Naked cake
Ihanan suklaisessa kakussa on välissä täyteläistä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta. Tuhtia kakkua riittää pienikin pala. Tämäkin resepti vain n. 0,45€/annos*.
- 16 annosta
- yli 60 min
- 349 kcal / annos (95g)
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 3kananmunaa
- 2 1/2dlsokeria
- 50gvoita sulatettuna
- 1dlmaitoa
- 2tlleivinjauhetta
Kostutus
Suklaaganache
Lisäksi
- n. 1/4dlDr. Oetker fudgepaloja
Valmistus
yli 60 min- Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
- Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaarouheen päälle suureen lasikulhoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä suklaa jääkaappiin vielä noin tunniksi tai kunnes suklaa on jähmettynyt tarpeeksi. Sekoita muutaman kerran välissä, mutta älä vatkaa.
- Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä päälle suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta päälimmäinen kakkupohja alapuolelta. Lisää pinnalle vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja koristele päällikerros suklaarouheella ja fudgepaloilla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös isompaan irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 35-40 minuuttia. Tällöin täytekerrokset jäävät ohuemmiksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat
Ravintosisältö per annos 95g100 g
- 349 kcal1 460 kJ
- Proteiinia 5,03 g
- Hiilihydraatteja36,4 g
- Rasvaa20 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Lopputulos oli tunkkainen! Kinuski ei maistunut kakussa, tummansuklaa "ganche" peitti kaiken muun, ei maistunut kuin se tummansuklaa. Olisikohan auttanut jos olisi tehnyt ganachen maitosuklaasta? EHKÄ, EHKÄ EI! Mutta kuitenkin! EI JATKOON!
Ihan super hyvää! Tätä meillä on joka juhlissa!
Sama kommentti kuin muilla eli ganache piti vatkata, jotta siitä tuli tarpeeksi jämäkkää, vaikka tein täysin ohjeen mukaan. Jos kerma ei saa kiehahtaa, siitä olisi syytä mainita. Ja vinkkinä voisi ohjeeseen lisätä, että jos ganache jää liian löysäksi, sen voi aivan hyvin vatkata, jolloin tulee kiinteämmäksi.
Ganache ei onnistunut ensimmäisellä yrittämällä. Syy löytyi kerman lämmittämisestä: kerma ei saa päästä kiehahtamaan lainkaan, tai muuten ganache ei jähmety. Vika on siis kerman kuumentamistavassa, kuumentamista ei kannata tehdä kattilassa sillä kerma kiehahtaa siinä varsin helposti, vaan kuumentaminen kannattaa tehdä suklaan kanssa vesihauteessa. Maininta kerman herkästä käyttäytymisestä ganachessa voisi olla aiheellista ohjeessa.
wwe887, kiitos palautteestasi. Tarkennamme reseptiä hiukan ganacen valmistuksen osalta.
Ganache ei onnistunut alkuunkaan... Mutta itse kakku oli superhyvää, ja vinkkinä että kakku on parhaimmillaan vasta pari päivää valmistuksen jälkeen! Päälle sopivat hyvin myös suolapähkinät. Lisäksi itse laitoin vielä puolet tummaa ja puolet maitosuklaata. Kannattaa kokeilla!
Täydellinen resepti! Kakku oli vaivaton valmistaa ja vaimo oli tyytyväinen!
Aivan mahtava resepti. Tein vuosi sitten ja teen taas uudestaan. Tällä saa aikaan parhaan ganachen, muistaa vaan tehdä ohjeen mukaan. Käytin itse suurta posliinikulhoa, jotta ganachella oli paljon pinta-alaa jäähdytellä. Pienessä kipossa tämä ei tietenkään onnistu, niinku ei uusissakaan kypsy pienessä vuoassa suuri määrä taikinaa! Iso kulho, posliinia tau lasia, taitaa olla tämän ganachen salaisuus. Itsellä tuli TÄYDELLISTÄ ja tulee taas tänä vuonna.
Ei kyllä voi tämä ohje pitää paikkaansa. Ganache ei onnistunut täälläkään. Pidin aluksi tunnin huoneenlämmössä ja kaksi tuntia jääkaapissa, josta se oli pakko siirtää pakastimeen - silti tuloksetta... Sitten vatkasin ehkä minuutin verran sähkövatkaimella ja johan hyytyi! Tämä siis vinkiksi heille, joilla sama ongelma :) Myös itse kakkupohja oli kuiva ja vaikea leikata, tein 24cm-halkaisijan vuokaan, joten en tiedä toimiiko paremmin sitten tuolla pienemmällä vuoalla.
Laitoin täytteen sekaan tomusokeria ja tuli vielä parempaa :) Ei ollut muuten tarpeeksi kiinteää. Ksikki tykkäsivät :)
Mahtava resepti! Sai suuren suosion sitä maistaneilta. Ja toiveena kakkua tulossa pääsiäispöytään. Valmistin kakun gluteenittomana. Vaihdoin vehnäjauhon gluteenittomaan jauhoseokseen. Hyvin toimi!
