Capricciosa
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
Napolilaistyylinen pizzataikina | |
---|---|
600 g (n. 9 dl) | tai |
1/2 g (n. 1/6 tl) | Pirkka kuivahiivaa tai |
410 g (n. 4,1 dl) | kylmää vettä tai |
15 g (n. 3/4 rkl) | hienoa merisuolaa tai |
Täytteet | |
1 prk (390 g) | tai |
1 pkt (250 g) | Pirkka Parhaat mozzarellaa tai |
16 | tai |
n. 1/2 prk (à 350 g/180 g) | tai |
1 ps (200 g) | tai |
Pinnalle | |
8 tl | tai |
tuoretta oreganoa tai |
Valmistus
Sekoita jauhot, hiiva ja kylmä vesi kulhossa. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä noin tunnin ajan. Taikinaa ei tarvitse vielä vaivata.
Lisää suola ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on sileää, eikä tartu kulhoon tai käsiin. (Jos taikina tuntuu liian kuivalta/jauhoiselta, lisää 1–2 rkl vettä.) Anna taikinan levätä peitettynä 15 minuuttia.
Muotoile taikinasta sileäpintainen pallo taittelemalla sitä reunoiltaan itsensä alle niin, että sen pinta kiristyy. Kohota taikinaa kulhossa peitettynä huoneenlämmössä noin 6 tuntia.
Jaa taikina pöydällä neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi pulliksi (à 250 g). Kohota pizzapullia tiiviisti peitettyinä 2–3 vuorokautta jääkaapissa.
Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Jauhota pizzapullat kauttaaltaan karkeilla jauhoilla. Painele taikinan kaasut keskeltä reunoille ja venytä nyrkkien varassa ohuiksi pohjiksi.
Levitä tomaattikastike tasaisesti pizzapohjille. Jätä noin 2 cm reunoilta täyttämättä.
Leikkaa tai revi mozzarella pieniksi paloiksi. Leikkaa valutetut artisokat neljään lohkoon. Puolita oliivit (n. 8 kpl/pizza).
Ripottele kastikkeen päälle tasaisesti revitty mozzarella, kinkkulastut, artisokat ja oliivit.
Siirrä pizzat yksi kerrallaan pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250–300 asteessa pizza paistuu 3–5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin.
Viimeistele paistetut pizzat parmesaaniraastella ja tuoreella oreganolla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositonHinta 2,09/kpl16,72/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,35/kpl30,68/kg
- Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikasHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Pirkka Parhaat erittäin vahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg PizzanpaistajatHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Pirkka Parhaat pizzakastike 390g PizzanpaistajatHinta 1,69/kpl4,33/kg
- Pirkka Parhaat artisokansydämet öljyssä 280g/180gHinta 5,39/kpl29,94/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalaiset vihreät oliivit 350g/180gHinta 2,59/kpl14,39/kg
- Pirkka Parhaat uunipaahdettu kinkkulastu 200g PizzanpaistajatEtuhinta 1,99/kpl9,95/kgnorm. 2,99/kpl
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,89/kpl
- Plussa-etu −11 %Pirkka mozzarella 200g/125gPlussa-kortillaEtuhinta 2,80/2 kpl11,20/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl
- Galbani mozzarella 125gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,39/kpl31,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,09/kpl28,09/kg
- Jozo hieno merisuola 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Meira merisuola 450g hieno, jodioituHinta 1,75/kpl3,89/kg
- Pirkka pizzakastike 390gHinta 1,95/kpl5,00/kg
- Mutti pizzakastike 400gHinta 1,75/kpl4,38/kg
- Fontana Meze artisokka 190/110gHinta 3,99/kpl36,27/kg
- Amalthia vihreä kivetön oliivi jumbo 350/180gHinta 2,69/kpl14,94/kg
- Figaro vihreä oliivi 340g/160g kivetönHinta 1,89/kpl11,81/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka kinkkusuikale 200gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl11,25/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(183 arviota)
- yli 60 min4,7(51 arviota)
- yli 60 min3,3(16 arviota)
- yli 60 min3,2(61 arviota)
- yli 60 min4,0(19 arviota)
- 30 - 60 min3,0(11 arviota)
- yli 60 min4,7(89 arviota)
- yli 60 min3,9(27 arviota)