Hyppää sisältöön
Dumplings, kasvistäyte Reseptin takana kumppani

Dumplings, kasvistäyte

  • Annosmäärä30 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Jos tykkäät näpertelystä, kokeile aasialaisia dumplingseja. Samasta taikinasta saat eri makuja, kun vaihtelet täytteitä.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

30 kpl

Taikina

Täyte

  • 170 g kiinankaalia
  • 1–2 porkkanaa
  • 1 salottisipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1/4–1/2 chiliä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl Pirkka hoisinkastiketta
  • 1/4 dl vettä
  • 1/2 dl korianteria hienonnettuna
  • 1 kananmuna

Soija-inkivääridippikastike

  • 1/2 dl Pirkka soijakastiketta
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl sokeria

Ravintosisältö

  • Energia
    597 kJ / 142 kcal
  • Rasva
    1,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,3 g
  • Hiilihydraatit
    24,8 g
  • josta sokereita
    3,2 g
  • Proteiini
    5,4 g
  • Suola
    1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.
  2. Tee taikinan levätessä täyte. Hienonna kiinankaali. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla rasva ja nosta kasvikset pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes kasvikset hiukan laiskistuvat. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja kuutioitu chili. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla, etikalla ja hoisinkastikkeella. Lisää vesi ja hauduta noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Tee täytteen jäähtyessä kastike sekoittamalla kulhossa kaikki aineet keskenään. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
  4. Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita korianteri ja puolet kananmunasta kasvisseoksen joukkoon. Säästä loppu muna dumplingsien sulkemiseen.
  5. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo 10–12 cm kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi.
  6. Jaa jokaiselle pohjalle 1–2 teelusikallista täytettä. Sivele taikinan reunat munalla ja ummista dumpling nostamalla reunat keskelle ylös pussukan muotoon. Paina tiukasti kiinni. Nosta valmiit dumplingsit odottamaan kypsentämistä kevyesti jauhotetulle leivinpaperille ja peittele leivinliinalla tai kelmulla.
  7. Keitä dumplingsit 2–3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia. Tarjoa heti soija-inkivääridippikastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,9 (107 arviota)

  • VT
    4 vuotta sitten
    tosi kivoja :) kannattaa kokeilla!!
  • LKS
    7 vuotta sitten
    Pari raaka-ainetta ehkä lisää dumplingeihin niin avot!