Chorizo-parsapiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Gluteeniton piirakka parsa-chorizotäytteellä maistuu myös vieraille, joilla ei ole keliakiaa.
- Gluteeniton
Ainekset
8 annosta
Pohja | |
---|---|
2 dl | gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai) tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
3/4 tl | paprikajauhetta tai |
1 tl | kuivattua basilikaa tai |
100 g | tai |
2 rkl | vettä tai |
Täyte | |
1 nippu (n. 500 g) | tuoretta parsaa tai |
1/2 pkt (à 100 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
2 | kananmunaa tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
1 dl | parmesaania raastettuna tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2–3 senttiä puumaista osaa. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, paprikajauhe ja basilika. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää lopuksi vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Puolita valutetut parsat ja asettele ne säteiksi piirakan pinnalle. Puolita myös chorizoviipaleet ja asettele ne parsatankojen väleihin.
Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30–35 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä. Voit nostaa piirakan lopuksi uunin keskitasolle, mikäli haluat enemmän väriä pintaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(58 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(33 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(88 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(76 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(12 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(3 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(77 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(31 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (18 arvostelua)
- LK1 vuosi sittenKuvassa ja myös ohjetekstin mukaan on kyse vihreistä parsoista. Miksi ihmeessä niitä pitäisi ruveta tuhlaamaan kuorimalla? Ai niin, nehän on kotoisin ties kuinka kaukaa ja sitten niitä roudataan vielä päivätolkulla keskusvarastojen kautta ympäri maata... Ei ihme, jos matkalla nahistuvat. Joten koko ajan lisää kotimaista parsaa kauppoihin odotellessa: aamupellolta illallispöytään. Sinänsä ihan kohtuullisen toimiva parsapiirakkaohje. Käytin chorizon tilalla pekonia.