Hyppää sisältöön
GyozaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gyoza

  • Annosmäärä75 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Gyozat eli höyrytetyt taikinanyytit kätkevät sisäänsä maukkaan sianjauhelihasta ja paksoista valmistetun täytteen.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

75 kpl
1 rs (400 g)
 
tai
1/2 ps (100 g)
 
tai
2 vartta (50 g)
 
kevätsipulia
tai
1/2
 
Pirkka mieto punainen chili
tai
1 1/2 tl
 
riisiviinietikkaa
tai
1 rkl
 
Pirkka valkosipulinkynttä murskattuna
tai
1 1/2 tl
 
raastettua inkivääriä
tai
1/2 tl
 
valkopippuria
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 ruukku
 
Pirkka tuoretta korianteria hienonnettuna
tai
 
paahdettua seesamiöljyä paistamiseen
tai

Taikina

3 dl
 
vettä
tai
n. 7 dl
 
puolikarkeaa vehnäjauhoa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
3 rkl
 
maissitärkkelystä
tai

Kastike

1/2 dl
 
Pirkka japanilaista soijakastiketta
tai
1 1/2 rkl
 
riisiviinietikkaa
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 115 kJ / 266 kcal
Rasva
5,8 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
37,8 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
13,7 g
Suola
2,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Valmista ensin taikina. Sekoita jauhojen ja suolan sekaan vesi vähän kerrallaan. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja jätä peitettynä sivuun 15 minuutiksi.
Kaulitse taikinasta mahdollisimman ohut levy ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja (Ø n. 6 1/2 cm). Lado taikinapalat päällekkäin kelmun alle niin, että sipaiset väliin hieman maissitärkkelystä.
Hienonna kevätsipuli, kaalisuikaleet ja siemenitön chili. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Nosta taikinakuoren keskelle noin teelusikallisella täytettä. Kostuta taikinakuoren toinen reuna vedellä. Sulje taikinareunat täytteen ympärille tiiviisti.
Kuumenna tilkka seesamiöljyä kannellisella pannulla. Älä lisää liikaa öljyä, sillä sen tulisi olla lähes kokonaan imeytynyt gyozoihin siinä vaiheessa kun lisäät veden.
Nostele nyytit muutamassa erässä pannulle. Asettele ne tiiviisti, mutta jätä väleihin hieman tilaa. Ruskista nyyttien alapinta. Kun öljy on imeytynyt nyytteihin lisää pannulle 1 1/4 dl vettä ja sulje kansi. Anna höyrystyä, kunnes kaikki vesi on haihtunut pannulta ja gyozat alkavat paistua uudestaan. Toimi samoin loppujen nyyttien kanssa.
Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset ja tarjoa dippinä nyyttien kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen porsaan jauheliha 12% 400g
    Hinta 4,19/kpl
    10,48/kg
  • Pirkka suomalainen valkokaalisuikale 200g
    Hinta 1,69/kpl
    8,45/kg
  • Pirkka kevätsipuli 100g Suomi
    Hinta 2,49/kpl
    24,90/kg
  • Chilipaprika punainen ulkomainen
    Hinta n. 0,50/kpl
    24,95/kg
  • Pirkka riisiviinietikka 100ml
    Hinta 2,39/kpl
    23,90/l
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Hinta 1,19/kpl
    49,58/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Kikkoman 125ml paahdettu seesamiöljy
    Hinta 3,95/kpl
    31,60/l
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,89/kpl
    7,23/kg
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennetty
    Hinta 2,69/kpl
    17,93/l
  • Spice Up! Tamarinditahna 100g
    Hinta 2,49/kpl
    24,90/kg
  • Pirkka valkokaali pala pakattu
    Hinta n. 2,69/kpl
    2,99/kg
  • Pirkka luomu valkokaali
    Hinta n. 3,39/kpl
    3,39/kg
  • Chilipaprika Habanero
    Hinta 24,95/kg
  • Kikkoman Mirin Fu maustekastike 125ml makea ruuanvalmistuskastike
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/l
  • Kikkoman Maustekastike sushiriisille 125ml Gluteeniton
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/l
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,49/kpl
    9,95/kg
  • Inkivääri
    Etuhinta n. 0,89/kpl
    5,95/kg
    norm. n. 1,19/kpl (7,95/kg)
  • Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24g
    Hinta 2,09/kpl
    87,08/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Hinta 2,25/kpl
    66,18/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,69/kpl
    134,50/kg
  • Blue Dragon Sesame Oil 150ml
    Hinta 6,09/kpl
    40,60/l
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • House of Asia Premium Soijakastike 150ml
    Hinta 3,69/kpl
    24,60/l
  • Pysyvästi edullinen
    Kikkoman soijakastike 150ml
    Hinta 3,15/kpl
    21,00/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (82 arviota)

  • Traakki
    1 vuosi sitten
    Kiitos! oli hyvä ohje. ensimmäinen kerta kun kokeilen. Taikinan määrän tosiaan puolittaisin ja tekisin taikinasta useamman pallon periaatteessa yhden satin kokoisia palloja. ja sitä mukaa kun saan muotista taikinan palan, niin täyttäisin sen samantien. ja se sitten laitaselle peitettynä. ja sillä aikaa kun seuraava satsi höyrystyy niin tekisin seuraavan valmiiksi. näin ei tarvii miettiä palojen toisiin kiinnittymistä ja ruoka valmistuu koko ajan. tosin tälläkin mietin, että lopuista täytteestä teen lihapullia huomenna. satsi on iso ja nämähän on parhaimmillaan juuri tuoreena.
  • Taikina
    2 vuotta sitten
    Taikinaohjetta saisi parantaa ja reilusti tässä reseptissä, suosittelen käyttämään jonkin muun reseptin ohjetta siihen tai filotaikinaa, pääset helpommalla.
  • Tuija S.
    5 vuotta sitten
    Aivan ihana gyoza-ohje . Mutta varoituksen sana: tuolla määrällä aineksia loppuu puhti kesken kaiken. Puolella tuosta määrästä saa ährätä ihan tarpeeksi. Taikinan käsittely ja pyörylöiden teko kun ei tottumattomalta suju kuin Syrjäseltä. Siinä uhkaa taikinan kuivuminen ja repeileminen ja tuorekelmun sotkeutuminen. Mutta kyllä tämänkin oppii harjoittelemalla.
  • Maikki
    6 vuotta sitten
    Hyvää