Porkkana-aprikoosileipä
Leivo mehevä porkkana-aprikoosileipä joulupöytään.
2 annostayli 60 min235 kcal / 100 g
Ainekset
2 annosta
- 2(n. 150 g)porkkanaa
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka pehmeitä aprikooseja
- 5dlvettä
- 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 1dlmantelirouhetta
- 3dlkaurahiutaleita
- n. 9dlvehnäjauhoja
- 1/4dlöljyä
Voiteluun
- 1kananmuna
Koristeeksi
- mantelirouhetta
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Leikkaa aprikoosit saksilla pieniksi paloiksi.
- Sekoita noin 42 asteisen veden joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää porkkanaraaste, aprikoosipalat, suola, mantelirouhe ja kaurahiutaleet. Alusta vehnäjauhot vähitellen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kahdeksi soikeaksi leiväksi. Kohota.
- Leikkaa saksilla leipien reunoihin pienet (noin 3 cm) vinot viillot. Viillä veitsellä leipien pintaan viillot lehtiruotien tapaan. Voitele pinta munalla ja ripottele viiltoihin mantelirouhetta.
- Paista porkkana-aprikoosileipiä 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 235 kcal984 kJ
- Proteiinia 8,1 g
- Hiilihydraatteja36,2 g
- Rasvaa6,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi