Pullakranssi Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pullakranssi

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen pullakranssi on näyttävä ja maistuva kahvipöydän tarjottava. Siitä riittää isommallekin seurueelle.

    Ainekset

    2 kpl
    5 dl
     
    tai
    50 g
     
    hiivaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1–1 1/2 rkl
     
    kardemummaa
    tai
    1 1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    12–14 dl (n. 950 g)
     
    vehnäjauhoja
    tai
    200 g
     
    tai

    Täyte

    100 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    tai

    Pinnalle

    1
     
    kananmuna
    tai
     
    raesokeria
    tai
     
    mantelilastuja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 373 kJ / 328 kcal
    Rasva
    11,9 g
    josta tyydyttynyttä
    7,5 g
    Hiilihydraatit
    47 g
    josta sokereita
    16,5 g
    Proteiini
    6,6 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää, käsistä ja kulhon reunoista irtoavaa. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia.
    Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 65 cm) ja sivele levy pehmeällä rasvalla. Ripottele päälle puolet kaneli-sokeriseoksesta. Kääri taikina pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja nosta se leivinpaperin päälle pellille.
    Taivuta rulla pyöreäksi kranssiksi. Leikkaa kranssin pinta saksilla vajaan sentin viipaleisiin. Taivuta viipaleet vuorotellen oikealle ja vasemmalle puolelle. Leivo toinen kranssi samalla tavoin.