Dumplings, lihatäyte
Jauheliha on kotoisa täyte dumplingseille. Tarjoa nyytit heti lihaliemen ja persiljan kanssa.
30 kplyli 60 min
Ainekset
30 kpl
Taikina
- n. 2 1/2dlkylmää vettä
- 1/2tlsuolaa
Täyte
- 400gjauhelihaa
- 1tlpaprikajauhetta
- 1/4tlmustapippuria
- 1-2Pirkka valkosipulinkynttä
- 2tlinkivääriä raastettuna
- 1rklhoisinkastiketta
- 1rklPirkka soijakastiketta
- 1kananmuna
- 1/2dllehtipersiljaa hienonnettuna
Lihaliemi
- 1lvettä
- 1-2lihaliemikuutiota
Valmistus
yli 60 min- Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.
- Tee täyte taikinan levätessä. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää mausteet ja kastikkeet. Hauduta hetki ja anna jäähtyä.
- Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita persilja ja puolet kananmunasta lihan joukkoon. Säästä loppu muna dumplingsien sulkemiseen.
- Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo halkaisijaltaan 10-12 cm kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi.
- Jaa jokaiselle pohjalle 1-2 teelusikallinen täytettä. Sivele taikinan reunat munalla ja ummista dumpling puolikuun muotoon tiukasti painellen. Nosta valmiit dumplingsit kevyesti jauhotetulle leivinpaperille odottamaan kypsentämistä. Peittele leivinliinalla tai kelmulla.
- Keitä dumplingsit 2-3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia. Tarjoa heti lihaliemen ja persiljan kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
tästä on dumplingsit kaukana x D