Kasvisempanadat
Empanadas eli täytetyt pasteijat, ovat tuttuja Espanjan ja Etelä-Amerikan keittiöistä. Kokeile ja ihastu! Noin 0,15 €/kpl*
- n. 24 kpl
- yli 60 min
Ainekset
n. 24 kpl
Taikina
- 2 1/2dlvettä
- 175gPirkka voita
- n. 7dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlsuolaa
Täyte
- 1(120 g)iso sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklöljyä
- 1(250 g)iso punainen paprika
- 3(270 g)tomaattia
- 1tloreganoa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna vesi ja rasva kattilassa. Sekoita jauhot ja suola keskenään ja kaada kuuma vesi-rasvaseos jauhojen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Anna jäähtyä hetki ja muotoile taikina käsin palloksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa paprika ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna oliivit.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää paprikat ja kuullota niitä hetki. Lisää myös tomaatit, oliivit, mausteet sekä tomaattipyree. Hauduta täytettä noin 10 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä hetki.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä kevyesti jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (Ø 10 cm). Kauli tarvittaessa vielä uudestaan.
- Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti, nosta empanadat pellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi