Hyppää sisältöön
Teeleivät ja artisokkalevite Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Teeleivät ja artisokkalevite

  • Annosmäärä8 palaa
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Helppojen teeleipien päälle valmistetaan artisokkalevitettä.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 palaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl maitoa tai vettä
  • 1/4 dl juoksevaa margariinia tai öljyä

Artisokkalevite

Ravintosisältö

  • Energia
    936 kJ / 224 kcal
  • Rasva
    8,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    2 g
  • Hiilihydraatit
    28,6 g
  • josta sokereita
    2,4 g
  • Proteiini
    6,5 g
  • Suola
    2,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon neste ja rasva, ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi, noin 1 1/2 cm:n paksuisiksi leiviksi.
  3. Jaa leivät neljään osaan kevyesti taikinapyörällä piirtäen. Pistele haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
  4. Valuta artisokansydämet ja soseuta ne sauvasekoittimella öljyn kanssa. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä, jottei valkosipulin maku muutu kitkeräksi. Sekoita hienonnettu valkosipuli tahnan joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoa tuoreiden teeleipien kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (47 arviota)