KasvisempanadatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kasvisempanadat

Empanadas eli täytetyt pasteijat, ovat tuttuja Espanjan ja Etelä-Amerikan keittiöistä. Kokeile ja ihastu! Noin 0,15 €/kpl*

  • n. 24 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

n. 24 kpl

Taikina

    • 2 1/2dlvettä
    • n. 7dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlsuolaa

Täyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi ja rasva kattilassa. Sekoita jauhot ja suola keskenään ja kaada kuuma vesi-rasvaseos jauhojen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Anna jäähtyä hetki ja muotoile taikina käsin palloksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa paprika ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna oliivit.
  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää paprikat ja kuullota niitä hetki. Lisää myös tomaatit, oliivit, mausteet sekä tomaattipyree. Hauduta täytettä noin 10 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä hetki.
  4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä kevyesti jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (Ø 10 cm). Kauli tarvittaessa vielä uudestaan.
  5. Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti, nosta empanadat pellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua