
Bataatti-kanasalaatti
Tiesitkö, että bataatti paistuu kypsäksi myös pannulla? Valmista lounaaksi tämä herkullisen värikäs ja maukas bataatti-kanasalatti.
2–3 annostaalle 30 min
Ainekset
2–3 annosta
- 1(200 g)pieni bataatti
- 1 1/2rklPirkka rypsiöljyä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 1ps(100 g)Pirkka jääsalaattia
- 1/2rs(á 250 g)kirsikkatomaatteja
Kastike
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä 10%
- 1rklsitruunanmehua
- 1pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Ota kanasuikaleet huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen paistamista.
- Kuori ja halkaise bataatti pituussuunnassa. Leikkaa puolikkaat bataatit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Paista bataattiviipaleita pannulla öljyssä (1 rkl) molemmilta puolin, niin että bataatti kypsyy. Tähän menee noin 10 minuuttia. Mausta bataatit suolalla ja mustapippurilla.
- Paista kanasuikaleet kypsäksi öljyssä (1/2 rkl) pannulla.
- Huuhdo salaatinlehdet, valuta hyvin ja revi laakeaan kulhoon. Lisää päälle kypsät bataattiviipaleet, huuhdotut ja halkaistut kirsikkatomaatit sekä kanan fileesuikaleet. Ripottele päälle cashew-karpalosekoitusta.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa salaatti kermaviilikastikkeen kanssa.
Kategoriat
Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- alle 30 min3,0(6 arvostelua)
- alle 30 min2,3(4 arvostelua)
- alle 30 min3,9(19 arvostelua)
Kommentoi