Hyppää sisältöön
Prinsessan keikauskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Prinsessan keikauskakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pinsessan keikauskakku kruunaa juhlapöydän!

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    • 4 kananmunaa
    • 1 1/2 dl sokeria
    • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 dl perunajauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • 1 dl vettä
    • 1/2 dl sitruunanmehua

    Vadelmatäyte

    • 1/2 dl vettä
    • 3/4 dl sokeria
    • 2 ps (à 200 g) vadelmia (pakaste)
    • 1/2 dl vettä
    • 2 rkl perunajauhoja

    Kermatäyte

    • 1 tlk (2 dl) vispikermaa
    • 1 tlk (250 g) rahkaa
    • 1/2 dl sokeria
    • 1 tl vanilliinisokeria

    Pinnalle

    • 1 pkt (250 g) vihreää marsipaania

    Koristeeksi

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 013 kJ / 242 kcal
    • Rasva
      9,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      3,5 g
    • Hiilihydraatit
      30,8 g
    • josta sokereita
      22,7 g
    • Proteiini
      6,1 g
    • Suola
      0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.
    2. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja jäiset tai kohmeiset vadelmat. Keitä seosta koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kerran pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli kylmäksi esimerkiksi vesialtaassa.
    3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
    4. Kauli marsipaani kelmun päällä suureksi (halkaisija noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta marsipaanilevy kelmuineen pyöreäpohjaiseen suureen (halkaisija 25,5 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon ja painele levy kulhon reunoja vasten.
    5. Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se. Levitä päälle vadelmakiisseliä ja kermatäytettä. Kostuta ja täytä loput välit samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se.
    6. Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino, vaikkapa margariinipaketti. Anna kakun kostua 3–4 tuntia jääkaapissa.
    7. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele esimerkiksi vihreillä viinirypäleillä ja tomusokerilla. Huom! Jos teet kakun jo edellisenä iltana, anna kakun kostua ensin 3–4 tuntia kulhossa jääkaapissa, kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Siirrä kakku takaisin jääkaappiin. Muutoin kakun marsipaani voi kostua liikaa. Koristele prinsessan keikauskakku tomusokerilla ja rypäleillä juuri ennen tarjoilua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 2,9 (10 arviota)

    • Ninna
      7 vuotta sitten
      Onnistui hyvin ja kakku maistui kaikille.
    • Leipuri
      8 vuotta sitten
      Kakku maistui ainoastaan leivinjauheelta, suosittelen laittamaan vähän enemmän sokeria.