Brittiläiset joulutortut
Brittiläisissä joulutortuissa maistuvat mantelit, rusinat ja aprikoosi. Tarjoa nämä nopeat leivonnaiset esimerkiksi glögin kanssa.
10 annostaalle 30 min288 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 1pkt(500 g)voitaikinalevyjä (pakaste)
- 50gPirkka rusinoita
- 2rklPirkka mantelirouhetta
- 150gPirkka vadelmamarmeladia (paistonkestävä)
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
alle 30 min- Levitä voitaikinalevyt sulamaan pellille leivinpaperin päälle.
- Leikkaa aprikoosit pieneksi silpuksi. Hienonna rusinat yhdessä mantelirouheen kanssa terävällä veitsella leikkuulaudalla. Sekoita ainekset vadelmamarmeladin kanssa.
- Leikkaa voitaikinalevyt yhtä lukuunottamatta kahtia neliöiksi. Leikkaa neliöön sivujen suuntaiset viillot runsaan sentin etäisyydelle reunasta. Jätä kuitenkin kulmat leikkaamatta. Voitele reuna munalla.
- Jaa täyte tortuille ja levitä se sisimpään neliöön. Ota ehyestä taikinalevystä pienellä tähti- tai sydänmuotilla 10 kuviota ja aseta yksi jokaisen tortun täytteen päälle.
- Voitele kuviot ja paista tortut 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi tomusokeria päälle. Tarjoa glögin kanssa tai kahvipöydässä.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 288 kcal1 210 kJ
- Proteiinia 5,52 g
- Hiilihydraatteja32,8 g
- Rasvaa15,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi