Hyppää sisältöön
Vihannes-katkarapukeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vihannes-katkarapukeitto

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Vihannes-katkarapukeitto maistuu herkullisena arkiruokana tai kevyenä pääruokana.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

8–10 annosta
  • 2 isoa punaista paprikaa
  • 2 sipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 Pirkka mieto punainen chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tlk (500 g) Pirkka paseerattua tomaattia
  • 5 dl vettä
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 (400 g) kurkku
  • 4 (400 g) tomaattia
  • 1 ps (350 g) Pirkka pieniä katkarapuja (pakaste)
  • 2 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna

Ravintosisältö

  • Energia
    227 kJ / 54 kcal
  • Rasva
    1,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,2 g
  • Hiilihydraatit
    5,1 g
  • josta sokereita
    4,7 g
  • Proteiini
    3,7 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulinkynnet sekä halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulit ja chili. Sekoita joukkoon sitten paprikapalat. Hauduta ne kannen alla pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Soseuta vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Kaada takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon paseerattu tomaatti sekä vesi.
  3. Mausta sitruunanmehulla, fondilla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna keiton vielä kiehahtaa. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää ne katkarapujen kanssa kuumaan keittoon.
  4. Sekoita keiton joukkoon hienonnettu tilli ja basilika. Tarjoa keitto lämpimänä tai kylmänä patongin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (3 arviota)