Dumplings, kasvistäyte
- Annosmäärä30 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Jos tykkäät näpertelystä, kokeile aasialaisia dumplingseja. Samasta taikinasta saat eri makuja, kun vaihtelet täytteitä.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
30 kpl
Taikina
- 6 dl Pirkka vehnäjauhoja
- n. 2 1/2 dl kylmää vettä
- 1/2 tl suolaa
Täyte
- 170 g kiinankaalia
- 1–2 porkkanaa
- 1 salottisipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 2 tl rypsiöljyä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1/4–1/2 chiliä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl Pirkka hoisinkastiketta
- 1/4 dl vettä
- 1/2 dl korianteria hienonnettuna
- 1 kananmuna
Soija-inkivääridippikastike
- 1/2 dl Pirkka soijakastiketta
- 1 tl riisiviinietikkaa
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 tl sokeria
Ravintosisältö
- Energia597 kJ / 142 kcal
- Rasva1,9 g
- josta tyydyttynyttä0,3 g
- Hiilihydraatit24,8 g
- josta sokereita3,2 g
- Proteiini5,4 g
- Suola1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.
- Tee taikinan levätessä täyte. Hienonna kiinankaali. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla rasva ja nosta kasvikset pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes kasvikset hiukan laiskistuvat. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja kuutioitu chili. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla, etikalla ja hoisinkastikkeella. Lisää vesi ja hauduta noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee täytteen jäähtyessä kastike sekoittamalla kulhossa kaikki aineet keskenään. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
- Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita korianteri ja puolet kananmunasta kasvisseoksen joukkoon. Säästä loppu muna dumplingsien sulkemiseen.
- Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo 10–12 cm kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi.
- Jaa jokaiselle pohjalle 1–2 teelusikallista täytettä. Sivele taikinan reunat munalla ja ummista dumpling nostamalla reunat keskelle ylös pussukan muotoon. Paina tiukasti kiinni. Nosta valmiit dumplingsit odottamaan kypsentämistä kevyesti jauhotetulle leivinpaperille ja peittele leivinliinalla tai kelmulla.
- Keitä dumplingsit 2–3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia. Tarjoa heti soija-inkivääridippikastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(51 arviota)
- yli 60 min3,4(104 arviota)
- alle 15 min3,3(36 arviota)
- yli 60 min3,9(137 arviota)
- alle 15 min3,5(25 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- yli 60 min3,9(82 arviota)
- alle 15 min3,5(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,9 (107 arviota)
- VT4 vuotta sittentosi kivoja :) kannattaa kokeilla!!
- LKS7 vuotta sittenPari raaka-ainetta ehkä lisää dumplingeihin niin avot!