Pullakranssi
Perinteinen pullakranssi on näyttävä ja maistuva kahvipöydän tarjottava. Siitä riittää isommallekin seurueelle.
2 kplyli 60 min321 kcal / 100 g
Ainekset
2 kpl
- 50ghiivaa
- 2dlsokeria
- 1kananmuna
- 1-1 1/2rklkardemummaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 12-14dl(n. 950 g)vehnäjauhoja
Täyte
- 2dlsokeria
- 2rklPirkka kanelia
Pinnalle
- 1kananmuna
- raesokeria
- mantelilastuja
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää, käsistä ja kulhon reunoista irtoavaa. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 65 cm) ja sivele levy pehmeällä rasvalla. Ripottele päälle puolet kaneli-sokeriseoksesta. Kääri taikina pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja nosta se leivinpaperin päälle pellille.
- Taivuta rulla pyöreäksi kranssiksi. Leikkaa kranssin pinta saksilla vajaan sentin viipaleisiin. Taivuta viipaleet vuorotellen oikealle ja vasemmalle puolelle. Leivo toinen kranssi samalla tavoin.
- Kohota kranssit hyvin liinalla peitettyinä. Voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria sekä mantelilastuja.
- Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Ravintosisältö per 100 g
- 321 kcal1 340 kJ
- Proteiinia 5,93 g
- Hiilihydraatteja44,8 g
- Rasvaa12,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Oli todella hyvää