Dumplings, kanatäyte
Aasialaiset dumplingsit vaativat vähän näpertämistä, mutta ovat vaivan arvoisia. Valmista dumplingisit esimerkiksi kanatäytteellä.
- 30 kpl
- yli 60 min
Ainekset
30 kpl
Taikina
- 6dlvehnäjauhoja
- n. 2 1/2dlkylmää vettä
- 1/2tlsuolaa
Täyte
- 2tlöljyä
- 2kaalinlehteä
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2rklsokeria
- 1tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 2tlinkivääriä raastettuna
- 1/2dlvettä
- 1rklriisiviinietikkaa
- 1rklseesamiöljyä
- 1kananmuna
- 2rklkorianteria hienonnettuna
Chilidippikastike
- 1dlteryakikastiketta
- 1-2rklsriracha-chilikastiketta
- 1rklpersiljaa hienonnettuna
- 2tlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Mittaa jauhot yleiskoneen taikinakoukulla varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja lisää vettä ½ dl kerrallaan. Taikinan tulee pysyä kasassa, mutta se ei saa olla liian löysää. Anna koneen käydä noin viisi minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna levätä puoli tuntia.
- Tee täyte taikinan levätessä. Ruskista jauheliha rasvassa pannulla. Leikkaa kaalinlehdet ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää pannulle kaalit, valkosipulit ja loput täytteen aineet kananmunaa ja korianteria lukuun ottamatta. Anna hautua 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Tee chilidippikastike täytteen jäähtyessä sekoittamalla kulhossa kaikki aineet keskenään. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
- Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita puolet kananmunasta sekä korianteri lihan joukkoon. Säästä loppu muna dumplingsien sulkemiseen.
- Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä taikina 30 cm pitkäksi pötköksi ja jaa noin 30:een palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti leivinliinalla tai kelmulla. Kauli jokainen pallo 10-12 cm kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi.
- Jaa jokaiselle pohjalle 1-2 teelusikallista täytettä. Sivele taikinan reunat munalla ja ummista dumpling nostamalla reunat vastakkaisilta puolilta toisiaan kohti ja painelemalla ne keskellä tiukasti yhteen. Nosta valmiit dumplingsit odottamaan kypsentämistä kevyesti jauhotetulle leivinpaperille ja peittele leivinliinalla tai kelmulla.
- Keitä dumplingsit 2-3 erässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia. Tarjoa heti chilidippikastikkeen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
itse tein kyseiset dumblingsit gluteenittomina, ohje toimi hyvin mutta jauhoa piti lisätä vähän enemmän
Kana on lihaa.
Vähän enemmän voisi korostaa tuota jauhojen käyttöä... Ihan ensimmäistä kertaa tein ja kaikki taikinat tarttuivat koko ajan toisiinsa.