Dumplings, kasvistäyte
- Annosmäärä30 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Taikina | |
---|---|
6 dl | tai |
n. 2 1/2 dl | kylmää vettä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Täyte | |
170 g | kiinankaalia tai |
1–2 | porkkanaa tai |
1 | salottisipuli tai |
1–2 | valkosipulinkynttä tai |
2 tl | rypsiöljyä tai |
1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna tai |
1/4–1/2 | chiliä tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | riisiviinietikkaa tai |
1 rkl | tai |
1/4 dl | vettä tai |
1/2 dl | korianteria hienonnettuna tai |
1 | kananmuna tai |
Soija-inkivääridippikastike | |
1/2 dl | tai |
1 tl | riisiviinietikkaa tai |
1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1 tl | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 614 kJ / 147 kcal |
Rasva | 1,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 26,4 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 5,1 g |
Suola | 1,6 g |
Valmistus
Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.
Tee taikinan levätessä täyte. Hienonna kiinankaali. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla rasva ja nosta kasvikset pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes kasvikset hiukan laiskistuvat. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja kuutioitu chili. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla, etikalla ja hoisinkastikkeella. Lisää vesi ja hauduta noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tee täytteen jäähtyessä kastike sekoittamalla kulhossa kaikki aineet keskenään. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita korianteri ja puolet kananmunasta kasvisseoksen joukkoon. Säästä loppu muna dumplingsien sulkemiseen.
Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo 10–12 cm kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi.
Jaa jokaiselle pohjalle 1–2 teelusikallista täytettä. Sivele taikinan reunat munalla ja ummista dumpling nostamalla reunat keskelle ylös pussukan muotoon. Paina tiukasti kiinni. Nosta valmiit dumplingsit odottamaan kypsentämistä kevyesti jauhotetulle leivinpaperille ja peittele leivinliinalla tai kelmulla.
Keitä dumplingsit 2–3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia. Tarjoa heti soija-inkivääridippikastikkeen kanssa.