Ei onnistunut ganache, jota kommenttien perusteella osasin odottaa. Vatkasin lopulta, jotta sain laitettua väleihin. Fudgepaloja en löytynyt, vaikka kolusin useamman kaupan.
Sain ganachen onnistumaan ekalla yrityksellä. Oli kuohukermaa ja rainbown tummaa suklaata. Hitaasti sekoittelin. Käytin lasista laakeaa uunivuokaa astiana ja laitoin yön yli jääkaappiin. Oli aika jämäkkää, mutta huoneenlämmössä nopeasti muuttui käsiteltäväksi.
Kaksi kertaa olen tämän herkkukakun tehnyt ja molemmat kerrat onnistuivat loistavasti. Raaka-aineet eri brändeiltä mutta mittasuhteet täsmälliset. Voin suositelle suklaan ystäville! Kolmatta kakkua juuri aloittamassa sukulaisen 80-vuotis juhlapöytään.
Ei toiminut ganache täälläkään. Ja pettymys oli suuri. Lopuksi vatkaimella vatkattiin ja sitte saatihin suurinpiirtein pysymään välissä.
Minulla toimi ganache ihan täydellisesti ohjeella ja tosi hyvää kakkua tulee
Erinomainen ohje. Tarkalleen reseptiä noudattamalla ja siinä olevilla aineksilla tekemällä lopputulos oli täydellinen. Paremmin ganache ei olisi voinut onnistua. Vieraat hurmaantuivat ja huumaantuivat ja resepti on mennyt moneen osoitteeseen käyttöön!
Suklaaganace ohjeessa täytyy olla virhe, kerman määrä varmasti 1 dl tai 2 dl oikeampi? Ei jähmettynyt vaikka oli yön yli jääkaapissa
Todella herkullinen! Ganachekin onnistui hyvin lasikulhossa Pirkka-tuotteilla.
kyllä otti päähän kun ei onnistunu täyte..pakasteessakin pidin, meni kakku pilalle.
Tein kuohukermasta ja teräskulhossa, onnistui hyvin.
Oho! Ai että on mahdollisuus, ettei ganache onnistu? Oon aika huithapelimeiningillä tehny, toki (kerrankin) ohjeessa mainituilla aineksilla ja aina on onnistunut. Ihan vaan muovikulhossa on tehny. Kerran oli hiukan ohjetta pidempään jääkaapissa ja käytin uhkarohkeasti mikrossa ja sain täytteen paremmin levittyväksi. Nyt tarkoitus tehdä lapsen synttäreille jo kakku vol 4 ja 5. Kakulle on tullut aika tärkeä rooli tässä perheessä, sillä tätä syötiin muutama tunti ennen laitokselle lähtöä viime isänpäivänä :)
Ottamatta kantaa reseptiin niin suklaan voi sulattaa kulhossa vesihauteessa voin kanssa ja kerman kiehauttaa kattilassa. Kerma nimenomaan porataan sauvasekoittimella 1/3 kermasta ensin suklaaseen. Tulee ryynisennäköistä ja rasva alkaa irrota. Näin pitääkin! Tämä nimenomaan antaa kiiltävän lopputuloksen. Sitten loppu kerma 2-3 erässä kokoajan poraten jotta kerma emulgoituu suklaaseen. Tällä metodilla valmistetaan ganash. Koekeittiöissä voisi perehtyä asioihin paremmin ja antaa ihmisille paremmat ohjeet. Ohjeiden pitää olla sellaisia että jokainen voi onnistua. Kaikille leipojille tsemppiä!
Aivan huippu hyvä kakku 😍 Ja tuo täyte me tehtiin niin että se oli jääkaapissa yön ja onnistui hyvin 👍
Minullakin ganache onnistui hyvin kun tein ohjeen mukaan. Pidin kyllä kauemmin kun tunnin jääkaapissa, ja oli kyllä hyytynyt! Aivan loistava kakku, vieraatkin kehuivat vuolaasti!
Makea herkku, jota riittää pienikin pala ja siksi pienestä kakusta riittää 16 hengelle. Ganache onnistui täydellisesti ohjetta noudattamalla ja samoilla tuotteilla. Ensin oli litkua ja yhtäkkiä, kuin taikatempusta, massa muuttui jäähtyessään paksuksi.
Mulla onnistui juuri tällä ohjeella vallan mainiosti ja laitoin ohjeen talteen. Tätä tulee varmasti tehtyä useamminkin.
Onnistui ganache täälläkin ja ihan just noilla tuotteillakin. Ikean metallikulho, tunti pöydällä muutamalla sekoituksella ja toinen tunti jääkaapissa muutamalla sekoituksella. Kannattaa huomioida, että kerma kerma eli sillä on oikeasti merkitystä mitä sorttia käyttää, esim. kuohu ei ole sama kuin vispi. Esim. Arlan kermalla ei voi tehdä creme caramelia, se ei hyydy kunnolla reseptin ajassa kuten Valion kermat tekee.
Tosi hyvä resepti NAMMM!!!
Meillä ainakin vieraat tykkäsi ja kuulemmma saa toistekkin tehä. Minulla kyllä hyytyi hyvin toi Ganache.