Chorizo-parsapiirakka
Gluteeniton piirakka parsa-chorizotäytteellä maistuu myös vieraille, joilla ei ole keliakiaa.
8 annosta30 - 60 min255 kcal / annos (120g)
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 2dlgluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
- 1tlleivinjauhetta
- 3/4tlpaprikajauhetta
- 1tlkuivattua basilikaa
- 2rklvettä
Täyte
- 1nippu(n. 500 g)tuoretta parsaa
- 1/2pkt(à 100 g)Pirkka Parhaat chorizoviipaleita
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2kananmunaa
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- 1dlparmesaania raastettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2-3 senttiä puumaista osaa. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
- Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, paprikajauhe ja basilika. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää lopuksi vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Puolita valutetut parsat ja asettele ne säteiksi piirakan pinnalle. Puolita myös chorizoviipaleet ja asettele ne parsatankojen väleihin.
- Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä. Voit nostaa piirakan lopuksi uunin keskitasolle, mikäli haluat enemmän väriä pintaan.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 255 kcal1 070 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja16 g
- Rasvaa18 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kuvassa ja myös ohjetekstin mukaan on kyse vihreistä parsoista. Miksi ihmeessä niitä pitäisi ruveta tuhlaamaan kuorimalla? Ai niin, nehän on kotoisin ties kuinka kaukaa ja sitten niitä roudataan vielä päivätolkulla keskusvarastojen kautta ympäri maata... Ei ihme, jos matkalla nahistuvat. Joten koko ajan lisää kotimaista parsaa kauppoihin odotellessa: aamupellolta illallispöytään. Sinänsä ihan kohtuullisen toimiva parsapiirakkaohje. Käytin chorizon tilalla pekonia.