GyozaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gyoza

  • Annosmäärä75 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Gyozat eli höyrytetyt taikinanyytit kätkevät sisäänsä maukkaan sianjauhelihasta ja paksoista valmistetun täytteen.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

75 kpl
1 rs (400 g)
 
tai
1/2 ps (100 g)
 
tai
2 vartta (50 g)
 
kevätsipulia
tai
1/2
 
Pirkka mieto punainen chili
tai
1 1/2 tl
 
riisiviinietikkaa
tai
1 rkl
 
Pirkka valkosipulinkynttä murskattuna
tai
1 1/2 tl
 
raastettua inkivääriä
tai
1/2 tl
 
valkopippuria
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 ruukku
 
Pirkka tuoretta korianteria hienonnettuna
tai
 
paahdettua seesamiöljyä paistamiseen
tai

Taikina

3 dl
 
vettä
tai
n. 7 dl
 
puolikarkeaa vehnäjauhoa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
3 rkl
 
maissitärkkelystä
tai

Kastike

1/2 dl
 
Pirkka japanilaista soijakastiketta
tai
1 1/2 rkl
 
riisiviinietikkaa
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 115 kJ / 266 kcal
Rasva
5,8 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
37,8 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
13,7 g
Suola
2,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista ensin taikina. Sekoita jauhojen ja suolan sekaan vesi vähän kerrallaan. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja jätä peitettynä sivuun 15 minuutiksi.

Kaulitse taikinasta mahdollisimman ohut levy ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja (Ø n. 6 1/2 cm). Lado taikinapalat päällekkäin kelmun alle niin, että sipaiset väliin hieman maissitärkkelystä.

Hienonna kevätsipuli, kaalisuikaleet ja siemenitön chili. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Nosta taikinakuoren keskelle noin teelusikallisella täytettä. Kostuta taikinakuoren toinen reuna vedellä. Sulje taikinareunat täytteen ympärille tiiviisti.

Kuumenna tilkka seesamiöljyä kannellisella pannulla. Älä lisää liikaa öljyä, sillä sen tulisi olla lähes kokonaan imeytynyt gyozoihin siinä vaiheessa kun lisäät veden.

Nostele nyytit muutamassa erässä pannulle. Asettele ne tiiviisti, mutta jätä väleihin hieman tilaa. Ruskista nyyttien alapinta. Kun öljy on imeytynyt nyytteihin lisää pannulle 1 1/4 dl vettä ja sulje kansi. Anna höyrystyä, kunnes kaikki vesi on haihtunut pannulta ja gyozat alkavat paistua uudestaan. Toimi samoin loppujen nyyttien kanssa.

Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset ja tarjoa dippinä nyyttien kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen porsaan jauheliha 12% 400g
    Hinta 4,09/kpl
    10,23/kg
  • Pirkka suomalainen valkokaalisuikale 200g
    Hinta 1,69/kpl
    8,45/kg
  • Chili Hottis punainen 50g Suomi 1lk
    Hinta 2,49/kpl
    49,80/kg
  • Spice Up! Tamarinditahna 100g
    Hinta 2,49/kpl
    24,90/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Korianteri 20g
    Hinta 1,69/kpl
    84,50/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (78 arviota)

  • Traakki
    8 kuukautta sitten
    Kiitos! oli hyvä ohje. ensimmäinen kerta kun kokeilen. Taikinan määrän tosiaan puolittaisin ja tekisin taikinasta useamman pallon periaatteessa yhden satin kokoisia palloja. ja sitä mukaa kun saan muotista taikinan palan, niin täyttäisin sen samantien. ja se sitten laitaselle peitettynä. ja sillä aikaa kun seuraava satsi höyrystyy niin tekisin seuraavan valmiiksi. näin ei tarvii miettiä palojen toisiin kiinnittymistä ja ruoka valmistuu koko ajan. tosin tälläkin mietin, että lopuista täytteestä teen lihapullia huomenna. satsi on iso ja nämähän on parhaimmillaan juuri tuoreena.
  • Taikina
    1 vuosi sitten
    Taikinaohjetta saisi parantaa ja reilusti tässä reseptissä, suosittelen käyttämään jonkin muun reseptin ohjetta siihen tai filotaikinaa, pääset helpommalla.
  • Tuija S.
    4 vuotta sitten
    Aivan ihana gyoza-ohje . Mutta varoituksen sana: tuolla määrällä aineksia loppuu puhti kesken kaiken. Puolella tuosta määrästä saa ährätä ihan tarpeeksi. Taikinan käsittely ja pyörylöiden teko kun ei tottumattomalta suju kuin Syrjäseltä. Siinä uhkaa taikinan kuivuminen ja repeileminen ja tuorekelmun sotkeutuminen. Mutta kyllä tämänkin oppii harjoittelemalla.
  • Maikki
    5 vuotta sitten
    Hyvää