EmpanadasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Empanadas

  • Annosmäärän. 30 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Empanadas eli suolaiset pasteijat, ovat tuttuja Espanjan ja Etelä-Amerikan keittiöistä. Empanadat täytetään herkullisella tonnikalatäytteellä.

    Ainekset

    n. 30 kpl

    Taikina

    2 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    175 g
     
    tai
    n. 7 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Täyte

    1 (120 g)
     
    iso sipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 (250 g)
     
    iso punainen paprika
    tai
    3 (270 g)
     
    tomaattia
    tai
    1 dl
     
    tai
    2 tlk (à 185 g/130 g)
     
    tai
    1 tl
     
    oreganoa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 582 kJ / 379 kcal
    Rasva
    19,8 g
    josta tyydyttynyttä
    9,8 g
    Hiilihydraatit
    35,3 g
    josta sokereita
    3,4 g
    Proteiini
    13 g
    Suola
    1,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kuumenna vesi ja rasva kattilassa. Sekoita jauhot ja suola keskenään ja kaada kuuma vesi-rasvaseos jauhojen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Anna jäähtyä hetki ja muotoile taikina käsin palloksi.

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa paprika ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna oliivit ja valuta tonnikala.

    Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää paprikat ja kuullota niitä hetki. Lisää myös tomaatit, oliivit, mausteet sekä tomaattisose. Hauduta täytettä noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tonnikala ja anna täytteen jäähtyä hetki.

    Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä kevyesti jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi.Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (Ø 10 cm). Kauli tarvitaessa vielä uudestaan.

    Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti, nosta empanadat pellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla.

    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
      Hinta 1,99/kpl
      19,90/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250g
      Hinta 5,59/kpl
      22,36/kg
    • Pirkka Parhaat kreikkalaiset vihreät oliivit 350g/180g
      Hinta 2,59/kpl
      14,39/kg
    • Pirkka tonnikalapalat öljyssä 185g/130g MSC
      Hinta 2,19/kpl
      16,85/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka tomaattisose 200g
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg