• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Yrtti-siemenpuustileipä

Yrtti-siemenpuustileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 kpl
  • yli 60 min
  • 200 kcal / annos (60g)

Ainekset

1 kpl
    • 3dlvettä
    • 25g(1/2 palaa)hiivaa
    • 1tlsuolaa
    • 2rkljuoksevaa hunajaa
    • 5-6dl(n. 350 g)vehnäjauhoja
    • 1/2dlPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä

Täyte

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja hunaja. Vatkaa joukkoon sämpyläjauhot ja osa vehnäjauhoista. Lisää öljy ja vaivaa taikinaan loput jauhot käsin.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, ja vaivaa se sileäksi palloksi. Nosta takaisin taikinakulhoon ja peitä liinalla. Kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  3. Painele tai kauli taikina 22 x 35 sentin levyksi. Voitele pehmeällä voilla ja ripottele päälle hienonnetut yrtit, salaattisiemensekoitus ja juustoraaste. Kääri taikina rullalle pitkältä sivulta.
  4. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 16 osaan. Aseta ensimmäinen puusti keskelle uunipeltiä leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Ympäröi se viidellä puustilla. Asettele loput puustit ulkokehäksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa.
  5. Voitele leipä munalla. Ripottele pinnalle siemensekoitusta ja hiukan sormisuolaa murennettuna. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa buffet-pöydässä, keiton tai salaatin lisäkkeenä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 200 kcal837 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille