Prinsessan keikauskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Prinsessan keikauskakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pinsessan keikauskakku kruunaa juhlapöydän!

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 dl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Vadelmatäyte

    1/2 dl
     
    vettä
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 ps (à 200 g)
     
    vadelmia (pakaste)
    tai
    1/2 dl
     
    vettä
    tai
    2 rkl
     
    perunajauhoja
    tai

    Kermatäyte

    1 tlk (2 dl)
     
    vispikermaa
    tai
    1 tlk (250 g)
     
    rahkaa
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Pinnalle

    1 pkt (250 g)
     
    vihreää marsipaania
    tai

    Koristeeksi

     
    vihreitä rypäleitä
    tai
     
    tomusokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 013 kJ / 242 kcal
    Rasva
    9,8 g
    josta tyydyttynyttä
    3,5 g
    Hiilihydraatit
    30,8 g
    josta sokereita
    22,7 g
    Proteiini
    6,1 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.

    Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja jäiset tai kohmeiset vadelmat. Keitä seosta koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kerran pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli kylmäksi esimerkiksi vesialtaassa.

    Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.

    Kauli marsipaani kelmun päällä suureksi (halkaisija noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta marsipaanilevy kelmuineen pyöreäpohjaiseen suureen (halkaisija 25,5 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon ja painele levy kulhon reunoja vasten.

    Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se. Levitä päälle vadelmakiisseliä ja kermatäytettä. Kostuta ja täytä loput välit samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se.

    Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino, vaikkapa margariinipaketti. Anna kakun kostua 3–4 tuntia jääkaapissa.

    Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele esimerkiksi vihreillä viinirypäleillä ja tomusokerilla. Huom! Jos teet kakun jo edellisenä iltana, anna kakun kostua ensin 3–4 tuntia kulhossa jääkaapissa, kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Siirrä kakku takaisin jääkaappiin. Muutoin kakun marsipaani voi kostua liikaa. Koristele prinsessan keikauskakku tomusokerilla ja rypäleillä juuri ennen tarjoilua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,76/kpl
      4,49/kg
    • Pirkka vadelma 200 g pakaste
      Hinta 1,85/kpl
      9,25/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Dr Oetker mantelimassa 200g
      Hinta 4,39/kpl
      21,95/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Plussa-etu
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,89/2 kpl
      1,45/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Helmi Luomu perunajauho 500g
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 0,93/kpl
      5,49/kg
    • Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
      Hinta 4,99/kpl
      28,51/kg
    • Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/l
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Valio laktoositon maitorahka 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Sallinen mantelimassa 150g
      Hinta 2,90/kpl
      19,33/kg
    • Pirkka vihreä siemenetön rypäle 500g
      Hinta 2,39/kpl
      4,78/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 2,9 (10 arviota)

    • Ninna
      6 vuotta sitten
      Onnistui hyvin ja kakku maistui kaikille.
    • Leipuri
      7 vuotta sitten
      Kakku maistui ainoastaan leivinjauheelta, suosittelen laittamaan vähän enemmän sokeria.