Voisilmäpullat
Kukapa ei rakastaisi tuoretta pullaa? Voisilmäpullien täytteessä on mukana vehnäjauhoa, jotta herkkutäyte pysyy paistettaessa pullan sisällä. Noin 0,15€/annos.
32 kplyli 60 min317 kcal / 100 g
Ainekset
32 kpl
- 5dlmaitoa
- 50ghiivaa
- 1kananmuna
- 1 1/2tlsuolaa
- 2dlsokeria
- 1rklkardemummaa
- n. 15dlvehnäjauhoja
Täyte
- 100gPirkka voita
- 4rklsokeria
- 2tlvanilliinisokeria
- 1/2dlvehnäjauhoja
- (1-1 1/2 tlkardemummaa)
Voiteluun
- 1kananmuna
Päälle
- n. 1/2dlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä lähes kaksinkertaiseksi (noin 20 minuuttia).
- Sekoita voi, sokeri, vaniljasokeri ja jauhot täytettä varten. (Mausta halutessasi kardemummalla). Pane täyte jääkaappiin jähmettymään. Voit myös muotoilla täytteestä tuorekelmun tai leivinpaperin sisään kaksi tasapaksua ohutta tankoa. Anna kovettua jääkaapissa ja leikkaa täyttövaiheessa pullien sisään palat.
- Jaa kohonnut taikina kahtia ja vaivaa taikinaa hetki pöydällä. Muotoile taikina tangoksi ja leikkaa 16 yhtä suureen osaan. Pyöritä palat sileiksi pulliksi pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Leivo samoin toinen puoli taikinasta.
- Riko kananmunan rakenne. Painele jokaisen pullan keskelle jauhoon kastetulla sormella kolo pohjaan asti. Toista, jotta kolo pysyy auki. Lusikoi ja paina jokaisen kolon pohjalle maustevoipala. Voitele pullat nopeasti ja sirottele keskustaan kerros sokeria.
- Paista pullat heti 225-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, jotta voisilmä ei ehdi sulaa. Paista kunnes pinta on saanut kauniin värin. Täytä toinen pelti vasta juuri ennen paistamista, jotta voisilmä pysyy kauniina
Tiesitkö että...
Vinkki! Helpot voisilmät syntyvät, kun lisäät koloon palan jääkaappikylmää voita ja ripottelet pinnalle sokeria. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 317 kcal1 330 kJ
- Proteiinia 6,47 g
- Hiilihydraatteja42,9 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Leivoin iskälle. Tulikin vain kiviä ei pullia
Tuli herkullisia pullia! Kiitos tästä reseptistä.
Ainekset 40 pullaan mutta leivotaan vaan 20 ohjeessa =)
Monbunster, reseptin valmistusohjeessa leivotaan 40 pullaa. Kohonnut taikina jaetaan kahtia ja molemmista puolikkaista leivotaan tangot. Tangot leikataan edelleen kahtia, jolloin reseptistä tulee neljä tankoa. Jokainen tanko leikataan 10 yhtä suureen osaan eli pullia tulee 40.