Chorizo-parsapiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
Gluteeniton piirakka parsa-chorizotäytteellä maistuu myös vieraille, joilla ei ole keliakiaa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
8 annosta
Pohja | |
---|---|
2 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
3/4 tl | paprikajauhetta tai |
1 tl | kuivattua basilikaa tai |
100 g | tai |
2 rkl | vettä tai |
Täyte | |
1 nippu (n. 500 g) | tuoretta parsaa tai |
1/2 pkt (à 100 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
2 | kananmunaa tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
1 dl | parmesaania raastettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 823 kJ / 280 kcal |
Rasva | 14,9 g |
josta tyydyttynyttä | 7,4 g |
Hiilihydraatit | 12,3 g |
josta sokereita | 2,4 g |
Proteiini | 6,3 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2–3 senttiä puumaista osaa. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, paprikajauhe ja basilika. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää lopuksi vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Puolita valutetut parsat ja asettele ne säteiksi piirakan pinnalle. Puolita myös chorizoviipaleet ja asettele ne parsatankojen väleihin.
Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30–35 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä. Voit nostaa piirakan lopuksi uunin keskitasolle, mikäli haluat enemmän väriä pintaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kgHinta 5,69/kpl5,69/kg
- Meira paprikajauhe savustettu 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Santa Maria Basilika, pussi 6gHinta 0,95/kpl158,33/kg
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Fazer Gluteeniton Lettujauhoseos 150gHinta 1,89/kpl12,60/kg
- Viljatuote tef jauho 400g gluteenitonHinta 3,99/kpl9,98/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira Paprika 24g jauh pussi mausteHinta 0,59/kpl24,58/kg
- Pirkka paprikajauhe 25gHinta 0,65/kpl26,00/kg
- Meira Basilika 7g pussiHinta 0,79/kpl112,86/kg
- Pirkka basilika 8gHinta 0,65/kpl81,25/kg
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 4,15/kpl10,38/l
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,65/kpl5,30/kg
- Parsa vihreä 500g 1lkHinta 6,99/kpl13,98/kg
- Parsa vihreä 450g 1lkHinta 6,95/kpl15,44/kg
- Noel Petalos Chorizo 90gHinta 3,89/kpl43,22/kg
- Pysyvästi edullinenSnellman chorizo 100gHinta 2,59/kpl25,90/kg
- Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositonHinta 2,35/kpl13,43/kg
- Plussa-etu −29 %Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gPlussa-kortillaEtuhinta 1,59/kpl7,95/kgIlman Plussa-korttia 2,25/kpl (11,25/kg)
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,59/kpl50,60/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(85 arviota)
- 30 - 60 min3,8(77 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,4(22 arviota)
- 30 - 60 min4,2(34 arviota)
- 30 - 60 min4,5(94 arviota)
- 30 - 60 min3,9(66 arviota)
- alle 30 min3,8(92 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (19 arviota)
- LK3 vuotta sittenKuvassa ja myös ohjetekstin mukaan on kyse vihreistä parsoista. Miksi ihmeessä niitä pitäisi ruveta tuhlaamaan kuorimalla? Ai niin, nehän on kotoisin ties kuinka kaukaa ja sitten niitä roudataan vielä päivätolkulla keskusvarastojen kautta ympäri maata... Ei ihme, jos matkalla nahistuvat. Joten koko ajan lisää kotimaista parsaa kauppoihin odotellessa: aamupellolta illallispöytään. Sinänsä ihan kohtuullisen toimiva parsapiirakkaohje. Käytin chorizon tilalla pekonia.