• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Empanadat

Empanadat ovat Espanjasta ja Portugalista peräisin olevia pasteijoita. Ne täytetään jauhelihalla ja kasviksilla. N. 0,20€/annos*.
Empanadat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 28 kpl
  • yli 60 min
  • 93,6 kcal / annos (40g)

Ainekset

n. 28 kpl

Taikina

Täyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi ja rasva kattilassa. Sekoita jauhot ja suola keskenään ja kaada kuuma vesi-rasvaseos jauhojen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Anna jäähtyä hetki ja muotoile taikina käsin palloksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chilipalko.
  3. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli, valkosipuli, paprika ja chili ja kuullota niitä hetki. Mausta suolalla, savupaprikajauheella, mustapippurilla ja tomaattipyreellä. Anna täytteen jäähtyä hetki.
  4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kevyesti jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (Ø 10 cm). Kauli tarvitaessa vielä uudestaan.
  5. Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti, nosta empanadat pellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 93,6 kcal391 kJ
  • Proteiinia3,42 g
  • Hiilihydraatteja8,14 g
  • Rasvaa5,26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12