• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Prinsessan keikauskakku

Prinsessan keikauskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 250 kcal / annos (105g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 1dlvettä
    • 1/2dlsitruunanmehua

Vadelmatäyte

    • 1/2dlvettä
    • 3/4dlsokeria
    • 2ps(à 200 g)vadelmia (pakaste)
    • 1/2dlvettä
    • 2rklperunajauhoja

Kermatäyte

    • 1tlk(2 dl)vispikermaa
    • 1tlk(250 g)rahkaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Pinnalle

    • 1pkt(250 g)vihreää marsipaania

Koristeeksi

    • vihreitä rypäleitä
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.
  2. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja jäiset tai kohmeiset vadelmat. Keitä seosta koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kerran pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli kylmäksi esimerkiksi vesialtaassa.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
  4. Kauli marsipaani kelmun päällä suureksi (halkaisija noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta marsipaanilevy kelmuineen pyöreäpohjaiseen suureen (halkaisija 25,5 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon ja painele levy kulhon reunoja vasten.
  5. Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se. Levitä päälle vadelmakiisseliä ja kermatäytettä. Kostuta ja täytä loput välit samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se.
  6. Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino, vaikkapa margariinipaketti. Anna kakun kostua 3-4 tuntia jääkaapissa.
  7. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele esimerkiksi vihreillä viinirypäleillä ja tomusokerilla. Huom! Jos teet kakun jo edellisenä iltana, anna kakun kostua ensin 3-4 tuntia kulhossa jääkaapissa, kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Siirrä kakku takaisin jääkaappiin. Muutoin kakun marsipaani voi kostua liikaa. Koristele prinsessan keikauskakku tomusokerilla ja rypäleillä juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö perannos 105g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja33 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4