• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vihannes-katkarapukeitto

Vihannes-katkarapukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 150 kcal / annos (300g)

Ainekset

8-10 annosta
    • 2isoa punaista paprikaa
    • 2sipulia
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1tlk(500 g)Pirkka paseerattua tomaattia
    • 5dlvettä
    • 3rklsitruunanmehua
    • 2rklkasvisfondia
    • 1rklhunajaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1(400 g)kurkku
    • 4(400 g)tomaattia
    • 1ps(350 g)Pirkka pieniä katkarapuja (pakaste)
    • 2dltilliä hienonnettuna
    • 1dlbasilikaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulinkynnet sekä halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulit ja chili. Sekoita joukkoon sitten paprikapalat. Hauduta ne kannen alla pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Soseuta vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Kaada takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon paseerattu tomaatti sekä vesi.
  3. Mausta sitruunanmehulla, fondilla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna keiton vielä kiehahtaa. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää ne katkarapujen kanssa kuumaan keittoon.
  4. Sekoita keiton joukkoon hienonnettu tilli ja basilika. Tarjoa keitto lämpimänä tai kylmänä patongin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 150 kcal628 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu