Jäädytetty suklaamoussekakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Jäädytetty suklaamoussekakku on suussasulavan herkullinen jälkiruoka, jonka voit tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.
- Gluteeniton
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
1 ps (125 g) | tai |
3 | kananmunan valkuaista tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
Täyte | |
3 | kananmunaa tai |
150 g | tai |
1 rkl | vahvaa kahvijuomaa tai |
1 rkl | sitruslikööriä, konjakkia tai sitruunanmehua tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Koristeluun | |
n. 50 g | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 793 kJ / 430 kcal |
Rasva | 29,6 g |
josta tyydyttynyttä | 12 g |
Hiilihydraatit | 30,3 g |
josta sokereita | 29 g |
Proteiini | 8,6 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Jauha pähkinärouhe monitoimikoneessa hienoksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vatkaten. Kääntele joukkoon lopuksi pähkinäjauhe. Levitä seos vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista ja jäähdytä pohja ritilällä. Pese ja kuivaa vuoka ja kiinnitä pohjalle uusi leivinpaperi.
Valmista täyte. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa, liedellä tai vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa keltuaiset suklaan joukkoon. Sekoita joukkoon myös kahvijuoma ja likööri.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto suklaaseokseen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahdot keskenään.
Irrota leivinpaperi pähkinämarenkipohjasta ja siirrä pohja takaisin irtopohjavuokaan. Kaada suklaamousse päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään 4 tuntia.
Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista ja koristele suklaalastuilla juuri ennen tarjoamista. Voit myös leikata kakusta tarvittavan määrän annoksia ja säilyttää lopun kakun pakastimessa. Suklaamoussekakku leikkaantuu jäisenäkin.
Vinkki! Ylimääräiset keltuaiset voit käyttää pullataikinaan, vaniljakastikkeeseen, makaronilaatikkoon tai munakkaaseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka hasselpähkinärouhe 125gHinta 2,69/kpl21,52/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Salliselta Hasselpähkinärouhe 100gHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussiHinta 3,25/kpl40,63/kg
- Plussa-etuPirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
- Pysyvästi edullinenPirkka Costa Rica Premium Blend tummapaahtoinen suodatinkahvi 450 g RFAHinta 6,29/kpl13,98/kg
- Zoégas Expedition Kahawa 450g suodatinkahviHinta 7,49/kpl16,64/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(55 arviota)
- yli 60 min5,0(10 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min3,8(27 arviota)
- 30 - 60 min4,6(70 arviota)
- yli 60 min4,2(72 arviota)
- yli 60 min4,5(20 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (122 arviota)
- Mummeli joka lähetti alla olevan viestin.10 kuukautta sittenPitääkö täytteen valkuaiset vatkata sokerin kanssa vai ilman? Valkuaisvaahdosta ei tule "kovaa" ilman sokeria, ihan ilmavaa kyllä, mutta pehmoista.
- Mummeli Oulusta10 kuukautta sittenHyvin onnistui tuo mousse ainakin pakastus vaiheeseen saakka. Tuli ilmava ja tasainen. Saas nähdä sitten kun otan pakasteesta sulamaan. Muutama kysymys sinne K-keittiöön kuitenkin:
- kotileipuri1 vuosi sittenMakeaa, mutta kakusta ei tule moussemaista tällä ohjeella vaikka kuinka tarkasti sen tekee. Hyvänmakuista kyllä mutta pettymys koostumukseltaan.
- Tiina3 vuotta sittenOnkohan ohjeessa virhe? Täyte ei muuttuisi niin helposti juoksevaksi, jos suklaaseokseen sekoittaa ensin kerman ja vasta sen jälkeen valkuaisvaahdon.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTiina, reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä. Kakkumassan rakenne muuttuu jämäkämmäksi jäädytettäessä.
