• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Basilika-perunagratiini

Basilika-perunagratiini on helppo kasvisgratiini, jonka voit tarjota lihan tai esimerkiksi uunilohen kanssa.
Basilika-perunagratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Levitä pussillinen perunasuikaleita voidellun laakean uunivuoan pohjalle ja lisää sipulikuutiot. Raasta juusto. Levitä päälle puolet mausteista ja juustoraasteesta.
  2. Lisää loput perunasuikaleet, mausteet ja juustoraaste. Kaada päälle ruokakerma.
  3. Kypsennä 225 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt. Peitä gratiini foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Tarjoa paistetun lihan lisäkkeenä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 103 kcal433 kJ
  • Proteiinia4,61 g
  • Hiilihydraatteja10,5 g
  • Rasvaa4,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille