Pizzanpaistajien napolilaistyylinen pizzapohja
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Napolilaisen pizzan ilmava ja pehmeä rakenne saadaan kohottamalla taikinaa useita päiviä. Täytä haluamillasi täytteillä ja paista nopeasti kuumassa uunissa. Resepti: Pizzanpaistajat
Ainekset
4 kpl
600 g (n. 9 dl) | tai |
1/2 g (n. 1/6 tl) | Pirkka kuivahiivaa tai |
410 g (n. 4,1 dl) | kylmää vettä tai |
15 g (n. 3/4 rkl) | hienoa merisuolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 851 kJ / 201 kcal |
Rasva | 0,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,1 g |
Hiilihydraatit | 40,4 g |
josta sokereita | 0,9 g |
Proteiini | 8,2 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita jauhot, hiiva ja kylmä vesi kulhossa. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä noin tunnin ajan. Taikinaa ei tarvitse vielä vaivata.
Lisää suola ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on sileää, eikä tartu kulhoon tai käsiin. (Jos taikina tuntuu liian kuivalta/jauhoiselta, lisää 1–2 rkl vettä.) Anna taikinan levätä peitettynä 15 minuuttia.
Muotoile taikinasta sileäpintainen pallo taittelemalla sitä reunoiltaan itsensä alle niin, että sen pinta kiristyy. Kohota taikinaa kulhossa peitettynä huoneenlämmössä noin 6 tuntia.
Jaa taikina pöydällä neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi pulliksi (à 250 g).
Kohota pizzapullia tiiviisti peitettyinä 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
Pizzan paistaminen: Jauhota pizzapulla kauttaaltaan karkeilla jauhoilla. Painele taikinan kaasut keskeltä reunoille ja venytä nyrkkien varassa ohueksi pohjaksi. Lisää täytteet ja siirrä pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250–300 asteessa pizza paistuu 3–5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −13 %Pirkka Parhaat erittäin vahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg PizzanpaistajatPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl2,25/kgIlman Plussa-korttia 2,59/kpl (2,59/kg)
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650gHinta 5,99/kpl9,22/kg
- Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500gHinta 3,75/kpl7,50/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(46 arviota)
- yli 60 min3,8(32 arviota)
- yli 60 min4,0(41 arviota)
- yli 60 min3,2(10 arviota)
- yli 60 min4,3(34 arviota)
- yli 60 min4,7(14 arviota)
- yli 60 min4,5(4 arviota)
- yli 60 min4,3(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (43 arviota)
- Et4 kuukautta sittenTodella hyvää!