Gyoza
Gyozat eli höyrytetyt taikinanyytit kätkevät sisäänsä maukkaan sianjauhelihasta ja paksoista valmistetun täytteen. Noin 0,10€/kpl.
- 75 kpl
- yli 60 min
Ainekset
75 kpl
- 1rs(400 g)Pirkka porsaan jauhelihaa
- 1/2ps(100 g)Pirkka suomalaisia valkokaalisuikaleita
- 2vartta (50 g)kevätsipulia
- 1/2Pirkka mieto punainen chili
- 1 1/2tlriisiviinietikkaa
- 1rklPirkka valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 1/2tlraastettua inkivääriä
- 1/2tlvalkopippuria
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2ruukkuPirkka tuoretta korianteria hienonnettuna
- seesamiöljyä paistamiseen
Taikina
- 3dlvettä
- n. 7dlpuolikarkeaa vehnäjauhoa
- 1tlsuolaa
- 3rklmaissitärkkelystä
Kastike
- 1/2dlPirkka japanilaista soijakastiketta
- 1 1/2rklriisiviinietikkaa
- 1tl(tamarinditahnaa)
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin taikina. Sekoita jauhojen ja suolan sekaan vesi vähän kerrallaan. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja jätä peitettynä sivuun 15 minuutiksi.
- Kaulitse taikinasta mahdollisimman ohut levy ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja (Ø n. 6 1/2 cm). Lado taikinapalat päällekkäin kelmun alle niin, että sipaiset väliin hieman maissitärkkelystä.
- Hienonna kevätsipuli, kaalisuikaleet ja siemenitön chili. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Nosta taikinakuoren keskelle noin teelusikallisella täytettä. Kostuta taikinakuoren toinen reuna vedellä. Sulje taikinareunat täytteen ympärille tiiviisti.
- Kuumenna tilkka seesamiöljyä kannellisella pannulla. Älä lisää liikaa öljyä, sillä sen tulisi olla lähes kokonaan imeytynyt gyozoihin siinä vaiheessa kun lisäät veden.
- Nostele nyytit muutamassa erässä pannulle. Asettele ne tiiviisti, mutta jätä väleihin hieman tilaa. Ruskista nyyttien alapinta. Kun öljy on imeytynyt nyytteihin lisää pannulle 1 1/4 dl vettä ja sulje kansi. Anna höyrystyä, kunnes kaikki vesi on haihtunut pannulta ja gyozat alkavat paistua uudestaan. Toimi samoin loppujen nyyttien kanssa.
- Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset ja tarjoa dippinä nyyttien kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Aivan ihana gyoza-ohje . Mutta varoituksen sana: tuolla määrällä aineksia loppuu puhti kesken kaiken. Puolella tuosta määrästä saa ährätä ihan tarpeeksi. Taikinan käsittely ja pyörylöiden teko kun ei tottumattomalta suju kuin Syrjäseltä. Siinä uhkaa taikinan kuivuminen ja repeileminen ja tuorekelmun sotkeutuminen. Mutta kyllä tämänkin oppii harjoittelemalla.
Hyvää