Gluteeniton kinkkupiirakka
Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin gluteeniton resepti vain noin 0,90 €/annos.
8 annosta30 - 60 min275 kcal / annos (100g)
Ainekset
8 annosta
- 2dlgluteenitonta jauhoseosta
- 1dlPirkka perunasosejauhetta
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlbasilikaa
- 1/2tltimjamia
Täyte
- n. 100gpurjoa
- 1rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 1/2tlk(à 200 g)Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2kananmunaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin täyte. Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Kuullota purjo aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Suikaloi kinkku ja tomaatit. Sekoita keskenään kerma ja munat.
- Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, leivinjauhe, basilika ja timjami. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää nopeasti omenamehu. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
- Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Ripottele vuokaan purjot, kinkut ja tomaatit. Kaada päälle munaseos. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 275 kcal1 150 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tämä toimi oikein hyvin! Joku kommentoija ihmetteli nesteen määrää, se imeytyy kyllä tuohon perunasoseainekseen. Ei uskoisi gluteenittomaksi, toimii niin hyvin.