Prinsessan keikauskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Prinsessan keikauskakku

Pinsessan keikauskakku kruunaa juhlapöydän!

16 annostayli 60 min250 kcal / annos (105g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 1dlvettä
    • 1/2dlsitruunanmehua

Vadelmatäyte

    • 1/2dlvettä
    • 3/4dlsokeria
    • 2ps(à 200 g)vadelmia (pakaste)
    • 1/2dlvettä
    • 2rklperunajauhoja

Kermatäyte

    • 1tlk(2 dl)vispikermaa
    • 1tlk(250 g)rahkaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Pinnalle

    • 1pkt(250 g)vihreää marsipaania

Koristeeksi

    • vihreitä rypäleitä
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.
  2. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja jäiset tai kohmeiset vadelmat. Keitä seosta koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kerran pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli kylmäksi esimerkiksi vesialtaassa.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
  4. Kauli marsipaani kelmun päällä suureksi (halkaisija noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta marsipaanilevy kelmuineen pyöreäpohjaiseen suureen (halkaisija 25,5 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon ja painele levy kulhon reunoja vasten.
  5. Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se. Levitä päälle vadelmakiisseliä ja kermatäytettä. Kostuta ja täytä loput välit samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se.
  6. Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino, vaikkapa margariinipaketti. Anna kakun kostua 3-4 tuntia jääkaapissa.
  7. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele esimerkiksi vihreillä viinirypäleillä ja tomusokerilla. Huom! Jos teet kakun jo edellisenä iltana, anna kakun kostua ensin 3-4 tuntia kulhossa jääkaapissa, kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Siirrä kakku takaisin jääkaappiin. Muutoin kakun marsipaani voi kostua liikaa. Koristele prinsessan keikauskakku tomusokerilla ja rypäleillä juuri ennen tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 105g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia 6 g
  • Hiilihydraatteja33 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    3,49/kpl
    1,74/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    2,55/kpl
    1,27/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    0,89/kpl
    1,78/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    0,99/kpl
    1,98/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    1,59/kpl
    3,18/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,95/kpl
    9,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,53/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,66/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Pirkka vadelma 200 g pakaste
    2,09/kpl
    10,45/kg
  • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suom.pa
    Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suom.pa
    4,45/kpl
    22,25/kg
  • K-Menu vadelma 500g pakaste
    K-Menu vadelma 500g pakaste
    5,15/kpl
    10,30/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,25/kpl
    6,25/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    1,35/kpl
    5,40/kg
  • Ehrmann maitorahka 0,2%
    Ehrmann maitorahka 0,2%
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -15 %
    3,004 kpl
    0,89/kpl
    3,56/kg
  • K-Menu rasvaton mieto maitorahka 500g
    K-Menu rasvaton mieto maitorahka 500g
    1,29/kpl
    2,58/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    1,09/kpl
    10,90/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,15/kpl
    5,37/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    1,15/kpl
    11,50/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,25/kpl
    2,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille10 arvostelua