Naked cakeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Naked cake

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Ihanan suklaisessa kakussa on välissä täyteläistä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta. Tuhtia kakkua riittää pienikin pala.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    3
     
    kananmunaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    50 g
     
    voita sulatettuna
    tai
    1 dl
     
    maitoa
    tai
    3 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    Pirkka Costa Rica tummapaahtoista kahvia
    tai

    Suklaaganache

    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    350 g
     
    tai
    30 g
     
    tai

    Lisäksi

    3/4 dl
     
    tai
    50 g
     
    tai
    n. 1/4 dl
     
    Dr. Oetker fudgepaloja
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.

    Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.

    Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

    Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaarouheen päälle suureen lasikulhoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä suklaa jääkaappiin vielä noin tunniksi tai kunnes suklaa on jähmettynyt tarpeeksi. Sekoita muutaman kerran välissä, mutta älä vatkaa.

    Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä päälle suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta päälimmäinen kakkupohja alapuolelta. Lisää pinnalle vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja koristele päällikerros suklaarouheella ja fudgepaloilla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

    Vinkki! Voit valmistaa kakun myös isompaan irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 35–40 minuuttia. Tällöin täytekerrokset jäävät ohuemmiksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositon
      Hinta 1,69/kpl
      8,45/l
    • Plussa-etu −15 %
      Pirkka Costa Rica Premium Blend tummapaahtoinen suodatinkahvi 450 g RFA
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 9,50/2 kpl
      10,56/kg
      Ilman Plussa-korttia 5,59/kpl (12,42/kg)
    • Löfbergs Colombia Brazil 450g suodatinkahvi Reilun kaupan
      Hinta 6,49/kpl
      14,42/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (253 arviota)

