• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Damper-leipä grillissäReseptin teki kumppani

Damper-leipä grillissä

Damper-leipä on aussityyliin grillissä valmistettu helppo ja nopea nuotioleipä. Tarjoa leipä lämpimänä salaatin tai grillattujen äyriäisten kanssa.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlsuolaa
    • 1tlsokeria
    • 50gvoita
    • 2dlmaitoa
    • 4rklrypsiöljyä

Pinnalle

    • sormisuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri.
  2. Nypi käsin huoneenlämpöinen voi jauhoihin.
  3. Lisää taikinaan huoneenlämpöinen maito ja sekoita kunnes taikina on tahmainen. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja jätä se kylmään hetkeksi lepäämään.
  4. Jaa taikina 4-6 osaan ja pyöritä niistä pallot. Litistä pallot ½-1 cm:n paksuisiksi.
  5. Grillaa leivät maksimilämmöllä kypsiksi ja valele paistopintoihin rypsiöljyä grillauksen aikana. Ripottele päälle sormisuolaa.
  6. Tarjoa Damper-leivät lämpimänä salaatin tai äyriäisten kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua