• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Naked cake

Ihanan suklaisessa kakussa on välissä täyteläistä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta. Tuhtia kakkua riittää pienikin pala. Tämäkin resepti vain n. 0,45€/annos*.
Naked cake
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 349 kcal / annos (95g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Kostutus

Suklaaganache

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
  4. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada suklaarouheen päälle suureen lasikulhoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä suklaa jääkaappiin vielä noin tunniksi tai kunnes suklaa on jähmettynyt tarpeeksi. Sekoita muutaman kerran välissä, mutta älä vatkaa.
  5. Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä päälle suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta päälimmäinen kakkupohja alapuolelta. Lisää pinnalle vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja koristele päällikerros suklaarouheella ja fudgepaloilla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa kakun myös isompaan irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 35-40 minuuttia. Tällöin täytekerrokset jäävät ohuemmiksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 95g100 g

  • 349 kcal1 460 kJ
  • Proteiinia5,03 g
  • Hiilihydraatteja36,4 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille105
  • Irkku30.12.2016

    Aivan mahtava resepti. Tein vuosi sitten ja teen taas uudestaan. Tällä saa aikaan parhaan ganachen, muistaa vaan tehdä ohjeen mukaan. Käytin itse suurta posliinikulhoa, jotta ganachella oli paljon pinta-alaa jäähdytellä. Pienessä kipossa tämä ei tietenkään onnistu, niinku ei uusissakaan kypsy pienessä vuoassa suuri määrä taikinaa! Iso kulho, posliinia tau lasia, taitaa olla tämän ganachen salaisuus. Itsellä tuli TÄYDELLISTÄ ja tulee taas tänä vuonna.

  • Suklaasydän23.12.2016

    Ei kyllä voi tämä ohje pitää paikkaansa. Ganache ei onnistunut täälläkään. Pidin aluksi tunnin huoneenlämmössä ja kaksi tuntia jääkaapissa, josta se oli pakko siirtää pakastimeen - silti tuloksetta... Sitten vatkasin ehkä minuutin verran sähkövatkaimella ja johan hyytyi! Tämä siis vinkiksi heille, joilla sama ongelma :) Myös itse kakkupohja oli kuiva ja vaikea leikata, tein 24cm-halkaisijan vuokaan, joten en tiedä toimiiko paremmin sitten tuolla pienemmällä vuoalla.

  • Nomnom24.9.2016

    Laitoin täytteen sekaan tomusokeria ja tuli vielä parempaa :) Ei ollut muuten tarpeeksi kiinteää. Ksikki tykkäsivät :)

  • Saara23.3.2016

    Mahtava resepti! Sai suuren suosion sitä maistaneilta. Ja toiveena kakkua tulossa pääsiäispöytään. Valmistin kakun gluteenittomana. Vaihdoin vehnäjauhon gluteenittomaan jauhoseokseen. Hyvin toimi!

  • ei mennyt putkeen19.3.2016

    Ei onnistunut ganache, jota kommenttien perusteella osasin odottaa. Vatkasin lopulta, jotta sain laitettua väleihin. Fudgepaloja en löytynyt, vaikka kolusin useamman kaupan.

  • Elmeri19.3.2016

    Sain ganachen onnistumaan ekalla yrityksellä. Oli kuohukermaa ja rainbown tummaa suklaata. Hitaasti sekoittelin. Käytin lasista laakeaa uunivuokaa astiana ja laitoin yön yli jääkaappiin. Oli aika jämäkkää, mutta huoneenlämmössä nopeasti muuttui käsiteltäväksi.

  • Noviisileipuri10.3.2016

    Kaksi kertaa olen tämän herkkukakun tehnyt ja molemmat kerrat onnistuivat loistavasti. Raaka-aineet eri brändeiltä mutta mittasuhteet täsmälliset. Voin suositelle suklaan ystäville! Kolmatta kakkua juuri aloittamassa sukulaisen 80-vuotis juhlapöytään.

  • Jepa ja anselmi4.3.2016

    Ei toiminut ganache täälläkään. Ja pettymys oli suuri. Lopuksi vatkaimella vatkattiin ja sitte saatihin suurinpiirtein pysymään välissä.

  • Nimetön käyttäjä2.3.2016

    Minulla toimi ganache ihan täydellisesti ohjeella ja tosi hyvää kakkua tulee

  • PTA24.2.2016

    Erinomainen ohje. Tarkalleen reseptiä noudattamalla ja siinä olevilla aineksilla tekemällä lopputulos oli täydellinen. Paremmin ganache ei olisi voinut onnistua. Vieraat hurmaantuivat ja huumaantuivat ja resepti on mennyt moneen osoitteeseen käyttöön!

  • Nimetön käyttäjä23.2.2016

    Suklaaganace ohjeessa täytyy olla virhe, kerman määrä varmasti 1 dl tai 2 dl oikeampi? Ei jähmettynyt vaikka oli yön yli jääkaapissa

  • Nimetön käyttäjä21.2.2016

    Todella herkullinen! Ganachekin onnistui hyvin lasikulhossa Pirkka-tuotteilla.

  • Kaaso1.2.2016

    kyllä otti päähän kun ei onnistunu täyte..pakasteessakin pidin, meni kakku pilalle.

  • anna29.1.2016

    Tein kuohukermasta ja teräskulhossa, onnistui hyvin.

