Jäädytetty suklaamoussekakku
Jäädytetty suklaamoussekakku on suussasulavan herkullinen jälkiruoka, jonka voit tehdä hyvissä ajoin valmiiksi. Resepti vain noin 0,50 €/annos.*
- 16 annosta
- yli 60 min
- 178 kcal / annos (50g)
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 1ps(125 g)Pirkka hasselpähkinärouhetta
- 3kananmunan valkuaista
- 1 1/2dlsokeria
Täyte
- 3kananmunaa
- 1rklvahvaa kahvijuomaa
- 1rklsitruslikööriä, konjakkia tai sitruunanmehua
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
Koristeluun
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Jauha pähkinärouhe monitoimikoneessa hienoksi.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vatkaten. Kääntele joukkoon lopuksi pähkinäjauhe. Levitä seos vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista ja jäähdytä pohja ritilällä. Pese ja kuivaa vuoka ja kiinnitä pohjalle uusi leivinpaperi.
- Valmista täyte. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa, liedellä tai vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa keltuaiset suklaan joukkoon. Sekoita joukkoon myös kahvijuoma ja likööri.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto suklaaseokseen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahdot keskenään.
- Irrota leivinpaperi pähkinämarenkipohjasta ja siirrä pohja takaisin irtopohjavuokaan. Kaada suklaamousse päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään 4 tuntia.
- Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista ja koristele suklaalastuilla juuri ennen tarjoamista. Voit myös leikata kakusta tarvittavan määrän annoksia ja säilyttää lopun kakun pakastimessa. Suklaamoussekakku leikkaantuu jäisenäkin.
Tiesitkö että...
Vinkki! Ylimääräiset keltuaiset voit käyttää pullataikinaan, vaniljakastikkeeseen, makaronilaatikkoon tai munakkaaseen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 178 kcal744 kJ
- Proteiinia 3,4 g
- Hiilihydraatteja17,3 g
- Rasvaa9,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tämä on aivan ihana kestosuosikki kaikkien makuun jota tarjoan usein jos on vieraita. Käytän taloussuklaata, jätän kahvin pois ja laitan mantelilikööriä muutaman ruokalusikallisen verran. Kakku on onnistunut joka kerta, pohja saattaa joskus lähteä hieman hajoamaan mutta pakastus pelastaa tilanteen ja on muutenkin erinomainen asia sen takia, että kakun voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi.
Aivan ihana hieman wienernougat-konvehdeilta maistuva moussekakku! Täyteläinen maku, mutta ei silti ollenkaan raskas. Erittäin helppo valmistaa. Jouduin kerran korvaamaan pohjan keksitaikinalla kun kananmunat loppuivat kesken, toimi hyvin niinkin. Eli tein pienen kananmunattoman rapeiden hasselpähkinä-suklaakeksien taikinan ja taputtelin sen pohjaksi, mainiomaku tälläkin muunnoksella. Kiitos hyvästä ohjeesta :)
hei voiko pohjan korvata niin että tekee tavallisen keksipohjan?
Sfsf, voit toki tehdä kakkuun halutessasi keksipohjan. Vinkkiä saat esim. jäädytetyn suklaajuustokakun reseptistä.
Kakku ei ole gluteeniton, koska Pirkka leivontasuklaa voi tuoteselosteen mukaan sisältää gluteenipitoisia viljoja. Toivoisin tarkkuutta gluteeniton maininnan suhteen, koska keliaakikoille tämä kakku ei sovellu.
Hilla, kiitos hyvästä huomiosta. Korjaamme tämän reseptiin.
Leipuri, resepti on laadittu ja testattu K-Koekeittiöllä. Ohjeen on siis todettu toimivan käyttämällä ohjeessa olevia ainesosia. Kakun onnistumisen kannalta on tärkeää, että vaahdot on vatkattu huolellisesti ennen kuin niihin lisätään muita aineksia. Vaahtoja yhdistettäessä ne kannattaa sekoittaa toisiinsa varovasti nostellen, jotta massa pysyy kuohkeana.
jos lisää muutaman liivatteen niin voisiko parantaa rakennetta ettei tapahtuisi ko. sulamista? mikä olisi hyvä määrä liivatetta?
Kakkupaakari, onpa harmillista kuulla, jos mousse on kovasti löystynyt. Pientä löystymistä toki jonkin verran tapahtuu, kun kuohkeita vaahtoja ja raskaampia aineita yhdistää keskenään. Kannattaa huolehtia, että valkuaisvaahto ja kermavaahto on vatkattu kunnolla kuohkeiksi. Ainesten yhdistämisessä ei enää kannata vatkailla, vaan varovaisemmin nostella ainekset sekaisin. Vispikerman vaihtaminen kuohukermaan tuskin tekee massasta paksumpaa, ja itse asiassa vispikerma muodostaa tavallisesti napakamman vaahdon kuin kuohukerma. Toivottavasti näillä avuilla kakku onnistuu!
Aivan ihanan makuinen kakku, mutta en vain saa moussea onnistumaan tällä ohjeella. Jo valkuaisvaahdon ja suklaan yhdistämisvaiheessa seoksesta tulee aika löysää ja kun lisään kermavaahdon, se löystyy entisestään. Sopisiko kuohukerma paremmin kuin vispikerma?
Mukavaa vaihtelua täytekakun sijasta. Itse käytin kahvilikööriä (en kahvia) ja Limoncelloa sekä taloussuklaata, toimi hyvin. Kahvin vahvuudella sekä käyttämällä tosi tummaa suklaata saa erilaisia makuja ja makeutta. En suosittele kesäjuhliin, koska päällimmäiset mousset saattaa valua eli tarjoiluastian on joka tapauksessa hyvä olla isompi kuin kakun pohja :)