Sitruunainen mansikkakakku
Sitruunainen mansikkakakku on kermakakku, jossa on hyödynnetty mansikoita ja sitruunaa paitsi täytteessä myös koristelussa. Klassinen kermakakku!
- 20 annosta
- yli 60 min
- 207 kcal / 100 g
Ainekset
20 annosta
Pohja
- 6kananmunaa
- 2 3/4dlsokeria
- 2dlvehnäjauhoja
- 1dlperunajauhoja
- 2tlleivinjauhetta
Täyte
- 1ps(500 g)Pirkka mansikoita (pakaste)
- 1tlk(250 g)maitorahkaa
- 1tlk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1 1/2dlsokeria
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 1-2rklsitruunanmehua
- 2tlvanilliinisokeria
Koristeluun
- 4dlkuohukermaa
- 1dlsokeria
- 1rklsitruunanmehua
- 2tlvanilliinisokeria
- tuoreita mansikoita
- sitruunankuorisuikaleita
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota noin kolmen litran vetoinen kakkuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. (Peitä vuoka paistamisen puolivälissä leivinpaperilla, jotta kakun pinta ei pala.) Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Sulata pakastemansikat ja soseuta ne esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita keskenään rahka, jogurtti, sokeri, sitruunanmehu, raastettu sitruunankuori ja vanilliinisokeri.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan ja nosta alin levy tarjoiluvadille. Levitä levylle kolmasosa mansikkasosetta ja päälle kolmasosa jogurtti-rahkatäytettä. Nosta päälle kakkulevy ja täytä samalla tavalla. Tee vielä kolmas kerros samoin ja aseta päälle kakkulevy. Kostuta ylin kerros tilkalla (noin 2 rkl) laimennettua sitruunanmehua. Anna vetäytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä, kevyen painon alla muutaman tunnin, mieluiten seuraavaan päivään.
- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunanmehulla. Kuorruta kakku huolettomasti kauttaaltaan kermavaahdolla. Kuori hyvin pesty sitruuna kuorimaveitsellä ja leikkaa kuori ohuiksi suikaleiksi. Koristele kakku sitruunankuorisuikaleilla, sitruunamelissan lehdillä ja mansikka-aikaan tuoreilla mansikoilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 207 kcal866 kJ
- Proteiinia 4,09 g
- Hiilihydraatteja27,8 g
- Rasvaa8,35 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi