Lihapullat grillissä
Iskikö lihapullien himo uunittomalla mökillä? Ei hätää, mehevät lihapullat onnistuvat myös grillissä. Pizzakivi estää pullien palamista pohjasta.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta kuohukermaa
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1kananmuna
- 1 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pehmeäksi.
- Lisää sipulit ja mausteet sekä jauheliha ja kananmuna korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile lihapullataikinasta noin 20 pyörykkää vedellä kostutetuin käsin. Nosta voideltuun grillinkestävään vuokaan ja peitä foliolla.
- Grillaa pyöryköitä 200-asteisessa grillissä pizzakiven päällä kansi kiinni noin 25 minuuttia. Poista folio ja grillaa vielä 10 minuuttia, jotta pyörykät saavat väriä.
Kommentoi