Gyoza
- Annosmäärä75 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Gyozat eli höyrytetyt taikinanyytit kätkevät sisäänsä maukkaan sianjauhelihasta ja paksoista valmistetun täytteen.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
75 kpl
1 rs (400 g) | tai |
1/2 ps (100 g) | tai |
2 vartta (50 g) | kevätsipulia tai |
1/2 | Pirkka mieto punainen chili tai |
1 1/2 tl | riisiviinietikkaa tai |
1 rkl | Pirkka valkosipulinkynttä murskattuna tai |
1 1/2 tl | raastettua inkivääriä tai |
1/2 tl | valkopippuria tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 ruukku | Pirkka tuoretta korianteria hienonnettuna tai |
paahdettua seesamiöljyä paistamiseen tai | |
Taikina | |
---|---|
3 dl | vettä tai |
n. 7 dl | puolikarkeaa vehnäjauhoa tai |
1 tl | suolaa tai |
3 rkl | maissitärkkelystä tai |
Kastike | |
1/2 dl | Pirkka japanilaista soijakastiketta tai |
1 1/2 rkl | riisiviinietikkaa tai |
1 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 115 kJ / 266 kcal |
Rasva | 5,8 g |
josta tyydyttynyttä | 2,2 g |
Hiilihydraatit | 37,8 g |
josta sokereita | 1,2 g |
Proteiini | 13,7 g |
Suola | 2,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valmista ensin taikina. Sekoita jauhojen ja suolan sekaan vesi vähän kerrallaan. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja jätä peitettynä sivuun 15 minuutiksi.
Kaulitse taikinasta mahdollisimman ohut levy ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja (Ø n. 6 1/2 cm). Lado taikinapalat päällekkäin kelmun alle niin, että sipaiset väliin hieman maissitärkkelystä.
Hienonna kevätsipuli, kaalisuikaleet ja siemenitön chili. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Nosta taikinakuoren keskelle noin teelusikallisella täytettä. Kostuta taikinakuoren toinen reuna vedellä. Sulje taikinareunat täytteen ympärille tiiviisti.
Kuumenna tilkka seesamiöljyä kannellisella pannulla. Älä lisää liikaa öljyä, sillä sen tulisi olla lähes kokonaan imeytynyt gyozoihin siinä vaiheessa kun lisäät veden.
Nostele nyytit muutamassa erässä pannulle. Asettele ne tiiviisti, mutta jätä väleihin hieman tilaa. Ruskista nyyttien alapinta. Kun öljy on imeytynyt nyytteihin lisää pannulle 1 1/4 dl vettä ja sulje kansi. Anna höyrystyä, kunnes kaikki vesi on haihtunut pannulta ja gyozat alkavat paistua uudestaan. Toimi samoin loppujen nyyttien kanssa.
Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset ja tarjoa dippinä nyyttien kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen porsaan jauheliha 12% 400gHinta 4,19/kpl10,48/kg
- Pirkka suomalainen valkokaalisuikale 200gHinta 1,69/kpl8,45/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,49/kpl24,90/kg
- Chilipaprika punainen ulkomainenHinta n. 0,50/kpl24,95/kg
- Pirkka riisiviinietikka 100mlHinta 2,39/kpl23,90/l
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Kikkoman 125ml paahdettu seesamiöljyHinta 3,95/kpl31,60/l
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
- Spice Up! Tamarinditahna 100gHinta 2,49/kpl24,90/kg
- Pirkka valkokaali pala pakattuHinta n. 2,69/kpl2,99/kg
- Pirkka luomu valkokaaliHinta n. 3,39/kpl3,39/kg
- Chilipaprika HabaneroHinta 24,95/kg
- Kikkoman Mirin Fu maustekastike 125ml makea ruuanvalmistuskastikeHinta 2,29/kpl18,32/l
- Kikkoman Maustekastike sushiriisille 125ml GluteenitonHinta 2,29/kpl18,32/l
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- InkivääriEtuhinta n. 0,89/kpl5,95/kgnorm. n. 1,19/kpl (7,95/kg)
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,25/kpl66,18/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Blue Dragon Sesame Oil 150mlHinta 6,09/kpl40,60/l
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- House of Asia Premium Soijakastike 150mlHinta 3,69/kpl24,60/l
- Pysyvästi edullinenKikkoman soijakastike 150mlHinta 3,15/kpl21,00/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(45 arviota)
- yli 60 min3,9(88 arviota)
- yli 60 min3,9(135 arviota)
- yli 60 min2,9(37 arviota)
- yli 60 min4,0(25 arviota)
- 30 - 60 min4,2(101 arviota)
- yli 60 min4,9(20 arviota)
- yli 60 min2,9(107 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (82 arviota)
- Traakki1 vuosi sittenKiitos! oli hyvä ohje. ensimmäinen kerta kun kokeilen. Taikinan määrän tosiaan puolittaisin ja tekisin taikinasta useamman pallon periaatteessa yhden satin kokoisia palloja. ja sitä mukaa kun saan muotista taikinan palan, niin täyttäisin sen samantien. ja se sitten laitaselle peitettynä. ja sillä aikaa kun seuraava satsi höyrystyy niin tekisin seuraavan valmiiksi. näin ei tarvii miettiä palojen toisiin kiinnittymistä ja ruoka valmistuu koko ajan. tosin tälläkin mietin, että lopuista täytteestä teen lihapullia huomenna. satsi on iso ja nämähän on parhaimmillaan juuri tuoreena.
- Taikina2 vuotta sittenTaikinaohjetta saisi parantaa ja reilusti tässä reseptissä, suosittelen käyttämään jonkin muun reseptin ohjetta siihen tai filotaikinaa, pääset helpommalla.
- Tuija S.5 vuotta sittenAivan ihana gyoza-ohje . Mutta varoituksen sana: tuolla määrällä aineksia loppuu puhti kesken kaiken. Puolella tuosta määrästä saa ährätä ihan tarpeeksi. Taikinan käsittely ja pyörylöiden teko kun ei tottumattomalta suju kuin Syrjäseltä. Siinä uhkaa taikinan kuivuminen ja repeileminen ja tuorekelmun sotkeutuminen. Mutta kyllä tämänkin oppii harjoittelemalla.
- Maikki6 vuotta sittenHyvää