Kasvismunakas uunissa
Kasvismunakas valmistuu helposti uunissa. Se sopii hyvin lounaaksi.
4-5 annostayli 60 min250 kcal / annos (300g)
Ainekset
4-5 annosta
- n. 450gPirkka parsakaalia (tuore tai pakaste)
- 1(150 g)punainen paprika
- 1(120 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 4(n. 400 g)tomaattia
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
- 1dlbasilikaa hienonnettuna
- 1rklöljyä
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 5kananmunaa
- 2rklPirkka Dijon-sinappia
Valmistus
yli 60 min- Paloittele parsakaalin varret ja irrota kukinnot. Leikkaa paprika pieniksi suikaleiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit. Hienonna persilja ja basilika. Raasta parmesaani.
- Keitä parsakaalin varsipaloja ja kukintoja vähässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois. Jos käytät pakasteparsakaalia, sitä ei tarvitse keittää.
- Kiehauta sipulit paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon paprikapalat sekä tomaattikuutiot. Mausta kasvisseos yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla. Hauduta ilman kantta noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vatkaa munien joukkoon sinappi, parmesaaniraaste ja mausteyrtit. Yhdistä muna- ja kasvisseos. Lisää joukkoon parsakaalit.
- Kaada muna-kasvisseos laakeaan, voideltuun tasapohjaiseen vuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja basilikaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 250 kcal1 050 kJ
- Proteiinia 17 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi