• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Marinoidut kesäkurpitsaviipaleetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marinoidut kesäkurpitsaviipaleet

Marinoidut kesäkurpitsaviipaleet sopivat mainiosti liharuokien lisäkkeeksi. Tämäkin resepti vain n. 0,80€/annos*.

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 139 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2(n. 500 g)kesäkurpitsaa
    • 1/2dlrypsiöljyä
    • 1/2dlvalkoviinietikkaa
    • 2rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1/2dltuoretta basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsat noin 1/2 sentin viipaleiksi. Sekoita oliiviöljy, rypsiöljy, valkoviinietikka, hunaja, hienonnettu valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri keskenään.
  2. Kaada seos kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Anna marinoitua peitettynä viileässä vähintään kaksi tuntia, välillä sekoittaen. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Tarjoa lisäkkeenä tai alkuruokana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit pariloida kesäkurpitsaviipaleet ennen marinointia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 139 kcal581 kJ
  • Proteiinia0,53 g
  • Hiilihydraatteja5,17 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua