Naked cake
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ihanan suklaisessa kakussa on välissä täyteläistä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta. Tuhtia kakkua riittää pienikin pala.
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 3 kananmunaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 50 g voita sulatettuna
- 1 dl maitoa
- 3 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 1/2 dl Pirkka Costa Rica tummapaahtoista kahvia
Suklaaganache
- 2 tlk (à 2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 350 g Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- 30 g Pirkka voita sulatettuna
Lisäksi
- 3/4 dl Pirkka laktoositonta kinuskikastiketta
- 50 g Pirkka tummaa leivontasuklaata rouhittuna
- n. 1/4 dl Dr. Oetker fudgepaloja
Valmistus
yli 60 min
- Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
- Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaarouheen päälle suureen lasikulhoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä suklaa jääkaappiin vielä noin tunniksi tai kunnes suklaa on jähmettynyt tarpeeksi. Sekoita muutaman kerran välissä, mutta älä vatkaa.
- Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä päälle suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta päälimmäinen kakkupohja alapuolelta. Lisää pinnalle vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja koristele päällikerros suklaarouheella ja fudgepaloilla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös isompaan irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 35–40 minuuttia. Tällöin täytekerrokset jäävät ohuemmiksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Videoyli 60 min4,0(416 arviota)
- yli 60 min3,9(16 arviota)
- yli 60 min4,1(242 arviota)
- yli 60 min4,0(205 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- yli 60 min4,0(72 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,6(49 arviota)
- 30 - 60 min4,2(499 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (256 arviota)
- Hauttis1 vuosi sittenMaku 5/5 ei liian makea mutta todella suklainen. Lisäsin vielä kakkupohjaan 50g pilkottua tummasuklaata. Ganache onnistui täydellisesti. Kiehautin vispikerman ja otin kattilan hellalta pois, lisäsin voin ja suklaan. 1h huoneen lämmössä ja yön yli jääkaappissa Tuli täydellistä!
- Mira2 vuotta sittenKokeilin korvata vehnäjauhot perunajauhoilla ja pieleen meni! Tein sitten täysin erilaisen pohjan näillä täytteillä. Suosittelen myös täytteen vatkaamista, niin saa kuohkeampaa.
- Jaakko5 vuotta sittenLopputulos oli tunkkainen! Kinuski ei maistunut kakussa, tummansuklaa "ganche" peitti kaiken muun, ei maistunut kuin se tummansuklaa. Olisikohan auttanut jos olisi tehnyt ganachen maitosuklaasta? EHKÄ, EHKÄ EI! Mutta kuitenkin! EI JATKOON!
- Carita6 vuotta sittenIhan super hyvää! Tätä meillä on joka juhlissa!
- Kotikokki6 vuotta sittenSama kommentti kuin muilla eli ganache piti vatkata, jotta siitä tuli tarpeeksi jämäkkää, vaikka tein täysin ohjeen mukaan. Jos kerma ei saa kiehahtaa, siitä olisi syytä mainita. Ja vinkkinä voisi ohjeeseen lisätä, että jos ganache jää liian löysäksi, sen voi aivan hyvin vatkata, jolloin tulee kiinteämmäksi.
- wwe8876 vuotta sittenGanache ei onnistunut ensimmäisellä yrittämällä. Syy löytyi kerman lämmittämisestä: kerma ei saa päästä kiehahtamaan lainkaan, tai muuten ganache ei jähmety. Vika on siis kerman kuumentamistavassa, kuumentamista ei kannata tehdä kattilassa sillä kerma kiehahtaa siinä varsin helposti, vaan kuumentaminen kannattaa tehdä suklaan kanssa vesihauteessa. Maininta kerman herkästä käyttäytymisestä ganachessa voisi olla aiheellista ohjeessa.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenwwe887, kiitos palautteestasi. Tarkennamme reseptiä hiukan ganacen valmistuksen osalta.
