Pitkään savustettu pastramihärkä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Pitkään savustettu pastramihärkä on grillikauden murein liha. Se syntyy kärsivällisen grillaajan käsistä ja kypsyy savustusgrillissä 12 tunnin ajan.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1,5 kg | häränrintaa tai |
Kuivamausteseos | |
---|---|
4 1/2 rkl | savupaprikajauhetta tai |
1 1/2 rkl | valkosipulijauhetta tai |
1 1/2 rkl | sipulijauhetta tai |
4 1/2 tl | cayennepippuria tai |
1 1/2 rkl | mustapippuria tai |
4 1/2 rkl | suolaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kuivamausteet. Hiero mausteseos käsin lihaan kauttaaltaan ja jätä maustumaan jääkaappiin 12 tunniksi.
Nosta liha lämpimään tunti ennen grillausta. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan
Laita liha smokeriin (savustingrilli) 80–100 asteeseen. Lisää savupuruja tasaisin välein 3–4 kertaa grillauksen aikana.
Kypsennä lihaa kunnes sisälämpö on 78 astetta (10–12 h).
Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 20 minuuttia. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi. Tarjoa pastramihärkä paahdetun valkosipulimajoneesin ja grillatun salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Santa Maria Paprika Smoked Savupaprika, Purkki 37gHinta 2,39/kpl64,59/kg
- Pirkka valkosipulijauhe 34gHinta 1,15/kpl33,82/kg
- Pirkka sipulijauhe 35gHinta 0,79/kpl22,57/kg
- Meira Cayennepippuri 22g pssHinta 0,95/kpl43,18/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka savupaprika 25g jauhettuHinta 0,95/kpl38,00/kg
- Meira valkosipulijauhe 40g pussi mausteHinta 1,35/kpl33,75/kg
- Santa Maria Valkosipulijauhe Luomu, purkki 46gHinta 3,09/kpl67,17/kg
- Meira Sipulijauhe 30g pussi mausteHinta 0,85/kpl28,33/kg
- Santa Maria sipulijauhe 30gHinta 0,89/kpl29,67/kg
- Santa Maria Cayennepippuri 30gEtuhinta 1,00/kpl33,33/kgnorm. 1,75/kpl (58,33/kg)
- Meira Cayennepippuri 32g tölkkiHinta 1,55/kpl48,44/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,8(36 arviota)
- yli 60 min2,5(117 arviota)
- yli 60 min3,3(64 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min2,9(37 arviota)
- yli 60 min4,0(50 arviota)
- yli 60 min3,7(28 arviota)
- yli 60 min3,5(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (28 arviota)
- Eetu 16 vuotta sittenHyvää ja maukasta ei ihan joka päivä tule tehtyä
- Marjuska6 vuotta sittenMielenkiintoisia, pitää kokeilla!
- Nyhtöä6 vuotta sittenValitettavasti liha on jätettävä ruokavaliosta pois mutta onneksi on muuta grillattavaa👍
- TT6 vuotta sittenKuulostaa herkulliselta! Ongelmana on, että häränrintaa ei vaan tahdo löytyä mistään edes kissojen ja koirien kanssa metsästettynä. Saisiko edes isommat K-Ruokakaupat sitä jotain kautta valikoimiinsa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTT, harmillista kuulla, ettei tuotetta ole löytynyt kaupasta. Häränrintaa on parhaiten saatavilla lihatiskiltä ja mikäli tuotetta ei asioimastasi kaupasta löydy, voi sitä toivoa valikoimiin kaupan henkilökunnalta.
- taina6 vuotta sittenhimokokkaaja hankkii savustuspöntön ja lähtee kalaan
- Aatamin kylkiluu6 vuotta sittenHyvältä kuulostaa. Saa nähdä mitä kokeilu tuottaa.
- Himokokkaaja kuulemma😆6 vuotta sittenKai se pitää jonkinlainen savustuspömpeli hommata vihdoin, uutta intoa lohenkin laittoon😉
- Iloinen kylkiluu6 vuotta sittenNam nam
- Vesimies6 vuotta sittenHerkullinen liharuoka
- jb6 vuotta sittenenään puuttuu savustusgrilli
- Sini6 vuotta sittenGrillikausi avaamatta ! Jerk broileria täytyy kokeilla toiset ovat jo tuttuja Nam.
- Lihansyöjä6 vuotta sittenTäytyypä kokeilla
- grilli-ihme6 vuotta sittenKuullostaa herkulliselle
- Mumma6 vuotta sittenKokeilemisen arvoinen resepti.
- Ristopaj6 vuotta sittenPitää varmaan hommata irrallinen lihalämpömittari ulkogrilliä varten. Pääsee sitten tätäkin kokeilemaan.
- Kokkimummi6 vuotta sittenNam, nam. Olen jo vuosia osannut tehdä nämä herkut ilman reseptiänne. Liika savuisuus on riski. Osaan itse varoa käyttäessäni reseptiänne virikkeenä. Tulos on varmasti herkullinen.
- Mummi26 vuotta sittenKokeilen
- pirppe6 vuotta sittenjänniä reseptejä
- Malle716 vuotta sittenVaikuttaa erittäin hyvältä, pitäisi testata, tuleeko jo liian savuisaa.
- A.J.P.6 vuotta sittenKuulostaa todella hyvältä. Olen savustettujen ruokien ystävä.
- A. Reunala6 vuotta sittenHyvältä näyttää kaikki reseptit!