• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Teeleivät ja artisokkalevite

Helppojen teeleipien päälle valmistetaan artisokkalevitettä.
Teeleivät ja artisokkalevite
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • alle 30 min
  • 150 kcal / annos (70g)

Ainekset

8 palaa
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 2dlkaurahiutaleita
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1/2tlsuolaa
    • 2dlmaitoa tai vettä
    • 1/4dljuoksevaa margariinia tai öljyä

Artisokkalevite

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon neste ja rasva, ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi, noin 1 1/2 cm:n paksuisiksi leiviksi.
  3. Jaa leivät neljään osaan kevyesti taikinapyörällä piirtäen. Pistele haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  4. Valuta artisokansydämet ja soseuta ne sauvasekoittimella öljyn kanssa. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä, jottei valkosipulin maku muutu kitkeräksi. Sekoita hienonnettu valkosipuli tahnan joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoa tuoreiden teeleipien kanssa.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 150 kcal628 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4