• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pitkään savustettu pastramihärkäReseptin teki kumppani

Pitkään savustettu pastramihärkä

Pitkään savustettu pastramihärkä on grillikauden murein liha. Se syntyy kärsivällisen grillaajan käsistä ja kypsyy savustusgrillissä 12 tunnin ajan.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1,5kghäränrintaa

Kuivamausteseos

    • 4 1/2rklsavupaprikajauhetta
    • 1 1/2rklvalkosipulijauhetta
    • 1 1/2rklsipulijauhetta
    • 4 1/2tlcayennepippuria
    • 1 1/2rklmustapippuria
    • 4 1/2rklsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivamausteet. Hiero mausteseos käsin lihaan kauttaaltaan ja jätä maustumaan jääkaappiin 12 tunniksi.
  2. Nosta liha lämpimään tunti ennen grillausta. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan
  3. Laita liha smokeriin (savustingrilli) 80-100 asteeseen. Lisää savupuruja tasaisin välein 3-4 kertaa grillauksen aikana.
  4. Kypsennä lihaa kunnes sisälämpö on 78 astetta (10-12 h).
  5. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 20 minuuttia. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi. Tarjoa pastramihärkä paahdetun valkosipulimajoneesin ja grillatun salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 26 arvostelua