• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Dumplings, kasvistäyteReseptin teki kumppani

Dumplings, kasvistäyte

Jos tykkäät näpertelystä, kokeile aasialaisia dumplingseja. Samasta taikinasta saat eri makuja, kun vaihtelet täytteitä.

  • 30 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

30 kpl

Taikina

    • 6dlPirkka vehnäjauhoja
    • n. 2 1/2dlkylmää vettä
    • 1/2tlsuolaa

Täyte

    • 170gkiinankaalia
    • 1-2porkkanaa
    • 1salottisipuli
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 2tlrypsiöljyä
    • 1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    • 1/4-1/2chiliä
    • 1rklsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rklriisiviinietikkaa
    • 1rklhoisinkastiketta
    • 1/4dlvettä
    • 1/2dlkorianteria hienonnettuna
    • 1kananmuna

Soija-inkivääridippikastike

    • 1tlriisiviinietikkaa
    • 1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1tlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.
  2. Tee taikinan levätessä täyte. Hienonna kiinankaali. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla rasva ja nosta kasvikset pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes kasvikset hiukan laiskistuvat. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja kuutioitu chili. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla, etikalla ja hoisinkastikkeella. Lisää vesi ja hauduta noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Tee täytteen jäähtyessä kastike sekoittamalla kulhossa kaikki aineet keskenään. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
  4. Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita korianteri ja puolet kananmunasta kasvisseoksen joukkoon. Säästä loppu muna dumplingsien sulkemiseen.
  5. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo 10-12 cm kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi.
  6. Jaa jokaiselle pohjalle 1-2 teelusikallista täytettä. Sivele taikinan reunat munalla ja ummista dumpling nostamalla reunat keskelle ylös pussukan muotoon. Paina tiukasti kiinni. Nosta valmiit dumplingsit odottamaan kypsentämistä kevyesti jauhotetulle leivinpaperille ja peittele leivinliinalla tai kelmulla.
  7. Keitä dumplingsit 2-3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia. Tarjoa heti soija-inkivääridippikastikkeen kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua