KasvismoussakaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kasvismoussaka

Musaka eli moussaka on itäisen Välimeren alueen keittiöille tyypillinen munakoisopaistos. Ihana kasvismoussaka syntyy linssikastikkeesta ja juustokastikkeesta. Noin 2,35€/annos*

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 2(n. 600 g)munakoisoa

Linssikastike

Valkokastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se. Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä. Lisää tomaattisose, juustokumina, savupaprika ja suola.
  2. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä (2 dl) ja kaada pannulle. Lisää valutetut linssit ja hauduta kastiketta 5-10 minuuttia.
  3. Valmista juustokastike pinnoitetussa kattilassa. Sekoita öljyn joukkoon vehnäjauhot ja kuumenna hetki. Lisää maito kahdessa erässä hyvin sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele laakea uunivuoka. Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Levitä vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, linssikastiketta ja juustokastiketta. Kaada juustokastike päällimmäiseksi ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Pane folio vuoan päälle paistamisen lopuvaiheessa, mikäli pinta meinaa ruskistua liikaa. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Koristele tuoreella basilikalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 46 arvostelua