Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Rahka-muffinipullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rahka-muffinipullat

Rahka-muffinipullat maistuvat koko perheelle.

Ainekset

12 annosta

    Pullatakina

      • 2dlmaitoa
      • 25ghiivaa
      • 2tlkardemummaa
      • 1pieni kananmuna
      • 1dlsokeria
      • 1tlsuolaa
      • 75gmargariinia
      • n. 6dlvehnäjauhoja

    Täyte

      • 1tlk(250 g)maitorahkaa
      • 1kananmuna
      • 2rklkermaa
      • 2rklsokeria
      • 1rklvanilliinisokeria
      • 1ps(n. 44 g)vaniljakastikejauhetta (Ekstöms)
      • 1dlrusinoita

    Voiteluun ja koristeluun

      • kananmuna
      • raesokeria

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon kardemumma, muna, sokeri, suola ja noin 1/3 jauhoista. Vatkaa taikinaa voimakkaasti. Alusta taikinaan jauhoja vähitellen ja lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan loput jauhot. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
    2. Täytettä varten sekoita rahkan joukkoon muna, kerma, sokeri, vanilliinisokeri, vaniljakastikejauhe ja rusinat.
    3. Kauli taikina 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Jaa taikina taikinapyörällä 12 neliöön. Painele neliöt 12-reikäisen muffinssipellin voideltuihin koloihin. Taikinaa jää reilusti reunojen yli.
    4. Pane jokaisen taikinaneliön keskelle nokare marmeladia ja jaa marmeladin päälle rahkaseos. Poimi taikinaneliön nurkat sormien väliin ja nipistä taikinanyytti umpeen. Ummista tällä tavoin kaikki pullat. Kohota hyvin liinalla peitettynä. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
    5. Paista 225-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 10–15 minuuttia. Irrota rahka-muffinipullat pelliltä mahdollisimman pian.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille5 arvostelua