Grillattu lohifilee
Lohifilee kypsyy grillissä myös kokonaisena fileenä, kun käytät apuna grillauksen kestävää alustaa. Valuta pinnalle ihana tilliöljy ja tarjoa lisäksi kermaviilikastiketta. Noin 4,10€/annos.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- n. 600gkirjolohi- tai lohifileetä
- 1/2tlsuolaa
- 1sitruuna
Tilliöljy
- 2rklöljyä
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- ripaussuolaa
- ripaussokeria
Kermaviilikastike
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
- 1-2tlsitruunanmehua
- 1tlsokeria
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Valmista ensin kermaviilikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita myös tilliöljyn ainekset keskenään pienessä kulhossa.
- Poista kalasta ruodot. Levitä fileen pinnalle suola ja sitruunaviipaleita. Nosta kala grillialustalle. Grillaa kala meheväksi.
- Valuta tilliöljy kypsän kalan pinnalle ja tarjoa lisäksi kermaviilikastiketta.
Tiesitkö että...
Voit kypsentää kalan myös uunissa. Nosta kala pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä grillivastuksen alla noin 10 minuuttia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Grillaaminen sitruunoiden kanssa ei toimi ihan näin. File pitää grillata molemmilta puolilta. Maku oli hyvä kaikissa kolmessa reseptissä.