Petranesca
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Petranesca-pizza on muunnos puttanescasta ja siinä maistuvat friteeratut kaprikset, tomaatti ja feta. Resepti: Pizzanpaistajat/ Petra Piirainen.
Ainekset
4 kpl
Napolilaistyylinen pizzataikina | |
---|---|
600 g (n. 9 dl) | tai |
1/2 g (n. 1/6 tl) | tai |
410 g (n. 4,1 dl) | kylmää vettä tai |
15 g (n. 3/4 rkl) | hienoa merisuolaa tai |
Täytteet | |
1 prk (390 g) | tai |
2 pkt (à 200 g) | tai |
n. 1/3 prk (à 350 g/200 g) | tai |
Paahdetut tomaatit | |
2 rs (à 250 g) | tai |
6 rkl | tai |
ripaus | tai |
ripaus | sokeria tai |
ripaus | rouhittua mustapippuria tai |
Pinnalle | |
2 prk (à 50 g/35 g) | tai |
1 plo (900 ml) | rypsiöljyä uppopaistamiseen tai |
8 tl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita jauhot, hiiva ja kylmä vesi kulhossa. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä noin tunnin ajan. Taikinaa ei tarvitse vielä vaivata.
Lisää suola ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on sileää, eikä tartu kulhoon tai käsiin. (Jos taikina tuntuu liian kuivalta/jauhoiselta, lisää 1–2 rkl vettä.) Anna taikinan levätä peitettynä 15 minuuttia.
Muotoile taikinasta sileäpintainen pallo taittelemalla sitä reunoiltaan itsensä alle niin, että sen pinta kiristyy. Kohota taikinaa kulhossa peitettynä huoneenlämmössä noin 6 tuntia.
Jaa taikina pöydällä neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi pulliksi (à 250 g). Kohota pizzapullia tiiviisti peitettyinä 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
Valmista friteeratut kaprikset. Kuivaa kaprikset huolella talouspaperin välissä. Lämmitä öljy kattilassa noin 180-asteiseksi. Laita kuivatut kaprikset metalliseen siivilään. Dippaa siivilässä olevat kaprikset noin 30 sekunniksi öljyyn kolmesti. Kaada kaprikset talouspaperin päälle valumaan.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Irrota miniluumutomaatit tertusta, puolita tomaatit. Pyörittele tomaatit basilikalla maustetussa oliiviöljyssä. Levitä tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Paista 15–20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat hieman saaneet väriä.
Jauhota pizzapullat kauttaaltaan karkeilla jauhoilla. Painele taikinan kaasut keskeltä reunoille ja venytä nyrkkien varassa ohuiksi pohjiksi. Levitä pohjille pizzakastike ja murenna päälle feta. Lisää valutetut ja puolitetut oliivit.
Siirrä pizzat yksi kerrallaan pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250–300 asteessa pizza paistuu 3–5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
Lisää kuuman pizzan päälle paahdetut tomaatit ja friteeratut kaprikset. Lusikoi pinnalle vielä rapeaa valkosipulia öljyineen. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(17 arvostelua)
- yli 60 min4,5(4 arvostelua)
- yli 60 min4,1(17 arvostelua)
- yli 60 min3,5(8 arvostelua)
- yli 60 min4,7(26 arvostelua)
- yli 60 min3,2(28 arvostelua)
- yli 60 min4,4(29 arvostelua)
- yli 60 min4,1(33 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,9 (9 arvostelua)