• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakan täyte on mehevöitetty tomaattimurskalla ja sinihomejuustolla. N. 1,10€/annos*.
Jauhelihapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • 30 - 60 min
  • 241 kcal / 100 g

Ainekset

8 palaa

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Mausta se suolalla, oreganolla ja pippurilla. Sekoita jauhelihan joukkoon vehnäjauhot, tomaattimurska ja sinihomejuusto. Anna täytteen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Kuori sipulit ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Lohko myös tomaatit. Kaada täyte vuokaan. Asettele sipuli- ja tomaattilohkot täytteen päälle.
  4. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoa haaleana salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 241 kcal1 010 kJ
  • Proteiinia10,4 g
  • Hiilihydraatteja14,3 g
  • Rasvaa15,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12