Nopea naanleipä
Naanleivästä on helppo tehdä pikaversio kotona. Jogurtti antaa leivälle aidon maun ja voissa paistaminen maukkaan pinnan. Rakenteesta ei tule aivan yhtä sitkaisa kuin ravintolassa, mutta herkkua tämä on! Noin 0,55€/kpl*
4 kplalle 30 min
Ainekset
4 kpl
- 8dlvehnäjauhoja
- 1rklleivinjauhetta
- 1 1/2tlsuolaa
- 2tlk(à 300 g)Arla Lempi kreikkalaista jogurttia
- 4rklvoita
Valmistus
alle 30 min- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jogurtti. Sekoita muutama minuutti voimakkaasti, niin taikinaan muodostuu sitkoa. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja tai tilkka vettä, jotta saat sopivasti muotoiltavan taikinan.
- Jauhota työtaso. Jaa taikina neljään osaan ja kauli palat naanleivän muotoisiksi letuiksi.
- Kuumenna nokare voita suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Karistele leivästä ylimääräinen jauho ja nosta leipä pannuun. Paista pari minuuttia molemmin puolin, kunnes leipä on kypsä. Pyyhkäise pannu tarvittaessa puhtaaksi talouspaperilla ennen kuin paistat seuraavan leivän.
- Säilytä leivät jääkaapissa, jos niitä jää seuraavaan päivään.
- Tarjoa leipä lämpimänä voin tai kesäkurpitsaraidan kanssa.
Tiesitkö että...
Voit myös kypsentää leivät grillissä. Nosta leipä varovasti grilliin ja grillaa pari minuuttia per puoli. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Aika paljon sain itse lisätä vettä mukaan, että sain kiinteän, sitkoisen taikinan aikaiseksi. Erittäin hyvää naan-leipää tästä tulee. Sanoisin, että parasta mitä olen kokeillut muita reseptejä. Kaupan valmiit on hyvä korvike mutta ei tämän veroisia. En myöskään tehnyt noin isoja. Pellille sain mahtumaan 3-4 eri muotoista, ohutta leipää. Paistoin uunissa 250 astetta ja voitelin voisulalla heti paiston jälkeen. Aikaa en osaa sanoa tarkalleen, ehkä n. 8min. ylätasolla. Näitä teen aina voikanan kaveriksi.
Todella hyvää! Ensimmäisen testipalan jälkeen jaoin palaset vielä puoliksi kun jäi keskeltä raa’aksi, eli 8 osaan taikina nii hyvä tulee 👍
Tein puolikkaana taikinan, taikina oli herkullista. Leivät olisi kannattanut paistaa kuivalla pannulla tai uunissa, voin kanssa paistaessa tästä tuli katastrofi, jossa poltin itseni, leivät ja koko kämppä on täynnä savua.
Tein puolikkaan annoksen kahdelle henkilölle. Leipä oli vähän letun makuinen, ehkä laitoin liian reilusti pannulle voita. Suosittelen - hyvää oli.