- Naked Cook8 vuotta sittenGanache ei onnistunut alkuunkaan... Mutta itse kakku oli superhyvää, ja vinkkinä että kakku on parhaimmillaan vasta pari päivää valmistuksen jälkeen! Päälle sopivat hyvin myös suolapähkinät. Lisäksi itse laitoin vielä puolet tummaa ja puolet maitosuklaata. Kannattaa kokeilla!
- Naked baker8 vuotta sittenTäydellinen resepti! Kakku oli vaivaton valmistaa ja vaimo oli tyytyväinen!
- Irkku8 vuotta sittenAivan mahtava resepti. Tein vuosi sitten ja teen taas uudestaan. Tällä saa aikaan parhaan ganachen, muistaa vaan tehdä ohjeen mukaan. Käytin itse suurta posliinikulhoa, jotta ganachella oli paljon pinta-alaa jäähdytellä. Pienessä kipossa tämä ei tietenkään onnistu, niinku ei uusissakaan kypsy pienessä vuoassa suuri määrä taikinaa! Iso kulho, posliinia tau lasia, taitaa olla tämän ganachen salaisuus. Itsellä tuli TÄYDELLISTÄ ja tulee taas tänä vuonna.
- Suklaasydän8 vuotta sittenEi kyllä voi tämä ohje pitää paikkaansa. Ganache ei onnistunut täälläkään. Pidin aluksi tunnin huoneenlämmössä ja kaksi tuntia jääkaapissa, josta se oli pakko siirtää pakastimeen - silti tuloksetta... Sitten vatkasin ehkä minuutin verran sähkövatkaimella ja johan hyytyi! Tämä siis vinkiksi heille, joilla sama ongelma :) Myös itse kakkupohja oli kuiva ja vaikea leikata, tein 24cm-halkaisijan vuokaan, joten en tiedä toimiiko paremmin sitten tuolla pienemmällä vuoalla.
- Nomnom8 vuotta sittenLaitoin täytteen sekaan tomusokeria ja tuli vielä parempaa :) Ei ollut muuten tarpeeksi kiinteää. Ksikki tykkäsivät :)
- Saara9 vuotta sittenMahtava resepti! Sai suuren suosion sitä maistaneilta. Ja toiveena kakkua tulossa pääsiäispöytään. Valmistin kakun gluteenittomana. Vaihdoin vehnäjauhon gluteenittomaan jauhoseokseen. Hyvin toimi!
- ei mennyt putkeen9 vuotta sittenEi onnistunut ganache, jota kommenttien perusteella osasin odottaa. Vatkasin lopulta, jotta sain laitettua väleihin. Fudgepaloja en löytynyt, vaikka kolusin useamman kaupan.
- Elmeri9 vuotta sittenSain ganachen onnistumaan ekalla yrityksellä. Oli kuohukermaa ja rainbown tummaa suklaata. Hitaasti sekoittelin. Käytin lasista laakeaa uunivuokaa astiana ja laitoin yön yli jääkaappiin. Oli aika jämäkkää, mutta huoneenlämmössä nopeasti muuttui käsiteltäväksi.
- Noviisileipuri9 vuotta sittenKaksi kertaa olen tämän herkkukakun tehnyt ja molemmat kerrat onnistuivat loistavasti. Raaka-aineet eri brändeiltä mutta mittasuhteet täsmälliset. Voin suositelle suklaan ystäville! Kolmatta kakkua juuri aloittamassa sukulaisen 80-vuotis juhlapöytään.
- Jepa ja anselmi9 vuotta sittenEi toiminut ganache täälläkään. Ja pettymys oli suuri. Lopuksi vatkaimella vatkattiin ja sitte saatihin suurinpiirtein pysymään välissä.
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenMinulla toimi ganache ihan täydellisesti ohjeella ja tosi hyvää kakkua tulee
- PTA9 vuotta sittenErinomainen ohje. Tarkalleen reseptiä noudattamalla ja siinä olevilla aineksilla tekemällä lopputulos oli täydellinen. Paremmin ganache ei olisi voinut onnistua. Vieraat hurmaantuivat ja huumaantuivat ja resepti on mennyt moneen osoitteeseen käyttöön!
