• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sitruunainen mansikkakakku

Sitruunainen mansikkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 207 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Pohja

    • 6Pirkka kananmunaa
    • 2 3/4dlsokeria
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1dlperunajauhoja
    • 2tlleivinjauhetta

Täyte

Koristeluun

    • 4dlkuohukermaa
    • 1dlsokeria
    • 1rklsitruunanmehua
    • 2tlvanilliinisokeria
    • tuoreita mansikoita
    • sitruunankuorisuikaleita
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota noin kolmen litran vetoinen kakkuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. (Peitä vuoka paistamisen puolivälissä leivinpaperilla, jotta kakun pinta ei pala.) Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  2. Valmista täyte. Sulata pakastemansikat ja soseuta ne esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita keskenään rahka, jogurtti, sokeri, sitruunanmehu, raastettu sitruunankuori ja vanilliinisokeri.
  3. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan ja nosta alin levy tarjoiluvadille. Levitä levylle kolmasosa mansikkasosetta ja päälle kolmasosa jogurtti-rahkatäytettä. Nosta päälle kakkulevy ja täytä samalla tavalla. Tee vielä kolmas kerros samoin ja aseta päälle kakkulevy. Kostuta ylin kerros tilkalla (noin 2 rkl) laimennettua sitruunanmehua. Anna vetäytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä, kevyen painon alla muutaman tunnin, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunanmehulla. Kuorruta kakku huolettomasti kauttaaltaan kermavaahdolla. Kuori hyvin pesty sitruuna kuorimaveitsellä ja leikkaa kuori ohuiksi suikaleiksi. Koristele kakku sitruunankuorisuikaleilla, sitruunamelissan lehdillä ja mansikka-aikaan tuoreilla mansikoilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 207 kcal866 kJ
  • Proteiinia4,09 g
  • Hiilihydraatteja27,8 g
  • Rasvaa8,35 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua