• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Doriksen juhlapitko

Doriksen juhlapitko on ihanan mehevä pulla. Täytteenä on vaniljaista rahkatäytettä ja vadelmahilloa.
Doriksen juhlapitko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • yli 60 min
  • 150 kcal / annos (45g)

Ainekset

4 kpl
    • 1/2litranpullataikina vehnäjauhopussin (2kg) ohjeen
    • mukaan

Täyte

Voiteluun

    • kananmuna

Koristelu

    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ja kohota pullataikina pussin ohjeen mukaan.
  2. Sulata täytteen rasva ja jäähdytä hieman. Sekoita joukkoon rahka, muna, sokerit ja vaniljakastikejauhe.
  3. Jaa kohonnut pullataikina neljään osaan. Kauli pala kerrallaan 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa molemmilta pitkiltä reunoilta 10 cm:n leveydeltä 10 vinosuikaletta. Levitä neljäsosa vaniljatäytteestä taikinalevyn keskikaistaleelle. Peitä vaniljatäyte vadelmamarmeladilla.
  4. Nostele taikinasuikaleet vuoron perään molemmilta reunoilta täytteen päälle ristiin. Siirrä pitko pellille leivinpaperille. Peitä leivinliinalla.
  5. Valmista samoin muut pitkot. Kohota hyvin.
  6. Voitele kohonneet pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Pakasta pitkot heti niiden jäähdyttyä

Ravintosisältö perannos 45g100 g

  • 150 kcal620 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille