähkinä 120g luomuHinta 6,15/kpl51,25/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(114 arviota)
- yli 60 min4,5(806 arviota)
- yli 60 min4,1(19 arviota)
- yli 60 min3,9(303 arviota)
- yli 60 min4,0(105 arviota)
- yli 60 min4,3(19 arviota)
- yli 60 min4,2(100 arviota)
- yli 60 min4,1(597 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (121 arviota)
- Katruusa10 kuukautta sittenHirmuisen hyvää tuli. Tein tämän gluteenittomana. Vaihdoin vehnäjauhot kaurajauhoon. Tosin laitoin niitä vain n. 3 dl ja rasvaa 15 g enemmän, sekä lisäsin 3 rkl kaakaojauhetta ja vähän suklaarouhetta. Nam, nam 😊
- Mummi Kempasta1 vuosi sittenVoiko jättää pähkinät pois, tai vaihtaa johonkin toiseen
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMummi, halutessaan pähkinät voi jättää kokonaan pois tai korvata vaikkapa siemenillä, suklaalla tai kuivatuilla hedelmillä, kuten rusinoilla.
- hellä2 vuotta sittenErittäin onnistunut kakku. Itselläni ei ollut kuivakakku vuokaa joten tein tavalliseen pyöreään vuokaan. Banaaneja minulla oli vain n.400g mutta ei tuntunut haittaavan. Aijon todellakin tehdä jatkossakin.
- Vinegar3 vuotta sittenEi toiminut. Rakenne jäi veteläksi vaikka tein ohjeen mukaan. Ei jatkoon.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVinegar, valitettavaa, että kakun rakenne on jäänyt veteläksi. Olisiko paistoaika voinut mahdollisesti jäädä hieman liian lyhyeksi? Paistoaika on aina ohjeellinen, koska uunien teho on vaihtelee. Kakun kypsyyden voi tarkistaa esimerkiksi coctailtikulla: jos kakun keskiosaan upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
- Palaute4 vuotta sittenHei. Helppo, mutta melkein palaan kakun. 40 min. - liian kauan. Kakku on ylikypsä ja TUMMA.
- Viidalumia4 vuotta sittenTodella hyvää ja helppoa! Palastelen suklaan suoraan taikinaan, toimii myös niin mainiosti.
- Leipuri4 vuotta sittenOnko banaanit punnittu kuorien kanssa vai ilman?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeiprui, banaanien paino on laskettu kuorituista banaaneista.
- Tiiukka4 vuotta sittenIhanan mehevä kakku! Tein leipävuokaan ja kuorrutin valkosuklaalla. Täydellinen yhdistelmä banaanin kanssa.
- Palaute5 vuotta sittenMinä RAKASTAN banaanikakkua
- hyvä5 vuotta sittenrunsas lukuinen tarjonta
- Kotiäiti6 vuotta sittenKakku oli hyvää, mutta hiilihydraatit on ilmoitettu väärin. Tein pienemmällä sokerimäärällä ja hiilihydraatteja oli noin 34 g/100 g.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKotiäiti, välitän palautteesi eteenpäin.