- Corinna5 vuotta sittenTämä on aivan ihana kestosuosikki kaikkien makuun jota tarjoan usein jos on vieraita. Käytän taloussuklaata, jätän kahvin pois ja laitan mantelilikööriä muutaman ruokalusikallisen verran. Kakku on onnistunut joka kerta, pohja saattaa joskus lähteä hieman hajoamaan mutta pakastus pelastaa tilanteen ja on muutenkin erinomainen asia sen takia, että kakun voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi.
- Maarit7 vuotta sittenAivan ihana hieman wienernougat-konvehdeilta maistuva moussekakku! Täyteläinen maku, mutta ei silti ollenkaan raskas. Erittäin helppo valmistaa. Jouduin kerran korvaamaan pohjan keksitaikinalla kun kananmunat loppuivat kesken, toimi hyvin niinkin. Eli tein pienen kananmunattoman rapeiden hasselpähkinä-suklaakeksien taikinan ja taputtelin sen pohjaksi, mainiomaku tälläkin muunnoksella. Kiitos hyvästä ohjeesta :)
- sfsf7 vuotta sittenhei voiko pohjan korvata niin että tekee tavallisen keksipohjan?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSfsf, voit toki tehdä kakkuun halutessasi keksipohjan. Vinkkiä saat esim. jäädytetyn suklaajuustokakun reseptistä.
- Hilla7 vuotta sittenKakku ei ole gluteeniton, koska Pirkka leivontasuklaa voi tuoteselosteen mukaan sisältää gluteenipitoisia viljoja. Toivoisin tarkkuutta gluteeniton maininnan suhteen, koska keliaakikoille tämä kakku ei sovellu.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHilla, kiitos hyvästä huomiosta. Korjaamme tämän reseptiin.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenLeipuri, resepti on laadittu ja testattu K-Koekeittiöllä. Ohjeen on siis todettu toimivan käyttämällä ohjeessa olevia ainesosia. Kakun onnistumisen kannalta on tärkeää, että vaahdot on vatkattu huolellisesti ennen kuin niihin lisätään muita aineksia. Vaahtoja yhdistettäessä ne kannattaa sekoittaa toisiinsa varovasti nostellen, jotta massa pysyy kuohkeana.
- leipuri8 vuotta sittenjos lisää muutaman liivatteen niin voisiko parantaa rakennetta ettei tapahtuisi ko. sulamista? mikä olisi hyvä määrä liivatetta?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenKakkupaakari, onpa harmillista kuulla, jos mousse on kovasti löystynyt. Pientä löystymistä toki jonkin verran tapahtuu, kun kuohkeita vaahtoja ja raskaampia aineita yhdistää keskenään. Kannattaa huolehtia, että valkuaisvaahto ja kermavaahto on vatkattu kunnolla kuohkeiksi. Ainesten yhdistämisessä ei enää kannata vatkailla, vaan varovaisemmin nostella ainekset sekaisin. Vispikerman vaihtaminen kuohukermaan tuskin tekee massasta paksumpaa, ja itse asiassa vispikerma muodostaa tavallisesti napakamman vaahdon kuin kuohukerma. Toivottavasti näillä avuilla kakku onnistuu!
- Kakkupaakari8 vuotta sittenAivan ihanan makuinen kakku, mutta en vain saa moussea onnistumaan tällä ohjeella. Jo valkuaisvaahdon ja suklaan yhdistämisvaiheessa seoksesta tulee aika löysää ja kun lisään kermavaahdon, se löystyy entisestään. Sopisiko kuohukerma paremmin kuin vispikerma?
- PP9 vuotta sittenMukavaa vaihtelua täytekakun sijasta. Itse käytin kahvilikööriä (en kahvia) ja Limoncelloa sekä taloussuklaata, toimi hyvin. Kahvin vahvuudella sekä käyttämällä tosi tummaa suklaata saa erilaisia makuja ja makeutta. En suosittele kesäjuhliin, koska päällimmäiset mousset saattaa valua eli tarjoiluastian on joka tapauksessa hyvä olla isompi kuin kakun pohja :)