Naked cakeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Naked cake

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Ihanan suklaisessa kakussa on välissä täyteläistä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta. Tuhtia kakkua riittää pienikin pala.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    3
     
    kananmunaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    50 g
     
    voita sulatettuna
    tai
    1 dl
     
    maitoa
    tai
    3 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    Pirkka Costa Rica tummapaahtoista kahvia
    tai

    Suklaaganache

    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    350 g
     
    tai
    30 g
     
    tai

    Lisäksi

    3/4 dl
     
    tai
    50 g
     
    tai
    n. 1/4 dl
     
    Dr. Oetker fudgepaloja
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.

    Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.

    Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

    Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaarouheen päälle suureen lasikulhoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä suklaa jääkaappiin vielä noin tunniksi tai kunnes suklaa on jähmettynyt tarpeeksi. Sekoita muutaman kerran välissä, mutta älä vatkaa.

    Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä päälle suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta päälimmäinen kakkupohja alapuolelta. Lisää pinnalle vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja koristele päällikerros suklaarouheella ja fudgepaloilla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

    Vinkki! Voit valmistaa kakun myös isompaan irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 35–40 minuuttia. Tällöin täytekerrokset jäävät ohuemmiksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositon
      Hinta 1,69/kpl
      8,45/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg