Marinoidut kesäkurpitsaviipaleet
Marinoidut kesäkurpitsaviipaleet sopivat mainiosti liharuokien lisäkkeeksi. Tämäkin resepti vain n. 0,80€/annos*.
4 annostayli 60 min139 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 2(n. 500 g)kesäkurpitsaa
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1/2dlvalkoviinietikkaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/2dltuoretta basilikaa
Valmistus
yli 60 min- Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsat noin 1/2 sentin viipaleiksi. Sekoita oliiviöljy, rypsiöljy, valkoviinietikka, hunaja, hienonnettu valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri keskenään.
- Kaada seos kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Anna marinoitua peitettynä viileässä vähintään kaksi tuntia, välillä sekoittaen. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Tarjoa lisäkkeenä tai alkuruokana.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit pariloida kesäkurpitsaviipaleet ennen marinointia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 139 kcal581 kJ
- Proteiinia 0,53 g
- Hiilihydraatteja5,17 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kuinka kauan nämä säilyvät jääkaapissa?