• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kasvismunakas uunissa

Kasvismunakas valmistuu helposti uunissa. Se sopii hyvin lounaaksi.
Kasvismunakas uunissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4-5 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele parsakaalin varret ja irrota kukinnot. Leikkaa paprika pieniksi suikaleiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit. Hienonna persilja ja basilika. Raasta parmesaani.
  2. Keitä parsakaalin varsipaloja ja kukintoja vähässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois. Jos käytät pakasteparsakaalia, sitä ei tarvitse keittää.
  3. Kiehauta sipulit paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon paprikapalat sekä tomaattikuutiot. Mausta kasvisseos yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla. Hauduta ilman kantta noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Vatkaa munien joukkoon sinappi, parmesaaniraaste ja mausteyrtit. Yhdistä muna- ja kasvisseos. Lisää joukkoon parsakaalit.
  5. Kaada muna-kasvisseos laakeaan, voideltuun tasapohjaiseen vuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja basilikaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16