    • Hauttis
      8 kuukautta sitten
      Maku 5/5 ei liian makea mutta todella suklainen. Lisäsin vielä kakkupohjaan 50g pilkottua tummasuklaata. Ganache onnistui täydellisesti. Kiehautin vispikerman ja otin kattilan hellalta pois, lisäsin voin ja suklaan. 1h huoneen lämmössä ja yön yli jääkaappissa Tuli täydellistä!
    • Mira
      1 vuosi sitten
      Kokeilin korvata vehnäjauhot perunajauhoilla ja pieleen meni! Tein sitten täysin erilaisen pohjan näillä täytteillä. Suosittelen myös täytteen vatkaamista, niin saa kuohkeampaa.
    • Jaakko
      4 vuotta sitten
      Lopputulos oli tunkkainen! Kinuski ei maistunut kakussa, tummansuklaa "ganche" peitti kaiken muun, ei maistunut kuin se tummansuklaa. Olisikohan auttanut jos olisi tehnyt ganachen maitosuklaasta? EHKÄ, EHKÄ EI! Mutta kuitenkin! EI JATKOON!
    • Carita
      5 vuotta sitten
      Ihan super hyvää! Tätä meillä on joka juhlissa!
    • Kotikokki
      5 vuotta sitten
      Sama kommentti kuin muilla eli ganache piti vatkata, jotta siitä tuli tarpeeksi jämäkkää, vaikka tein täysin ohjeen mukaan. Jos kerma ei saa kiehahtaa, siitä olisi syytä mainita. Ja vinkkinä voisi ohjeeseen lisätä, että jos ganache jää liian löysäksi, sen voi aivan hyvin vatkata, jolloin tulee kiinteämmäksi.
    • wwe887
      5 vuotta sitten
      Ganache ei onnistunut ensimmäisellä yrittämällä. Syy löytyi kerman lämmittämisestä: kerma ei saa päästä kiehahtamaan lainkaan, tai muuten ganache ei jähmety. Vika on siis kerman kuumentamistavassa, kuumentamista ei kannata tehdä kattilassa sillä kerma kiehahtaa siinä varsin helposti, vaan kuumentaminen kannattaa tehdä suklaan kanssa vesihauteessa. Maininta kerman herkästä käyttäytymisestä ganachessa voisi olla aiheellista ohjeessa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      wwe887, kiitos palautteestasi. Tarkennamme reseptiä hiukan ganacen valmistuksen osalta.
    • Naked Cook
      7 vuotta sitten
      Ganache ei onnistunut alkuunkaan... Mutta itse kakku oli superhyvää, ja vinkkinä että kakku on parhaimmillaan vasta pari päivää valmistuksen jälkeen! Päälle sopivat hyvin myös suolapähkinät. Lisäksi itse laitoin vielä puolet tummaa ja puolet maitosuklaata. Kannattaa kokeilla!
    • Naked baker
      7 vuotta sitten
      Täydellinen resepti! Kakku oli vaivaton valmistaa ja vaimo oli tyytyväinen!
    • Irkku
      7 vuotta sitten
      Aivan mahtava resepti. Tein vuosi sitten ja teen taas uudestaan. Tällä saa aikaan parhaan ganachen, muistaa vaan tehdä ohjeen mukaan. Käytin itse suurta posliinikulhoa, jotta ganachella oli paljon pinta-alaa jäähdytellä. Pienessä kipossa tämä ei tietenkään onnistu, niinku ei uusissakaan kypsy pienessä vuoassa suuri määrä taikinaa! Iso kulho, posliinia tau lasia, taitaa olla tämän ganachen salaisuus. Itsellä tuli TÄYDELLISTÄ ja tulee taas tänä vuonna.
    • Suklaasydän
      7 vuotta sitten
      Ei kyllä voi tämä ohje pitää paikkaansa. Ganache ei onnistunut täälläkään. Pidin aluksi tunnin huoneenlämmössä ja kaksi tuntia jääkaapissa, josta se oli pakko siirtää pakastimeen - silti tuloksetta... Sitten vatkasin ehkä minuutin verran sähkövatkaimella ja johan hyytyi! Tämä siis vinkiksi heille, joilla sama ongelma :) Myös itse kakkupohja oli kuiva ja vaikea leikata, tein 24cm-halkaisijan vuokaan, joten en tiedä toimiiko paremmin sitten tuolla pienemmällä vuoalla.
    • Nomnom
      7 vuotta sitten
      Laitoin täytteen sekaan tomusokeria ja tuli vielä parempaa :) Ei ollut muuten tarpeeksi kiinteää. Ksikki tykkäsivät :)
    • Saara
      8 vuotta sitten
      Mahtava resepti! Sai suuren suosion sitä maistaneilta. Ja toiveena kakkua tulossa pääsiäispöytään. Valmistin kakun gluteenittomana. Vaihdoin vehnäjauhon gluteenittomaan jauhoseokseen. Hyvin toimi!
    • ei mennyt putkeen
      8 vuotta sitten
      Ei onnistunut ganache, jota kommenttien perusteella osasin odottaa. Vatkasin lopulta, jotta sain laitettua väleihin. Fudgepaloja en löytynyt, vaikka kolusin useamman kaupan.
    • Elmeri
      8 vuotta sitten
