Chorizohampurilainen
Tuhti chorizoburgeri kätkee sisäänsä savupaprikalla maustetun jauhelihapihvin, cheddarjuustoa sekä rapeaksi paistettua chorizomakkaraa. Noin 3,75€/annos.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4briossisämpylää
Jauhelihapihvit
- 2rs(à 300 g)Pirkka Parhaat rotukarjan naudan jauhelihaa
- 1kananmuna
- 1tlsavupaprikaa (tai paprikaa)
- 1tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Hampurilaiskastike
- 1(100 g)maustekurkku
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1/2dlmajoneesia (esim. Hellmann´s)
- 1/2ruukkuapersiljaa hienonnettuna
- 1tlpaprikaa
- ripausmustapippuria
- 1/2tlcayennepippuria tai chilijauhetta
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat chorizoa
- 100gcheddarjuustoa
- 1(80 g)punasipuli
Valmistus
yli 60 min- Valmista briossisämpylät mustan briossisämpylän ohjeella, mutta jätä lääkehiili pois ohjeesta.
- Valmista hampurilaiskastike. Kuutioi kurkku ja raasta parmesaani. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Kuori ja viipaloi chorizo. Viipaloi juusto. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi.
- Sekoita jauheliha, muna ja mausteet kulhossa. Muotoile mureketaikinasta neljä pihviä kostutetuin tai öljytyin käsin. Paista pihvit molemmin puolin kypsiksi. Laita lopussa pihvin päälle pari juustosiivua, juusto saa sulaa pihvin päälle.
- Paista chorizot pannulla nopeasti rapeiksi.
- Halkaise sämpylät ja paahda sämpylänpuolikkaat grillissä tai parilapannulla molemmin puolin niin, että ne saavat vähän väriä ja rapean pinnan.
- Sivele sämpylöille hampurilaiskastiketta. Laita pohjan päälle salaattia ja punasipulia sekä pihvi. Asettele päällimmäiseksi paistettuja chorizoviipaleita. Paina kansi päälle ja halutessasi pitkä grillitikku.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kananmunaa burgerpihviin? Kuulostaa lihapullien valmistamiselta. Burgerpihvi tehdään suoraan jauhelihasta muotoilemalla ja pintamaustetaan. Ei ole tarkoitus tarvoitella sitkoa, vaan äärimmäistä mureutta. Lisäksi tuosta rotukarjan jauhelihasta tulee kuiva pihvi. Oikea burgerjauheliha antaa täysin eritasoisen lopputuloksen. Kuulostaa mummon reseptiltä koko homma.