• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gluteeniton vohvelitaikina

Gluteeniton vohveli syntyy helposti gluteenittomasta jauhoseoksesta. Herkuttele vohvelit sitrusten ja jäätelön kanssa.
Gluteeniton vohvelitaikina
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 kpl

Sitrustäyte

    • 1/2lIngman Hartwall Jaffa -kermajäätelöä
    • 1verigreippi
    • 1greippi tai sweetie
    • 1appelsiini
    • tuoretta minttua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito.
  2. Sekoita jauhoseos, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-maitoseokseen. Lisää suola ja rasva. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.
  4. Leikkaa sitrushedelmät kalvottomiksi lohkoiksi. Asettele sitruslohkot appelsiinijäätelön kanssa vohveleiden päälle. Viimeistele mintunlehdillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisämakua vohveleihin saat, kun maustat taikinan ripauksella kardemummaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 71,3 kcal298 kJ
  • Proteiinia1,61 g
  • Hiilihydraatteja7,62 g
  • Rasvaa3,74 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5