  • Leipuri25.1.2016

    Oho! Ai että on mahdollisuus, ettei ganache onnistu? Oon aika huithapelimeiningillä tehny, toki (kerrankin) ohjeessa mainituilla aineksilla ja aina on onnistunut. Ihan vaan muovikulhossa on tehny. Kerran oli hiukan ohjetta pidempään jääkaapissa ja käytin uhkarohkeasti mikrossa ja sain täytteen paremmin levittyväksi. Nyt tarkoitus tehdä lapsen synttäreille jo kakku vol 4 ja 5. Kakulle on tullut aika tärkeä rooli tässä perheessä, sillä tätä syötiin muutama tunti ennen laitokselle lähtöä viime isänpäivänä :)

  • Kylmäkkö18.1.2016

    Ottamatta kantaa reseptiin niin suklaan voi sulattaa kulhossa vesihauteessa voin kanssa ja kerman kiehauttaa kattilassa. Kerma nimenomaan porataan sauvasekoittimella 1/3 kermasta ensin suklaaseen. Tulee ryynisennäköistä ja rasva alkaa irrota. Näin pitääkin! Tämä nimenomaan antaa kiiltävän lopputuloksen. Sitten loppu kerma 2-3 erässä kokoajan poraten jotta kerma emulgoituu suklaaseen. Tällä metodilla valmistetaan ganash. Koekeittiöissä voisi perehtyä asioihin paremmin ja antaa ihmisille paremmat ohjeet. Ohjeiden pitää olla sellaisia että jokainen voi onnistua. Kaikille leipojille tsemppiä!

  • Pikezu16.1.2016

    Aivan huippu hyvä kakku 😍 Ja tuo täyte me tehtiin niin että se oli jääkaapissa yön ja onnistui hyvin 👍

  • Marynen12.1.2016

    Minullakin ganache onnistui hyvin kun tein ohjeen mukaan. Pidin kyllä kauemmin kun tunnin jääkaapissa, ja oli kyllä hyytynyt! Aivan loistava kakku, vieraatkin kehuivat vuolaasti!

  • Herkku11.1.2016

    Makea herkku, jota riittää pienikin pala ja siksi pienestä kakusta riittää 16 hengelle. Ganache onnistui täydellisesti ohjetta noudattamalla ja samoilla tuotteilla. Ensin oli litkua ja yhtäkkiä, kuin taikatempusta, massa muuttui jäähtyessään paksuksi.

  • saaga10.1.2016

    Mulla onnistui juuri tällä ohjeella vallan mainiosti ja laitoin ohjeen talteen. Tätä tulee varmasti tehtyä useamminkin.

  • Miuku9.1.2016

    Onnistui ganache täälläkin ja ihan just noilla tuotteillakin. Ikean metallikulho, tunti pöydällä muutamalla sekoituksella ja toinen tunti jääkaapissa muutamalla sekoituksella. Kannattaa huomioida, että kerma kerma eli sillä on oikeasti merkitystä mitä sorttia käyttää, esim. kuohu ei ole sama kuin vispi. Esim. Arlan kermalla ei voi tehdä creme caramelia, se ei hyydy kunnolla reseptin ajassa kuten Valion kermat tekee.

  • L.R31.12.2015

    Tosi hyvä resepti NAMMM!!!

  • Nimetön käyttäjä31.12.2015

    Meillä ainakin vieraat tykkäsi ja kuulemmma saa toistekkin tehä. Minulla kyllä hyytyi hyvin toi Ganache.

  • Irkku31.12.2015

    Kakku ja ganache onnistivat hyvin. Ganache jähmettyi kauniisti jääkaapissa laakeassa posliinikulhossa, vaikka suklaan tilalla oli suurinosa leivonta maitosuklaata, erimerkkiä vielä. Mahtaisko kakusta tulla hyvällä maulla muhkeampi jos ganachen vielä vaahdottaisi?

  • Nimetön käyttäjä31.12.2015

    Minullakaan ei onnistunut ganachen ohje, vaikka noudatin ohjeita orjallisesti. Vatkasin suklaa-kermaseoksen vaahdoksi voidakseni käyttää sitä. Lisäksi en ymmärtänyt, mitä kohdassa 1 tarkoitetaan. Miksi vuoka tulisi voidella, jauhottaa ja vielä vuorata leivinpaperilla?

  • Löysää on29.12.2015

    Ganache tehty ohjeen mukaan, ei jähmety. Tomusokerilla sai jähmetettyä viimein. Pitänee kokeilla pienemmällä kerma määrällä seuraavaksi.

  • Nimetön käyttäjä29.12.2015

    Litkuksi jäi ganace. Olisiko reseptissä virhe? Harmitti todella paljon, kun kakun piti olla jouluaterian päätös. Leikatulla jalalla kun ei päässyt kauppaan uusia tarpeita ostamaan.

  • Elina28.12.2015

    Kakku oli mielettömän hyvää! Leivon todella harvoin ja epäilin onnistunko kakukän teossa ollenkaan, mutta pohja ja ganache onnistuivat täydellisesti. Tein täytteen korkeaan muovikulhoon ja noudatin tarkasti ohjetta. Ganache jähmettyi todella hyvin!

  • karin27.12.2015

    Jouluksi laitoin piparimuruja ganachen päälle sekä kostutin Baileysillä.. Taatusti toimi aikuisten kesken!

  • Nimetön käyttäjä24.12.2015

    Ganache onnistui täydellisesti vaikken käyttänytkään kyseisiä tuotteita! Ja annoin jähmettyä jääkaapissa yön yli. 5/5