Dumplings, kanatäyteReseptin teki kumppani

Dumplings, kanatäyte

Aasialaiset dumplingsit vaativat vähän näpertämistä, mutta ovat vaivan arvoisia. Valmista dumplingisit esimerkiksi kanatäytteellä.

  • 30 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

30 kpl

Taikina

    • 6dlvehnäjauhoja
    • n. 2 1/2dlkylmää vettä
    • 1/2tlsuolaa

Täyte

    • 400gPirkka broilerinjauhelihaa
    • 2tlöljyä
    • 2kaalinlehteä
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2rklsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 2tlinkivääriä raastettuna
    • 1/2dlvettä
    • 1rklriisiviinietikkaa
    • 1rklseesamiöljyä
    • 1kananmuna
    • 2rklkorianteria hienonnettuna

Chilidippikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.
  2. Tee täyte taikinan levätessä. Ruskista jauheliha rasvassa pannulla. Leikkaa kaalinlehdet ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää pannulle kaalit, valkosipulit ja loput täytteen aineet kananmunaa ja korianteria lukuun ottamatta. Anna hautua 10 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Tee chilidippikastike täytteen jäähtyessä sekoittamalla kulhossa kaikki aineet keskenään. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
  4. Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita puolet kananmunasta sekä korianteri lihan joukkoon. Säästä loppu muna dumplingsien sulkemiseen.
  5. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo 10-12 cm kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi.
  6. Jaa jokaiselle pohjalle 1-2 teelusikallista täytettä. Sivele taikinan reunat munalla ja ummista dumpling nostamalla reunat vastakkaisilta puolilta toisiaan kohti ja painelemalla ne keskellä tiukasti yhteen. Nosta valmiit dumplingsit odottamaan kypsentämistä kevyesti jauhotetulle leivinpaperille ja peittele leivinliinalla tai kelmulla.
  7. Keitä dumplingsit 2-3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia. Tarjoa heti chilidippikastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua