Pitkään savustettu pastramihärkä
Pitkään savustettu pastramihärkä on grillikauden murein liha. Se syntyy kärsivällisen grillaajan käsistä ja kypsyy savustusgrillissä 12 tunnin ajan.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1,5kghäränrintaa
Kuivamausteseos
- 4 1/2rklsavupaprikajauhetta
- 1 1/2rklvalkosipulijauhetta
- 1 1/2rklsipulijauhetta
- 4 1/2tlcayennepippuria
- 1 1/2rklmustapippuria
- 4 1/2rklsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Sekoita kuivamausteet. Hiero mausteseos käsin lihaan kauttaaltaan ja jätä maustumaan jääkaappiin 12 tunniksi.
- Nosta liha lämpimään tunti ennen grillausta. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan
- Laita liha smokeriin (savustingrilli) 80-100 asteeseen. Lisää savupuruja tasaisin välein 3-4 kertaa grillauksen aikana.
- Kypsennä lihaa kunnes sisälämpö on 78 astetta (10-12 h).
- Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 20 minuuttia. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi. Tarjoa pastramihärkä paahdetun valkosipulimajoneesin ja grillatun salaatin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvää ja maukasta ei ihan joka päivä tule tehtyä
Mielenkiintoisia, pitää kokeilla!
Valitettavasti liha on jätettävä ruokavaliosta pois mutta onneksi on muuta grillattavaa👍
Kuulostaa herkulliselta! Ongelmana on, että häränrintaa ei vaan tahdo löytyä mistään edes kissojen ja koirien kanssa metsästettynä. Saisiko edes isommat K-Ruokakaupat sitä jotain kautta valikoimiinsa?
TT, harmillista kuulla, ettei tuotetta ole löytynyt kaupasta. Häränrintaa on parhaiten saatavilla lihatiskiltä ja mikäli tuotetta ei asioimastasi kaupasta löydy, voi sitä toivoa valikoimiin kaupan henkilökunnalta.
himokokkaaja hankkii savustuspöntön ja lähtee kalaan
Hyvältä kuulostaa. Saa nähdä mitä kokeilu tuottaa.
Kai se pitää jonkinlainen savustuspömpeli hommata vihdoin, uutta intoa lohenkin laittoon😉
Nam nam
Herkullinen liharuoka
enään puuttuu savustusgrilli
Grillikausi avaamatta ! Jerk broileria täytyy kokeilla toiset ovat jo tuttuja Nam.
Täytyypä kokeilla
Kuullostaa herkulliselle
Kokeilemisen arvoinen resepti.
Pitää varmaan hommata irrallinen lihalämpömittari ulkogrilliä varten. Pääsee sitten tätäkin kokeilemaan.
Nam, nam. Olen jo vuosia osannut tehdä nämä herkut ilman reseptiänne. Liika savuisuus on riski. Osaan itse varoa käyttäessäni reseptiänne virikkeenä. Tulos on varmasti herkullinen.
Kokeilen
jänniä reseptejä
Vaikuttaa erittäin hyvältä, pitäisi testata, tuleeko jo liian savuisaa.
Kuulostaa todella hyvältä. Olen savustettujen ruokien ystävä.
Hyvältä näyttää kaikki reseptit!