Vihannes-katkarapukeitto
Vihannes-katkarapukeitto maistuu herkullisena arkiruokana tai kevyenä pääruokana.
8-10 annosta30 - 60 min150 kcal / annos (300g)
Ainekset
8-10 annosta
- 2isoa punaista paprikaa
- 2sipulia
- 2-3valkosipulinkynttä
- 2rkloliiviöljyä
- 1tlk(500 g)Pirkka paseerattua tomaattia
- 5dlvettä
- 3rklsitruunanmehua
- 2rklkasvisfondia
- 1rklhunajaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1(400 g)kurkku
- 4(400 g)tomaattia
- 1ps(350 g)Pirkka pieniä katkarapuja (pakaste)
- 2dltilliä hienonnettuna
- 1dlbasilikaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulinkynnet sekä halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulit ja chili. Sekoita joukkoon sitten paprikapalat. Hauduta ne kannen alla pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
- Soseuta vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Kaada takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon paseerattu tomaatti sekä vesi.
- Mausta sitruunanmehulla, fondilla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna keiton vielä kiehahtaa. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää ne katkarapujen kanssa kuumaan keittoon.
- Sekoita keiton joukkoon hienonnettu tilli ja basilika. Tarjoa keitto lämpimänä tai kylmänä patongin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 150 kcal628 kJ
- Proteiinia 13 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi