Pitkään savustettu pastramihärkä Reseptin takana kumppani

Pitkään savustettu pastramihärkä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Pitkään savustettu pastramihärkä on grillikauden murein liha. Se syntyy kärsivällisen grillaajan käsistä ja kypsyy savustusgrillissä 12 tunnin ajan.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1,5 kg
 
häränrintaa
tai

Kuivamausteseos

4 1/2 rkl
 
savupaprikajauhetta
tai
1 1/2 rkl
 
valkosipulijauhetta
tai
1 1/2 rkl
 
sipulijauhetta
tai
4 1/2 tl
 
cayennepippuria
tai
1 1/2 rkl
 
mustapippuria
tai
4 1/2 rkl
 
suolaa
tai

Valmistus

yli 60 min

Sekoita kuivamausteet. Hiero mausteseos käsin lihaan kauttaaltaan ja jätä maustumaan jääkaappiin 12 tunniksi.

Nosta liha lämpimään tunti ennen grillausta. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan

Laita liha smokeriin (savustingrilli) 80–100 asteeseen. Lisää savupuruja tasaisin välein 3–4 kertaa grillauksen aikana.

Kypsennä lihaa kunnes sisälämpö on 78 astetta (10–12 h).

Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 20 minuuttia. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi. Tarjoa pastramihärkä paahdetun valkosipulimajoneesin ja grillatun salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Santa Maria Paprika Smoked Savupaprika, Purkki 37g
    Hinta 2,39/kpl
    64,59/kg
  • Pirkka valkosipulijauhe 34g
    Hinta 1,15/kpl
    33,82/kg
  • Pirkka sipulijauhe 35g
    Hinta 0,79/kpl
    22,57/kg
  • Meira Cayennepippuri 22g pss
    Hinta 0,95/kpl
    43,18/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka savupaprika 25g jauhettu
    Hinta 0,95/kpl
    38,00/kg
  • Meira valkosipulijauhe 40g pussi mauste
    Hinta 1,35/kpl
    33,75/kg
  • Santa Maria Valkosipulijauhe Luomu, purkki 46g
    Hinta 3,09/kpl
    67,17/kg
  • Meira Sipulijauhe 30g pussi mauste
    Hinta 0,85/kpl
    28,33/kg
  • Santa Maria sipulijauhe 30g
    Hinta 0,89/kpl
    29,67/kg
  • Santa Maria Cayennepippuri 30g
    Etuhinta 1,00/kpl
    33,33/kg
    norm. 1,75/kpl (58,33/kg)
  • Meira Cayennepippuri 32g tölkki
    Hinta 1,55/kpl
    48,44/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (28 arviota)

  • Eetu 1
    6 vuotta sitten
    Hyvää ja maukasta ei ihan joka päivä tule tehtyä
  • Marjuska
    6 vuotta sitten
    Mielenkiintoisia, pitää kokeilla!
  • Nyhtöä
    6 vuotta sitten
    Valitettavasti liha on jätettävä ruokavaliosta pois mutta onneksi on muuta grillattavaa👍
  • TT
    6 vuotta sitten
    Kuulostaa herkulliselta! Ongelmana on, että häränrintaa ei vaan tahdo löytyä mistään edes kissojen ja koirien kanssa metsästettynä. Saisiko edes isommat K-Ruokakaupat sitä jotain kautta valikoimiinsa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    TT, harmillista kuulla, ettei tuotetta ole löytynyt kaupasta. Häränrintaa on parhaiten saatavilla lihatiskiltä ja mikäli tuotetta ei asioimastasi kaupasta löydy, voi sitä toivoa valikoimiin kaupan henkilökunnalta.
  • taina
    6 vuotta sitten
    himokokkaaja hankkii savustuspöntön ja lähtee kalaan
  • Aatamin kylkiluu
    6 vuotta sitten
    Hyvältä kuulostaa. Saa nähdä mitä kokeilu tuottaa.
  • Himokokkaaja kuulemma😆
    6 vuotta sitten
    Kai se pitää jonkinlainen savustuspömpeli hommata vihdoin, uutta intoa lohenkin laittoon😉
  • Iloinen kylkiluu
    6 vuotta sitten
    Nam nam
  • Vesimies
    6 vuotta sitten
    Herkullinen liharuoka
  • jb
    6 vuotta sitten
    enään puuttuu savustusgrilli
  • Sini
    6 vuotta sitten
    Grillikausi avaamatta ! Jerk broileria täytyy kokeilla toiset ovat jo tuttuja Nam.
  • Lihansyöjä
    6 vuotta sitten
    Täytyypä kokeilla
  • grilli-ihme
    6 vuotta sitten
    Kuullostaa herkulliselle
  • Mumma
    6 vuotta sitten
    Kokeilemisen arvoinen resepti.
  • Ristopaj
    6 vuotta sitten
    Pitää varmaan hommata irrallinen lihalämpömittari ulkogrilliä varten. Pääsee sitten tätäkin kokeilemaan.
  • Kokkimummi
    6 vuotta sitten
    Nam, nam. Olen jo vuosia osannut tehdä nämä herkut ilman reseptiänne. Liika savuisuus on riski. Osaan itse varoa käyttäessäni reseptiänne virikkeenä. Tulos on varmasti herkullinen.
  • Mummi2
    6 vuotta sitten
    Kokeilen
  • pirppe
    6 vuotta sitten
    jänniä reseptejä
  • Malle71
    6 vuotta sitten
    Vaikuttaa erittäin hyvältä, pitäisi testata, tuleeko jo liian savuisaa.
  • A.J.P.
    6 vuotta sitten
    Kuulostaa todella hyvältä. Olen savustettujen ruokien ystävä.
  • A. Reunala
    6 vuotta sitten
    Hyvältä näyttää kaikki reseptit!