Dumplings, kasvistäyte Reseptin takana kumppani

Dumplings, kasvistäyte

  • Annosmäärä30 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Jos tykkäät näpertelystä, kokeile aasialaisia dumplingseja. Samasta taikinasta saat eri makuja, kun vaihtelet täytteitä.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

30 kpl

Taikina

6 dl
 
tai
n. 2 1/2 dl
 
kylmää vettä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Täyte

170 g
 
kiinankaalia
tai
1–2
 
porkkanaa
tai
1
 
salottisipuli
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 tl
 
rypsiöljyä
tai
1 rkl
 
tuoretta inkivääriä raastettuna
tai
1/4–1/2
 
chiliä
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
riisiviinietikkaa
tai
1 rkl
 
tai
1/4 dl
 
vettä
tai
1/2 dl
 
korianteria hienonnettuna
tai
1
 
kananmuna
tai

Soija-inkivääridippikastike

1/2 dl
 
tai
1 tl
 
riisiviinietikkaa
tai
1 rkl
 
tuoretta inkivääriä raastettuna
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
1 tl
 
sokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
614 kJ / 147 kcal
Rasva
1,9 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
26,4 g
josta sokereita
3,2 g
Proteiini
5,1 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.

Tee taikinan levätessä täyte. Hienonna kiinankaali. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla rasva ja nosta kasvikset pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes kasvikset hiukan laiskistuvat. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja kuutioitu chili. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla, etikalla ja hoisinkastikkeella. Lisää vesi ja hauduta noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tee täytteen jäähtyessä kastike sekoittamalla kulhossa kaikki aineet keskenään. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita korianteri ja puolet kananmunasta kasvisseoksen joukkoon. Säästä loppu muna dumplingsien sulkemiseen.

Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo 10–12 cm kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi.

Jaa jokaiselle pohjalle 1–2 teelusikallista täytettä. Sivele taikinan reunat munalla ja ummista dumpling nostamalla reunat keskelle ylös pussukan muotoon. Paina tiukasti kiinni. Nosta valmiit dumplingsit odottamaan kypsentämistä kevyesti jauhotetulle leivinpaperille ja peittele leivinliinalla tai kelmulla.

Keitä dumplingsit 2–3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia. Tarjoa heti soija-inkivääridippikastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg