Bataattilaatikko
Bataattilaatikko sopii vaikka joulupöytään tai syksyisten liharuokien lisäkeeksi. Noin 0,40€/annos.*
- 10 annosta
- yli 60 min
- 94 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 2(n. 1,1 kg)bataattia
- 1rklvoita tai margariinia
- 3-4dlmaitoa
- 1/2tlkardemummaa
- 1/2tlkanelia
- (korppujauhoja)
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja paloittele bataatit. Keitä ne kypsiksi suolalla (1 tl) maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
- Kaada vesi pois ja soseuta bataatit sähkövatkaimella. Lisää voi sekä maitoa sen verran, että seoksesta tulee löysähkö.
- Mausta seos ja kaada voideltuun uunivuokaan. Halutessasi ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 175 asteessa 1-1 1/2 tuntia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 94 kcal394 kJ
- Proteiinia 2,4 g
- Hiilihydraatteja14,7 g
- Rasvaa1,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Leksa, bataattilaatikon voi pakastaa joko raakana tai kypsänä.
Voiko bataattilaatikon pakastaa valmiina?
kypsennys uunissa 1-1,5 on aika kauan. Mielestäni 200 astetta 45 min? Kun jo keitetään 15 min.
Jaakko, reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Toki uuneissa voi olla eroja, joten lämpötilaa voi halutessaan laskea 150 asteeseen. Laatikon rakenne tekeytyy paremmaksi pitkässä kypsennyksessä matalassa lämpötilassa kuin 200 asteessa 45 minuutissa, jolloin laatikko voi myös kuivua pinnalta.
Hei mihin tämä margariini laitetaan?
Ansku, kiitos huomiosta. Lisäämme työohjeeseen maininnan voin/margariinin lisäämisestä.
Valeri, kanelia ja kardemummaa tulee 1/2 tl.
Hei! Paljonko laitan mausteita (kardemumma ja kaneli)?
Itse pistän samat mausteet kuin lanttulaatikkoon + aurajuustomurua.
Laiska kokki, reseptiä ei ole testattu valmiista bataattisoseesta. Kaksi 400 gramman pakkausta Pirkka bataattisosetta lienee hyvä määrä. Huomaathan, että bataattisoseessa on valmiiksi suolaa. Reseptiarkistosta löytyy myös testattu resepti Helppo bataattilaatikko, jossa käytetään Pirkka bataattisosetta.
Paljon valmista bataattisosetta tulisi käyttää vastaavaan määrään raakaa bataattia?
Bataatin määrä hämmentää myös minua. Ymmärrän niin, että 2 kpl bataattia, joiden yhteispainomäärä runsas 1 kg. Pikaista tarkennusta ohjeistukseen kaipaisin, niin ei heti alkutekijöissä mene mönkään kokkaus. Kiitos jo etukäteen vastauksesta! =)
Reseptin testaaja, olet ymmärtänyt oikein eli reseptiin tarvitaan kaksi kappaletta bataatteja, joiden yhteispainon tulisi olla reilu 1 kg.
Hei .Paljonko bataatia 1kg vai 2 hieman epäselvä määrä.
raisa, bataattilaatikkoon tarvitaan kaksi bataattia eli noin 1 kg.
Kannattaa kokeilla bataattilaatikkoa Aurajuustolla: Viipaloi/lohko bataatti vuokaan, lisää juusto muruina, päälle kermaa ja anna hautua uunissa 1,5 tuntia (huomioi, jos bataatti on paksuina viipaleina, vie kypsyminenkin kauemmin). Mausteita tai suolaa ei tarvitse lisätä. Superherkullista!
Kokeiltu on ja lopputulos oli älyttömän hyvä! Porkkanalaatikon ystävä kun en ole, niin tämä on aivan loistava vaihtoehto joulupöytään!
Olen tehnyt bataattilaatikkoa jo yli 10v. Maistuu lapsillekin hyvin. Maustan kyllä hivenellä valkopippuria, koska meillä vierastavat kardemummaa.
mielenkiintoinen tuttavuus täytynee kokeilla .en ole koskaan käyttänyt tai maistanut bataattia.
Anne, kiva kuulla, että löysit uuden mieluisan joulureseptin!
Kokeilin tätä ja tästä tuli ehdottomasti heti paras laatikko reseptini...ja tätä teen monta laatikkoa nyt jouluksi...maku samettisen pehmeä ja herkullinen.