• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Chorizo-parsapiirakka

Gluteeniton piirakka parsa-chorizotäytteellä maistuu myös vieraille, joilla ei ole keliakiaa.
Chorizo-parsapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

    • 1nippu(n. 500 g)tuoretta parsaa
    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 2kananmunaa
    • suolaa
    • mustapippuria rouhittuna

Pinnalle

    • 1dlparmesaania raastettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2-3 senttiä puumaista osaa. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
  2. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, paprikajauhe ja basilika. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää lopuksi vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita kulhossa tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Puolita valutetut parsat ja asettele ne säteiksi piirakan pinnalle. Puolita myös chorizoviipaleet ja asettele ne parsatankojen väleihin.
  4. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä. Voit nostaa piirakan lopuksi uunin keskitasolle, mikäli haluat enemmän väriä pintaan.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 255 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5