Pullakranssi
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen pullakranssi on näyttävä ja maistuva kahvipöydän tarjottava. Siitä riittää isommallekin seurueelle.
Ainekset
2 kpl
5 dl | tai |
50 g | hiivaa tai |
2 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
1–1 1/2 rkl | kardemummaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
12–14 dl (n. 950 g) | vehnäjauhoja tai |
200 g | tai |
Täyte | |
---|---|
100 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 rkl | tai |
Pinnalle | |
1 | kananmuna tai |
raesokeria tai | |
mantelilastuja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 373 kJ / 328 kcal |
Rasva | 11,9 g |
josta tyydyttynyttä | 7,5 g |
Hiilihydraatit | 47 g |
josta sokereita | 16,5 g |
Proteiini | 6,6 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää, käsistä ja kulhon reunoista irtoavaa. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 65 cm) ja sivele levy pehmeällä rasvalla. Ripottele päälle puolet kaneli-sokeriseoksesta. Kääri taikina pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja nosta se leivinpaperin päälle pellille.
Taivuta rulla pyöreäksi kranssiksi. Leikkaa kranssin pinta saksilla vajaan sentin viipaleisiin. Taivuta viipaleet vuorotellen oikealle ja vasemmalle puolelle. Leivo toinen kranssi samalla tavoin.