• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Espanjalainen vihanneskeitto

Espanjalainen vihanneskeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 5 annosta
  • alle 30 min
  • 40,6 kcal / 100 g

Ainekset

n. 5 annosta
    • 1punainen paprika
    • 1iso (400 g)kesäkurpitsa
    • 1sipuli
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 2rkloliiviöljyä
    • 3-4dlvettä
    • 2rklkasvisfondia
    • 3rklsitruunanmehua
    • ripaussuolaa
    • 3-4tippaatabascoa

Pinnalle

    • tuoretta basilikaa tai persiljaa

Lisäksi

    • paahdettuja leipäkuutioita tai
    • Pirkka maissilastuja

Valmistus

alle 30 min
  1. Halkaise paprika ja poista siemenet. Paloittele paprika ja kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulit. Sekoita joukkoon kesäkurpitsa- ja paprikapalat. Hauduta kannen alla pehmeiksi noin 10 minuuttia.
  2. Soseuta vihannekset kevyesti sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita kattilassa soseen joukkoon paseerattu tomaatti ja vesi.
  3. Lisää fondi, sitruunanmehu, ripaus suolaa ja muutama tippa tabascoa. Anna keiton vielä kiehahtaa. Tarkista maku. Hienonna pinnalle basilikaa tai persiljaa. Tarjoa keiton kanssa paahdettuja leipäkuutioita tai maissilastuja

Tiesitkö että...

Vinkki! Keiton voi tarjota myös kylmänä gazpachon tapaan.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 40,6 kcal170 kJ
  • Proteiinia0,82 g
  • Hiilihydraatteja3,81 g
  • Rasvaa2,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua