• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rahkapullat

Rahkapullat on täytetty herkullisen sitruunaisella rahkatäytteellä. Kokeile täytteeseen lisämauksi myös pehmeitä aprikooseja.
Rahkapullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 kpl
  • yli 60 min
  • 200 kcal / annos (80g)

Ainekset

16 kpl
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 25gtuorehiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
    • 1kananmuna
    • 1/2rklkardemummaa
    • 1tlsuolaa
    • 1dlsokeria
    • n. 7 1/2dlvehnäjauhoja
    • 100gleivontamargariinia

Täyte

Voiteluun

    • kananmunaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita muna joukkoon. (Jos käytät kuivahiivaa, katso ohje pakkauksesta.) Lisää kardemumma, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo 16 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle pellille. Kohota pullat liinan alla. Sekoita täytteen aineet keskenään.
  3. Paina lasilla syvennys kohonneeseen pullaan. Voitele pullien reunat munalla. (Ripottele pullien pohjalle halutessasi paloiteltuja aprikooseja). Lusikoi täyte syvennyksiin.
  4. Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 200 kcal829 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9