Prinsessan keikauskakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | perunajauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Kostutus | |
1 dl | vettä tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
Vadelmatäyte | |
1/2 dl | vettä tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 ps (à 200 g) | vadelmia (pakaste) tai |
1/2 dl | vettä tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
Kermatäyte | |
1 tlk (2 dl) | vispikermaa tai |
1 tlk (250 g) | rahkaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Pinnalle | |
1 pkt (250 g) | vihreää marsipaania tai |
Koristeeksi | |
vihreitä rypäleitä tai | |
tomusokeria tai |
Valmistus
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.
Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja jäiset tai kohmeiset vadelmat. Keitä seosta koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kerran pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli kylmäksi esimerkiksi vesialtaassa.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
Kauli marsipaani kelmun päällä suureksi (halkaisija noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta marsipaanilevy kelmuineen pyöreäpohjaiseen suureen (halkaisija 25,5 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon ja painele levy kulhon reunoja vasten.
Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se. Levitä päälle vadelmakiisseliä ja kermatäytettä. Kostuta ja täytä loput välit samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se.
Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino, vaikkapa margariinipaketti. Anna kakun kostua 3–4 tuntia jääkaapissa.
Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele esimerkiksi vihreillä viinirypäleillä ja tomusokerilla. Huom! Jos teet kakun jo edellisenä iltana, anna kakun kostua ensin 3–4 tuntia kulhossa jääkaapissa, kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Siirrä kakku takaisin jääkaappiin. Muutoin kakun marsipaani voi kostua liikaa. Koristele prinsessan keikauskakku tomusokerilla ja rypäleillä juuri ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakasteHinta 4,99/kpl28,51/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Rypäle vihreä siemenetön 500g 1lkHinta 1,50/kpl3,00/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Valio laktoositon maitorahka 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Plussa-etu −16 %Pirkka vadelma 200 g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl12,50/kgIlman Plussa-korttia 2,99/kpl
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suom.paHinta 5,75/kpl28,75/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Finnamyl 500g Luomu perunajauhoHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(45 arviota)
- yli 60 min4,2(24 arviota)
- yli 60 min4,7(53 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min4,3(173 arviota)
- 30 - 60 min4,1(22 arviota)
- yli 60 min4,0(36 arviota)
- yli 60 min4,0(12 arviota)
Arvostele resepti
- Ninna5 vuotta sittenOnnistui hyvin ja kakku maistui kaikille.
- Leipuri6 vuotta sittenKakku maistui ainoastaan leivinjauheelta, suosittelen laittamaan vähän enemmän sokeria.