Diavola
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Napolilaistyylinen pizzataikina | |
---|---|
600 g (n. 9 dl) | tai |
1/2 g (n. 1/6 tl) | Pirkka kuivahiivaa tai |
410 g (n. 4,1 dl) | kylmää vettä tai |
15 g (n. 3/4 rkl) | hienoa merisuolaa tai |
Täytteet | |
1 prk (390 g) | tai |
1 pkt (250 g) | Pirkka Parhaat mozzarellaa tai |
1/2 pkt (à 100 g) | tai |
n. 1/2 prk (à 90 g) | tai |
8 tl | tai |
Pirkka Parhaat pizzamaustetta tai |
Ravintosisältö
Energia | 804 kJ / 190 kcal |
Rasva | 5,8 g |
josta tyydyttynyttä | 2,9 g |
Hiilihydraatit | 25,1 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 9,1 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Sekoita jauhot, hiiva ja kylmä vesi kulhossa. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä noin tunnin ajan. Taikinaa ei tarvitse vielä vaivata.
Lisää suola ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on sileää, eikä tartu kulhoon tai käsiin. (Jos taikina tuntuu liian kuivalta/jauhoiselta, lisää 1–2 rkl vettä.) Anna taikinan levätä peitettynä 15 minuuttia.
Muotoile taikinasta sileäpintainen pallo taittelemalla sitä reunoiltaan itsensä alle niin, että sen pinta kiristyy. Kohota taikinaa kulhossa peitettynä huoneenlämmössä noin 6 tuntia.
Jaa taikina pöydällä neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi pulliksi (à 250 g). Kohota pizzapullia tiiviisti peitettyinä 2–3 vuorokautta jääkaapissa.
Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Jauhota pizzapullat kauttaaltaan karkeilla jauhoilla. Painele taikinan kaasut keskeltä reunoille ja venytä nyrkkien varassa ohuiksi pohjiksi.
Levitä tomaattikastike tasaisesti pizzapohjille. Jätä noin 2 cm reunoilta täyttämättä.
Revi tai leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi ja levitä kastikkeen päälle tasaisesti. Asettele päälle pepperonisalamisiivut. Lisää 'nduja pieninä nokareina (1–2 tl/pizza) kahden pikkulusikan avulla. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste.
Siirrä pizzat yksi kerrallaan pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250–300 asteessa pizza paistuu 3–5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin.
Ripottele paistetun pizzan päälle pizzamaustetta. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Parhaat erittäin vahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg PizzanpaistajatHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka Parhaat pizzakastike 390g PizzanpaistajatHinta 1,99/kpl5,10/kg
- Castelli Mozzarella Burrata 125 gHinta 3,69/kpl29,52/kg
- Snellman pepperoni 100gEtuhinta 2,49/kpl24,90/kgnorm. 2,95/kpl (29,50/kg)
- Pirkka Parhaat nduja di Spilinga tulinen salamitahna 90g PizzanpaistajatHinta 4,19/kpl46,56/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka pizzamauste 10gHinta 0,45/kpl45,00/kg
- Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650gHinta 5,99/kpl9,22/kg
- Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,19/kpl27,05/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Pirkka pizzakastike 390gHinta 1,85/kpl4,74/kg
- Mutti klassinen pizzakastike 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Riitan Herkku mozzarella 250gHinta 4,65/kpl18,60/kg
- Pirkka Parhaat Mozzarella Luomu 125 g PizzanpaistajatHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 3,19/kpl39,88/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Meira Pizzamauste 10g pussiHinta 0,61/kpl61,00/kg
- Santa Maria pizzamauste 12gHinta 1,15/kpl95,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(4 arviota)
- yli 60 min4,8(5 arviota)
- yli 60 min4,3(32 arviota)
- yli 60 min3,2(10 arviota)
- yli 60 min4,3(24 arviota)
- yli 60 min4,2(42 arviota)
- yli 60 min5,0(6 arviota)
- 30 - 60 min4,3(13 arviota)