• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kevennetty mantelisydän

Sydämenmuotoinen mantelikakku on herkullinen lisä kahvipöytään. Mantelisydämessä maistuvat pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät.
Kevennetty mantelisydän
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 329 kcal / 100 g

    Ainekset

    10 annosta

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja korppujauhota sydämenmuotoinen kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
    2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, kardemumma, rusinat, pähkinärouhe sekä pieniksi paloiksi pilkotut aprikoosit. Sekoita makeutusjauhe ja kevytmargariini keskenään pehmeäksi seokseksi.
    3. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää rasvaseokseen keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää seokseen kuivat aineet ja maito. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Asettele kakun pinnalle kuoritut mantelit vieriviereen.
    4. Paista kakkua noin 1 tunti uunin alaosassa. Tarkista kypsyys tikulla. Jätä kypsä kakku vuokaan jäähtymään puoleksi tunniksi. Kääri kakku muovikelmuun ja anna maustua viileässä pari päivää ennen tarjoamista.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 329 kcal1 380 kJ
    • Proteiinia8,1 g
    • Hiilihydraatteja32,9 g
    • Rasvaa18,2 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille