Empanadas
Empanadas eli suolaiset pasteijat, ovat tuttuja Espanjan ja Etelä-Amerikan keittiöistä. Empanadat täytetään herkullisella tonnikalatäytteellä. Noin 0,25 €/kpl*
- n. 30 kpl
- yli 60 min
Ainekset
n. 30 kpl
Taikina
- 2 1/2dlvettä
- 175gPirkka voita
- n. 7dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlsuolaa
Täyte
- 1(120 g)iso sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklöljyä
- 1(250 g)iso punainen paprika
- 3(270 g)tomaattia
- 2tlk(à 185/130 g)Pirkka tonnikalapaloja öljyssä, MSC
- 1tloreganoa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna vesi ja rasva kattilassa. Sekoita jauhot ja suola keskenään ja kaada kuuma vesi-rasvaseos jauhojen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Anna jäähtyä hetki ja muotoile taikina käsin palloksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa paprika ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna oliivit ja valuta tonnikala.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää paprikat ja kuullota niitä hetki. Lisää myös tomaatit, oliivit, mausteet sekä tomaattisose. Hauduta täytettä noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tonnikala ja anna täytteen jäähtyä hetki.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä kevyesti jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi.Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (Ø 10 cm). Kauli tarvitaessa vielä uudestaan.
- Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti, nosta empanadat pellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ihana resepti, helppo... Suosittelen
Jauhoja meni n 12dl, muuten hyvä resepti. Side note: gluteenittomilla jauhoilla todella vaikeasti leivottava taikina, vaikka käyttäisi psylliumia.