Pitkään savustettu pastramihärkä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Pitkään savustettu pastramihärkä on grillikauden murein liha. Se syntyy kärsivällisen grillaajan käsistä ja kypsyy savustusgrillissä 12 tunnin ajan.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1,5 kg | häränrintaa tai |
Kuivamausteseos | |
---|---|
4 1/2 rkl | savupaprikajauhetta tai |
1 1/2 rkl | valkosipulijauhetta tai |
1 1/2 rkl | sipulijauhetta tai |
4 1/2 tl | cayennepippuria tai |
1 1/2 rkl | mustapippuria tai |
4 1/2 rkl | suolaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kuivamausteet. Hiero mausteseos käsin lihaan kauttaaltaan ja jätä maustumaan jääkaappiin 12 tunniksi.
Nosta liha lämpimään tunti ennen grillausta. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan
Laita liha smokeriin (savustingrilli) 80–100 asteeseen. Lisää savupuruja tasaisin välein 3–4 kertaa grillauksen aikana.
Kypsennä lihaa kunnes sisälämpö on 78 astetta (10–12 h).
Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 20 minuuttia. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi. Tarjoa pastramihärkä paahdetun valkosipulimajoneesin ja grillatun salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka savupaprika 25g jauhettuHinta 0,95/kpl38,00/kg
- Pirkka valkosipulijauhe 34gHinta 1,49/kpl43,82/kg
- Pirkka sipulijauhe 35gHinta 0,79/kpl22,57/kg
- Meira Cayennepippuri 22g pssHinta 0,95/kpl43,18/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- La Chinata savustettu paprikajauhe hot 70gHinta 3,79/kpl54,14/kg
- Pirkka Luomu valkosipulijauhe 49gHinta 2,25/kpl45,92/kg
- Meira Valkosipulijauhe 50g tlk mausHinta 1,65/kpl33,00/kg
- Meira Sipulijauhe 38g tölkkiHinta 1,65/kpl43,42/kg
- Santa Maria Sipulijauhe 41gHinta 2,09/kpl50,98/kg
- Santa Maria Cayennepippuri 30gHinta 1,75/kpl58,33/kg
- Meira Cayennepippuri 32g tölkkiHinta 1,55/kpl48,44/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,8(36 arviota)
- yli 60 min2,5(113 arviota)
- yli 60 min3,2(60 arviota)
- 30 - 60 min4,7(52 arviota)
- yli 60 min4,0(22 arviota)
- yli 60 min2,9(37 arviota)
- yli 60 min4,2(44 arviota)
- 30 - 60 min3,8(81 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (28 arviota)
- Eetu 15 vuotta sittenHyvää ja maukasta ei ihan joka päivä tule tehtyä
- Marjuska5 vuotta sittenMielenkiintoisia, pitää kokeilla!
- Nyhtöä5 vuotta sittenValitettavasti liha on jätettävä ruokavaliosta pois mutta onneksi on muuta grillattavaa👍
- TT5 vuotta sittenKuulostaa herkulliselta! Ongelmana on, että häränrintaa ei vaan tahdo löytyä mistään edes kissojen ja koirien kanssa metsästettynä. Saisiko edes isommat K-Ruokakaupat sitä jotain kautta valikoimiinsa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTT, harmillista kuulla, ettei tuotetta ole löytynyt kaupasta. Häränrintaa on parhaiten saatavilla lihatiskiltä ja mikäli tuotetta ei asioimastasi kaupasta löydy, voi sitä toivoa valikoimiin kaupan henkilökunnalta.
- taina5 vuotta sittenhimokokkaaja hankkii savustuspöntön ja lähtee kalaan
- Aatamin kylkiluu5 vuotta sittenHyvältä kuulostaa. Saa nähdä mitä kokeilu tuottaa.
- Himokokkaaja kuulemma😆5 vuotta sittenKai se pitää jonkinlainen savustuspömpeli hommata vihdoin, uutta intoa lohenkin laittoon😉
- Iloinen kylkiluu5 vuotta sittenNam nam
- Vesimies5 vuotta sittenHerkullinen liharuoka
- jb5 vuotta sittenenään puuttuu savustusgrilli
- Sini5 vuotta sittenGrillikausi avaamatta ! Jerk broileria täytyy kokeilla toiset ovat jo tuttuja Nam.
- Lihansyöjä5 vuotta sittenTäytyypä kokeilla
- grilli-ihme5 vuotta sittenKuullostaa herkulliselle
- Mumma5 vuotta sittenKokeilemisen arvoinen resepti.
- Ristopaj5 vuotta sittenPitää varmaan hommata irrallinen lihalämpömittari ulkogrilliä varten. Pääsee sitten tätäkin kokeilemaan.
- Kokkimummi5 vuotta sittenNam, nam. Olen jo vuosia osannut tehdä nämä herkut ilman reseptiänne. Liika savuisuus on riski. Osaan itse varoa käyttäessäni reseptiänne virikkeenä. Tulos on varmasti herkullinen.
- Mummi25 vuotta sittenKokeilen
- pirppe5 vuotta sittenjänniä reseptejä
- Malle715 vuotta sittenVaikuttaa erittäin hyvältä, pitäisi testata, tuleeko jo liian savuisaa.
- A.J.P.5 vuotta sittenKuulostaa todella hyvältä. Olen savustettujen ruokien ystävä.
- A. Reunala5 vuotta sittenHyvältä näyttää kaikki reseptit!