Minnarita
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Minnarita-pizzassa yhdistyvät kana, makea mandariini ja tulinen jalapeno. Resepti: Pizzanpaistajat / Minna Sundberg
Ainekset
4 kpl
Napolilaistyylinen pizzataikina | |
---|---|
600 g (n. 9 dl) | tai |
1/2 g (n. 1/6 tl) | tai |
410 g (n. 4,1 dl) | kylmää vettä tai |
15 g (n. 3/4 rkl) | hienoa merisuolaa tai |
Täytteet | |
1 pkt (250 g) | Pirkka Parhaat mozzarellaa tai |
200 g | grillattua tai paistettua kanaa tai |
1 (60 g) | punasipuli tai |
3–4 | tuoretta vihreää jalapenoa tai |
1 prk (390 g) | tai |
4 rkl | tai |
1 prk (312 g/175 g) | tai |
4 tl | tai |
Pinnalle | |
1/2 prk (à 250 g) | tai |
ripaus | Pirkka Parhaat pizzamaustetta tai |
tuoretta basilikaa tai | |
Chili-mandariinisiirappi | |
Pirkka mandariinilohkojen sokeriliemi tai | |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | chilihiutaleita tai |
1/4 tl | mustapippurirouhetta tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita jauhot, hiiva ja kylmä vesi kulhossa. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä noin tunnin ajan. Taikinaa ei tarvitse vielä vaivata.
Lisää suola ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on sileää, eikä tartu kulhoon tai käsiin. (Jos taikina tuntuu liian kuivalta/jauhoiselta, lisää 1–2 rkl vettä.) Anna taikinan levätä peitettynä 15 minuuttia.
Muotoile taikinasta sileäpintainen pallo taittelemalla sitä reunoiltaan itsensä alle niin, että sen pinta kiristyy. Kohota taikinaa kulhossa peitettynä huoneenlämmössä noin 6 tuntia.
Jaa taikina pöydällä neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi pulliksi (à 250 g). Kohota pizzapullia tiiviisti peitettyinä 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
Valmista chili-mandariinisiirappi. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan. Keitä seosta keskilämmöllä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Jauhota pizzapullat kauttaaltaan karkeilla jauhoilla. Painele taikinan kaasut keskeltä reunoille ja venytä nyrkkien varassa ohuiksi pohjiksi.
Leikkaa tai revi mozzarella pieniksi paloiksi. Paloittele grillattu tai paistettu kana, suikaloi punasipuli ja leikkaa jalapenot viipaleiksi.
Levitä tomaattikastike pohjien päälle. Ripottele pinnalle mozzarella ja parmesaani. Levitä pizzan päälle valutetut mandariinilohkot, kana, punasipuli ja jalapenot. Valuta pinnalle vielä oliiviöljyä.
Siirrä pizzat yksi kerrallaan pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250–300 asteessa pizza paistuu 3–5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
Lisää kuuman pizzan päälle mascarpone nokareina kahden lusikan avulla. Valuta pinnalle chili-mandariinisiirappia ((noin 1 ½ tl/pizza) ja ripottele pizzamaustetta. Viimeistele tuoreella basilikalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta