• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pullakranssi

Perinteinen pullakranssi on näyttävä ja maistuva kahvipöydän tarjottava. Siitä riittää isommallekin seurueelle.
Pullakranssi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 321 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Täyte

Pinnalle

    • 1kananmuna
    • raesokeria
    • mantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää, käsistä ja kulhon reunoista irtoavaa. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 65 cm) ja sivele levy pehmeällä rasvalla. Ripottele päälle puolet kaneli-sokeriseoksesta. Kääri taikina pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja nosta se leivinpaperin päälle pellille.
  3. Taivuta rulla pyöreäksi kranssiksi. Leikkaa kranssin pinta saksilla vajaan sentin viipaleisiin. Taivuta viipaleet vuorotellen oikealle ja vasemmalle puolelle. Leivo toinen kranssi samalla tavoin.
  4. Kohota kranssit hyvin liinalla peitettyinä. Voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria sekä mantelilastuja.
  5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 321 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia5,93 g
  • Hiilihydraatteja44,8 g
  • Rasvaa12,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1