Nopea naanleipä Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Nopea naanleipä

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Naanleivästä on helppo tehdä pikaversio kotona. Jogurtti antaa leivälle aidon maun ja voissa paistaminen maukkaan pinnan. Rakenteesta ei tule aivan yhtä sitkaisa kuin ravintolassa, mutta herkkua tämä on!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 kpl
8 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 rkl
 
leivinjauhetta
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
2 tlk (à 300 g)
 
Arla Lempi kreikkalaista jogurttia
tai
4 rkl
 
voita
tai

Ravintosisältö

Energia
1 042 kJ / 249 kcal
Rasva
6,5 g
josta tyydyttynyttä
3,8 g
Hiilihydraatit
38,3 g
josta sokereita
3,3 g
Proteiini
7,4 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jogurtti. Sekoita muutama minuutti voimakkaasti, niin taikinaan muodostuu sitkoa. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja tai tilkka vettä, jotta saat sopivasti muotoiltavan taikinan.
Jauhota työtaso. Jaa taikina neljään osaan ja kauli palat naanleivän muotoisiksi letuiksi.
Kuumenna nokare voita suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Karistele leivästä ylimääräinen jauho ja nosta leipä pannuun. Paista pari minuuttia molemmin puolin, kunnes leipä on kypsä. Pyyhkäise pannu tarvittaessa puhtaaksi talouspaperilla ennen kuin paistat seuraavan leivän.
Säilytä leivät jääkaapissa, jos niitä jää seuraavaan päivään.
Tarjoa leipä lämpimänä voin tai kesäkurpitsaraidan kanssa.
Voit myös kypsentää leivät grillissä. Nosta leipä varovasti grilliin ja grillaa pari minuuttia per puoli.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka maustamaton jogurtti 1kg laktoositon
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Ahvenanmaan luonnonjogurtti 2,3% 1kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (228 arviota)

  • Nallepuh
    3 kuukautta sitten
    Tämä resepti on tosi hyvä. Kannattaa kokeilla.
  • Täti
    4 kuukautta sitten
    Tosi hyvää! Puolikkaan taikinan tein, kaksi isoa leipää tuli. Resepti menee talteen.
  • Sohveli
    2 vuotta sitten
    Tein vain 1/4 taikinan (2dl jauhoja) ja käytin turkkilaista jogua, sai 4kivan kokoista leipää ruuan kylkeen raita-kastikkeella höystettynä. Vettä heitin aika paljonkin joukkoon, että sai hyvän taikinan. Paras resepti tähän mennessä mitä olen kokeillut.
  • Sirage
    3 vuotta sitten
    Aika paljon sain itse lisätä vettä mukaan, että sain kiinteän, sitkoisen taikinan aikaiseksi. Erittäin hyvää naan-leipää tästä tulee. Sanoisin, että parasta mitä olen kokeillut muita reseptejä. Kaupan valmiit on hyvä korvike mutta ei tämän veroisia. En myöskään tehnyt noin isoja. Pellille sain mahtumaan 3-4 eri muotoista, ohutta leipää. Paistoin uunissa 250 astetta ja voitelin voisulalla heti paiston jälkeen. Aikaa en osaa sanoa tarkalleen, ehkä n. 8min. ylätasolla. Näitä teen aina voikanan kaveriksi.
  • Riksu
    3 vuotta sitten
    Todella hyvää! Ensimmäisen testipalan jälkeen jaoin palaset vielä puoliksi kun jäi keskeltä raa’aksi, eli 8 osaan taikina nii hyvä tulee 👍
  • Kuukiuru
    4 vuotta sitten
    Tein puolikkaana taikinan, taikina oli herkullista. Leivät olisi kannattanut paistaa kuivalla pannulla tai uunissa, voin kanssa paistaessa tästä tuli katastrofi, jossa poltin itseni, leivät ja koko kämppä on täynnä savua.
  • Mauriz
    5 vuotta sitten
    Tein puolikkaan annoksen kahdelle henkilölle. Leipä oli vähän letun makuinen, ehkä laitoin liian reilusti pannulle voita. Suosittelen - hyvää oli.