• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Espanjalainen tomaattisalaatti

Maukas espanjalainen jamón Serrano on paahdettu kuivaksi mehukkaassa tomaattisalaatissa. Salaatti maistuu sellaisenaan tai tuoreen leivän päällä vuohenjuuston kanssa.
Espanjalainen tomaattisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 90 kcal / annos (120g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä kinkkuviipaleet uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda kinkkuja uunin grillivastuksen alla 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes kinkkuviipaleet tuntuvat rapeilta. Tarkkaile kinkkuja paiston aikana, etteivät ne pala.
  2. Kuutioi tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna salottisipulit.
  3. Sekoita kulhossa tomaatit ja salottisipulit. Lisää joukkoon viinietikka, oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Sekoita joukkoon sokeri ja ripaus rouhittua mustapippuria. Murenna rapeat kinkkuviipaleet salaattiin käsin ja sekoita. Tarjoa salaatti tuoreen leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 90 kcal388 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille