Hyppää sisältöön
Kreikkalaisten makujen piirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Kreikkalaisten makujen piirakka

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kreikkalaisten makujen piirakka maistuu niin arkena kuin juhlissa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Ravintosisältö

  • Energia
    787 kJ / 188 kcal
  • Rasva
    13,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    6,7 g
  • Hiilihydraatit
    11,5 g
  • josta sokereita
    1,9 g
  • Proteiini
    4,8 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa irtopohjavuokaa (halkaisija 24 cm) hieman suurempi pala leivinpaperia. Kiinnitä paperi pohjan ja reunan väliin niin, että ulkopuolelle jää muutaman sentin kaulus.
  2. Sekoita rasva ja jauhot nopeasti ryynimäiseksi seokseksi monitoimikoneella tai sormin nyppien. Lisää keltuainen ja kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina jauhetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Pane vuoka jääkaappiin.
  3. Viipaloi kesäkurpitsa ja puolita viipaleet. Viipaloi myös sipulit ja paprika. Kuullota vihannekset öljyssä paistinpannussa.
  4. Valuta ja puolita oliivit. Hienonna valutettu salaattijuusto haarukalla tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon kasvirasvasekoite, valkuainen, munat ja mausteet. Purista joukkoon valkosipulinkynnet.
  5. Pistele piirakkapohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.
  6. Täytä piirakka vuorotellen kesäkurpitsalla, sipulilla, paprikalla ja oliiveilla. Kaada väliin munaseos. Asettele päälle peperonit.
  7. Paista edelleen alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä pinta kypsymisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä hieman ja irrota vuoan reunus. Tarjoa iltapalalla teen, oluen tai punaviinin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,1 (10 arviota)