      Sain ganachen onnistumaan ekalla yrityksellä. Oli kuohukermaa ja rainbown tummaa suklaata. Hitaasti sekoittelin. Käytin lasista laakeaa uunivuokaa astiana ja laitoin yön yli jääkaappiin. Oli aika jämäkkää, mutta huoneenlämmössä nopeasti muuttui käsiteltäväksi.
    • Noviisileipuri
      8 vuotta sitten
      Kaksi kertaa olen tämän herkkukakun tehnyt ja molemmat kerrat onnistuivat loistavasti. Raaka-aineet eri brändeiltä mutta mittasuhteet täsmälliset. Voin suositelle suklaan ystäville! Kolmatta kakkua juuri aloittamassa sukulaisen 80-vuotis juhlapöytään.
    • Jepa ja anselmi
      8 vuotta sitten
      Ei toiminut ganache täälläkään. Ja pettymys oli suuri. Lopuksi vatkaimella vatkattiin ja sitte saatihin suurinpiirtein pysymään välissä.
    • Nimetön käyttäjä
      8 vuotta sitten
      Minulla toimi ganache ihan täydellisesti ohjeella ja tosi hyvää kakkua tulee
    • PTA
      8 vuotta sitten
      Erinomainen ohje. Tarkalleen reseptiä noudattamalla ja siinä olevilla aineksilla tekemällä lopputulos oli täydellinen. Paremmin ganache ei olisi voinut onnistua. Vieraat hurmaantuivat ja huumaantuivat ja resepti on mennyt moneen osoitteeseen käyttöön!
    • Nimetön käyttäjä
      8 vuotta sitten
      Suklaaganace ohjeessa täytyy olla virhe, kerman määrä varmasti 1 dl tai 2 dl oikeampi? Ei jähmettynyt vaikka oli yön yli jääkaapissa
    • Nimetön käyttäjä
      8 vuotta sitten
      Todella herkullinen! Ganachekin onnistui hyvin lasikulhossa Pirkka-tuotteilla.
    • Kaaso
      8 vuotta sitten
      kyllä otti päähän kun ei onnistunu täyte..pakasteessakin pidin, meni kakku pilalle.
    • anna
      8 vuotta sitten
      Tein kuohukermasta ja teräskulhossa, onnistui hyvin.
    • Leipuri
      8 vuotta sitten
      Oho! Ai että on mahdollisuus, ettei ganache onnistu? Oon aika huithapelimeiningillä tehny, toki (kerrankin) ohjeessa mainituilla aineksilla ja aina on onnistunut. Ihan vaan muovikulhossa on tehny. Kerran oli hiukan ohjetta pidempään jääkaapissa ja käytin uhkarohkeasti mikrossa ja sain täytteen paremmin levittyväksi. Nyt tarkoitus tehdä lapsen synttäreille jo kakku vol 4 ja 5. Kakulle on tullut aika tärkeä rooli tässä perheessä, sillä tätä syötiin muutama tunti ennen laitokselle lähtöä viime isänpäivänä :)
    • Kylmäkkö
      8 vuotta sitten
      Ottamatta kantaa reseptiin niin suklaan voi sulattaa kulhossa vesihauteessa voin kanssa ja kerman kiehauttaa kattilassa. Kerma nimenomaan porataan sauvasekoittimella 1/3 kermasta ensin suklaaseen. Tulee ryynisennäköistä ja rasva alkaa irrota. Näin pitääkin! Tämä nimenomaan antaa kiiltävän lopputuloksen. Sitten loppu kerma 2-3 erässä kokoajan poraten jotta kerma emulgoituu suklaaseen. Tällä metodilla valmistetaan ganash. Koekeittiöissä voisi perehtyä asioihin paremmin ja antaa ihmisille paremmat ohjeet. Ohjeiden pitää olla sellaisia että jokainen voi onnistua. Kaikille leipojille tsemppiä!
    • Pikezu
      8 vuotta sitten
      Aivan huippu hyvä kakku 😍 Ja tuo täyte me tehtiin niin että se oli jääkaapissa yön ja onnistui hyvin 👍
    • Marynen
      8 vuotta sitten
      Minullakin ganache onnistui hyvin kun tein ohjeen mukaan. Pidin kyllä kauemmin kun tunnin jääkaapissa, ja oli kyllä hyytynyt! Aivan loistava kakku, vieraatkin kehuivat vuolaasti!
    • Herkku
      8 vuotta sitten
      Makea herkku, jota riittää pienikin pala ja siksi pienestä kakusta riittää 16 hengelle. Ganache onnistui täydellisesti ohjetta noudattamalla ja samoilla tuotteilla. Ensin oli litkua ja yhtäkkiä, kuin taikatempusta, massa muuttui jäähtyessään paksuksi.
    • saaga
      8 vuotta sitten
      Mulla onnistui juuri tällä ohjeella vallan mainiosti ja laitoin ohjeen talteen. Tätä tulee varmasti tehtyä useamminkin.
    • Miuku
      8 vuotta sitten
      Onnistui ganache täälläkin ja ihan just noilla tuotteillakin. Ikean metallikulho, tunti pöydällä muutamalla sekoituksella ja toinen tunti jääkaapissa muutamalla sekoituksella. Kannattaa huomioida, että kerma kerma eli sillä on oikeasti merkitystä mitä sorttia käyttää, esim. kuohu ei ole sama kuin vispi. Esim. Arlan kermalla ei voi tehdä creme caramelia, se ei hyydy kunnolla reseptin ajassa kuten Valion kermat tekee.