Damper-leipä grillissä
Damper-leipä on aussityyliin grillissä valmistettu helppo ja nopea nuotioleipä. Tarjoa leipä lämpimänä salaatin tai grillattujen äyriäisten kanssa.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 5dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlsuolaa
- 1tlsokeria
- 50gvoita
- 2dlmaitoa
- 4rklrypsiöljyä
Pinnalle
- sormisuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri.
- Nypi käsin huoneenlämpöinen voi jauhoihin.
- Lisää taikinaan huoneenlämpöinen maito ja sekoita kunnes taikina on tahmainen. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja jätä se kylmään hetkeksi lepäämään.
- Jaa taikina 4-6 osaan ja pyöritä niistä pallot. Litistä pallot ½-1 cm:n paksuisiksi.
- Grillaa leivät maksimilämmöllä kypsiksi ja valele paistopintoihin rypsiöljyä grillauksen aikana. Ripottele päälle sormisuolaa.
- Tarjoa Damper-leivät lämpimänä salaatin tai äyriäisten kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi