Arkiston aarre
Kreikkalaisten makujen piirakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Kreikkalaisten makujen piirakka maistuu niin arkena kuin juhlissa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 175 g Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmunan keltuainen
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 (n. 300 g) kesäkurpitsa
- 2 isoa (300 g) sipulia
- 1 (150 g) punainen paprika
- 2 rkl öljyä
- n. 20 kpl Pirkka mustia kivettömiä oliiveja
- 1 tlk (365 g/200 g) Pirkka salaattijuustokuutioita suolavedessä
- 1 tlk (2 1/2 dl) Flora Ruoka kasvirasvasekoitetta, 15 %
- 1 valkuainen
- 3 kananmunaa
- 1 rkl Pirkka provencale yrttiseosta
- 1 tl mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 4–5 vihreää peperonia (säilyke)
Ravintosisältö
- Energia787 kJ / 188 kcal
- Rasva13,4 g
- josta tyydyttynyttä6,7 g
- Hiilihydraatit11,5 g
- josta sokereita1,9 g
- Proteiini4,8 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Leikkaa irtopohjavuokaa (halkaisija 24 cm) hieman suurempi pala leivinpaperia. Kiinnitä paperi pohjan ja reunan väliin niin, että ulkopuolelle jää muutaman sentin kaulus.
- Sekoita rasva ja jauhot nopeasti ryynimäiseksi seokseksi monitoimikoneella tai sormin nyppien. Lisää keltuainen ja kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina jauhetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Pane vuoka jääkaappiin.
- Viipaloi kesäkurpitsa ja puolita viipaleet. Viipaloi myös sipulit ja paprika. Kuullota vihannekset öljyssä paistinpannussa.
- Valuta ja puolita oliivit. Hienonna valutettu salaattijuusto haarukalla tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon kasvirasvasekoite, valkuainen, munat ja mausteet. Purista joukkoon valkosipulinkynnet.
- Pistele piirakkapohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.
- Täytä piirakka vuorotellen kesäkurpitsalla, sipulilla, paprikalla ja oliiveilla. Kaada väliin munaseos. Asettele päälle peperonit.
- Paista edelleen alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä pinta kypsymisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä hieman ja irrota vuoan reunus. Tarjoa iltapalalla teen, oluen tai punaviinin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(85 arviota)
- yli 60 min5,0(5 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,6(191 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,8(12 arviota)
- yli 60 min4,5(324 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,4(18 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min2,9(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,1 (10 arviota)