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenSuklaaganace ohjeessa täytyy olla virhe, kerman määrä varmasti 1 dl tai 2 dl oikeampi? Ei jähmettynyt vaikka oli yön yli jääkaapissa
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenTodella herkullinen! Ganachekin onnistui hyvin lasikulhossa Pirkka-tuotteilla.
- Kaaso9 vuotta sittenkyllä otti päähän kun ei onnistunu täyte..pakasteessakin pidin, meni kakku pilalle.
- anna9 vuotta sittenTein kuohukermasta ja teräskulhossa, onnistui hyvin.
- Leipuri9 vuotta sittenOho! Ai että on mahdollisuus, ettei ganache onnistu? Oon aika huithapelimeiningillä tehny, toki (kerrankin) ohjeessa mainituilla aineksilla ja aina on onnistunut. Ihan vaan muovikulhossa on tehny. Kerran oli hiukan ohjetta pidempään jääkaapissa ja käytin uhkarohkeasti mikrossa ja sain täytteen paremmin levittyväksi. Nyt tarkoitus tehdä lapsen synttäreille jo kakku vol 4 ja 5. Kakulle on tullut aika tärkeä rooli tässä perheessä, sillä tätä syötiin muutama tunti ennen laitokselle lähtöä viime isänpäivänä :)
- Kylmäkkö9 vuotta sittenOttamatta kantaa reseptiin niin suklaan voi sulattaa kulhossa vesihauteessa voin kanssa ja kerman kiehauttaa kattilassa. Kerma nimenomaan porataan sauvasekoittimella 1/3 kermasta ensin suklaaseen. Tulee ryynisennäköistä ja rasva alkaa irrota. Näin pitääkin! Tämä nimenomaan antaa kiiltävän lopputuloksen. Sitten loppu kerma 2-3 erässä kokoajan poraten jotta kerma emulgoituu suklaaseen. Tällä metodilla valmistetaan ganash. Koekeittiöissä voisi perehtyä asioihin paremmin ja antaa ihmisille paremmat ohjeet. Ohjeiden pitää olla sellaisia että jokainen voi onnistua. Kaikille leipojille tsemppiä!
- Pikezu9 vuotta sittenAivan huippu hyvä kakku 😍 Ja tuo täyte me tehtiin niin että se oli jääkaapissa yön ja onnistui hyvin 👍
- Marynen9 vuotta sittenMinullakin ganache onnistui hyvin kun tein ohjeen mukaan. Pidin kyllä kauemmin kun tunnin jääkaapissa, ja oli kyllä hyytynyt! Aivan loistava kakku, vieraatkin kehuivat vuolaasti!
- Herkku9 vuotta sittenMakea herkku, jota riittää pienikin pala ja siksi pienestä kakusta riittää 16 hengelle. Ganache onnistui täydellisesti ohjetta noudattamalla ja samoilla tuotteilla. Ensin oli litkua ja yhtäkkiä, kuin taikatempusta, massa muuttui jäähtyessään paksuksi.
- saaga9 vuotta sittenMulla onnistui juuri tällä ohjeella vallan mainiosti ja laitoin ohjeen talteen. Tätä tulee varmasti tehtyä useamminkin.
- Miuku9 vuotta sittenOnnistui ganache täälläkin ja ihan just noilla tuotteillakin. Ikean metallikulho, tunti pöydällä muutamalla sekoituksella ja toinen tunti jääkaapissa muutamalla sekoituksella. Kannattaa huomioida, että kerma kerma eli sillä on oikeasti merkitystä mitä sorttia käyttää, esim. kuohu ei ole sama kuin vispi. Esim. Arlan kermalla ei voi tehdä creme caramelia, se ei hyydy kunnolla reseptin ajassa kuten Valion kermat tekee.