• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkana-aprikoosileipä

Porkkana-aprikoosileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

2 annosta
    • 2(n. 150 g)porkkanaa
    • 5dlvettä
    • 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1dlmantelirouhetta
    • 3dlkaurahiutaleita
    • n. 9dlvehnäjauhoja
    • 1/4dlöljyä

Voiteluun

    • 1kananmuna

Koristeeksi

    • mantelirouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Leikkaa aprikoosit saksilla pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita noin 42 asteisen veden joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää porkkanaraaste, aprikoosipalat, suola, mantelirouhe ja kaurahiutaleet. Alusta vehnäjauhot vähitellen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kahdeksi soikeaksi leiväksi. Kohota.
  4. Leikkaa saksilla leipien reunoihin pienet (noin 3 cm) vinot viillot. Viillä veitsellä leipien pintaan viillot lehtiruotien tapaan. Voitele pinta munalla ja ripottele viiltoihin mantelirouhetta.
  5. Paista porkkana-aprikoosileipiä 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 235 kcal984 kJ
  • Proteiinia8,1 g
  • Hiilihydraatteja36,2 g
  • Rasvaa6,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille